Skip to main content

ΕΟΚ: Τα συγχαρητήρια σε Γκαρμπαχόσα και Ζώη

Εποχή Γκαρμπαχόσα ξημερώνει στην FIBA Europe, μετά την ανάδειξη του σε πρόεδρο της Ομοσπονδίας, με την ΕΟΚ να στέλνει τα συγχαρητήρια της στον νέο ισχυρό άνδρα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και στον Άρη Ζώη, ο οποίος επανεξελέγη στο κεντρικό γραφείο της FIBA Europe, όντας στην δεύτερη θέση όλων των υποψηφίων.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα είναι ο νέος πρόεδρος της FIBA Ευρώπης, μετά τη διενέργεια των αρχαιρεσιών σήμερα (20/5) στον Μόναχο. Η καταμέτρηση των ψήφων έδειξε επικράτηση του πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας έναντι του Γάλλου ομολόγου του Ζαν Πιέρ Σιουτάτ με αποτέλεσμα 35-15.

Παρών στις εξελίξεις θα είναι σε μία ακόμα θητεία και ο Αρης Ζώης, ο οποίος επανεξελέγη στο κεντρικό γραφείο της FIBA Ευρώπης, καταλαμβάνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση μεταξύ όλων των υποψηφίων με 44 ψήφους, δείγμα της ευρείας αποδοχής του απολαμβάνει. Ο Ελληνας παράγοντας συμμετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία στις διεργασίες, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Ευάγγελο Λιόλιο και τον γενικό διευθυντή της, Ντίνο Σβερκούνο.

Η ΕΟΚ συγχαίρει τον νέο πρόεδρο και όλους τους εκλεγέντες και προσδοκά στη συνέχιση των στενών σχέσεων εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα τη διαρκή πρόοδο του αθλήματος.