Skip to main content

ΕΟΚ – Προχωρά στην δημιουργία σώματος κομισαρίων για τους αγώνες όλων των κατηγοριών

Στην δημιουργία ενός σώματος κομισαρίων (τεχνικών παρατηρητών) για τους αγώνες μπάσκετ όλων των κατηγοριών, προχωρά η ΕΟΚ, που απεύθυνε ήδη σχετική πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους.

Όσοι επιλεγούν θα εκπαιδευτούν με μέριμνα της Ομοσπονδία πάνω σε όλα τα καθήκοντα που έχει αυτός ο, πολύ σημαντικός για κάθε αγώνα, ρόλος, και στη συνέχεια και αφού έχουν κριθεί ικανοί θα αρχίσουν να τοποθετούνται σε αγώνες.

Με αυτή την κίνηση, η ΕΟΚ θέλει να αποφεύγονται αναγκαστικές εδώ και χρόνια σε πολλές περιπτώσεις σε περιοχές και κατηγορίες, παρουσίες ανθρώπων που μπορεί να γνωρίζουν ένα βασικό περίγραμμα αλλά να αγνοούν βασικά θέματα και να μη μπορούν να τα αντιμετωπίσουν ή επίσης να είναι φίλοι και γνωστοί σωματείου ή ανθρώπων της περιοχής και ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν την όλη παρουσία του σε αυτό το σημαντικότατο ρόλο λίγο… ερασιτεχνικά.

Όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες, στόχος είναι να υπάρξει επάρκεια άρτια εκπαιδευμένων κομισάριων που θα καταγράφουν σωστά και λεπτομερώς όλα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα, πριν και μετά τους αγώνες, θα συντάσσουν πλήρεις και σωστές εκθέσεις και θα μπορούν να αντιδρούν σωστά και άμεσα σε κάθε πρόβλημα ή περίπλοκη κατάσταση που θα παρουσιάζεται.

Η σκέψη της ΕΟΚ προχώρησε επειδή κατά καιρούς είχε εκφραστεί από πολύ κόσμο σχετικό ενδιαφέρον και ήδη από τις πρώτες ώρες της επίσημης εκδήλωσης αυτό φαίνεται και στην πράξη. Δεν υπάρχει αποκλεισμός στους υποψήφιους, όμως, θα υπάρξει αυστηρή τελική επιλογή γι’ αυτό και πέρα από την επιμόρφωση – εξέταση, ζητείται και το βιογραφικό τους σημείωμα.