Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 17ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 17ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Δύο συνεντεύξεις από τον πρωταθλητή του NCAA, Aπόστολο Ρούμογλου με τους Κονέκτικατ Χάσκις και την Αγγελική Βιντσιλαίου που αγωνίζεται στην μακρινή Τασμανία, την παρουσίαση των αντιπάλων της Εθνικής Ανδρών στον όμιλο του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023 και πληθώρα θεμάτων από τα εθνικά πρωταθλήματα, μπορείτε να διαβάσετε στο 17ο τεύχος του e-magazine της Ε.Ο.Κ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νέα Ζηλανδία και η Ιορδανία κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ανδρών για το Παγκόσμιο κύπελλο 2023, στις Φιλιππίνες και αντί αγωνιστικής ανάλυσης που θα ήταν ιδιαίτερα πρόωρη, διαβάστε την παρουσίαση των προσεχών αντιπάλων για την πολιτισμικότητα τους και τις παρελθούσες αναμετρήσεις της «επίσημης» αγαπημένης με την Dream Team, τους χορευτές της «Χάκα» και την εκπρόσωπο της Μέσης Ανατολής.

O Απόστολος Ρούμογλου μιλά για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝCAA που κατέκτησε ως μέλος της ομάδας του πανεπιστημίου UCONN και τις εμπειρίες που αποκόμισε στο «κυνήγι» του αμερικάνικου «ονείρου».

Η Αγγελική Βιντσιλαίου δέχτηκε ως πρόκληση την πρόταση που της έγινε από την ομάδα στην Αυστραλία και νιώθει την αγάπη και το ενδιαφέρον των Ελλήνων μεταναστών και οικογενειών που παρακολουθούν τους αγώνες.

Η δεδομένη αναβάθμιση του πρωταθλήματος της Elite League, αποτυπώνεται στα στατιστικά της κατηγορίας και την συμμετοχή 6 Ελλήνων παικτών στους 10 πρώτους σκόρερ, παρά την παρουσία δυο ξένων παικτών για πρώτη φορά από τις ομάδες.

Ο Έσπερος Λαμίας αποτελεί μια από τις τέσσερις ομάδες που προήχθησαν στο πρωτάθλημα της Elite League στην επόμενη περίοδο 2023-24 και γίνεται η παρουσίαση του συλλόγου που θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία του, την υψηλότερη συμμετοχή του στα εθνικά πρωταθλήματα.

Στην εκπομπή «Έρωτας με την πρώτη ματιά» του webradio της ΕΟΚ, έχουν μιλήσει καλλιτέχνες, ερμηνευτές, συνθέτες, στιχουργοί και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου που τους «ενώνει», εκτός από τις νότες του πενταγράμμου και τα μουσικά όργανα, η αγάπη τους για το μπάσκετ.

Το «fair play» εκτός γηπέδων και… εν πλω, έδειξαν οι αθλήτριες της ομάδας γυναικών του Προμηθέα, όταν στην επιστροφή τους από το Ηράκλειο, παραχώρησαν δυο καμπίνες στις αντίπαλες τους, αθλήτριες του Ολυμπιακού Βόλου.

Δυο τίτλους στη φετινή αγωνιστική περίοδο, κατέκτησε ο Ιάλυσος στα πρωταθλήματα παίδων και εφήβων στα Δωδεκάνησα, πιστοποιώντας την «καλλιέργεια» του αθλήματος στην ακαδημία του.

Από τριπλή συγχώνευση ομάδων, προέκυψε ο Γλαύκος-Έσπερος Πάτρας, τηρώντας το «η ισχύς εν τη ενώσει» για την παρουσία μίας αξιόμαχης ομάδας, μακριά από εντοπιότητες.

Δέκα χρόνια μονιμότητας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, συμπλήρωσε η Ασπίδα Ξάνθης και η ακαδημία του συλλόγου αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο για την ενδυνάμωση αυτής της σταθερότητας. Στον Εύμοιρο Ξάνθης, το γήπεδο της Ασπίδας ανακαινίσθηκε από την προσωπική εργασία των παραγόντων.

Στην στήλη «Ρετρό», παρουσιάζεται η διεξαγωγή του πρώτου εθνικού πρωταθλήματος στην δεκαετία του ’60 και την ιστορικότητα του πρώτου τίτλου που κατέκτησε η ΑΕΚ.

Καλή ανάγνωση!