Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 19ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 19ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

«Χάλκινη» εισαγωγή για την κατάκτηση της 3ης θέσης από την Εθνική Νέων Ανδρών στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ U20 που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο, έχει το 19ο τεύχος του μηνιαίου e-magazine της Ε.Ο.Κ. που βρίσκεται στη διάθεση των αναγνωστών.

Η πορεία της ελληνικής ομάδας Νέων στη διοργάνωση και η «αναρρίχηση» της μέχρι το τρίτο «σκαλοπάτι» του βάθρου των μεταλλίων, έδωσε ανανέωση εμπιστοσύνης στο νέο «αίμα» του ελληνικού μπάσκετ. Οι Νέοι πρόσθεσαν στο άθλημα, το 31ο μετάλλιο σε εθνικό επίπεδο και ήταν το πρώτο μετά από 6 χρόνια.

Από τη Γουινέα, ο Άλφα Ντιαλό που έμαθε μπάσκετ στην Ελλάδα και έπαιξε στην χώρα μας, μιλά στους μικρότερους συμπατριώτες του για την Ελλάδα, συγκεντρώνει αθλητικό υλικό και «ενώνει» μπασκετικά τη γενέτειρα του και τη δεύτερη… πατρίδα του.

Η ομάδα Παίδων του Περιστερίου, κατέκτησε τον τίτλο του πανελληνίου πρωταθλήματος και η Κατερίνα Δελή, έγινε η πρώτη γυναίκα που πέτυχε αυτόν τον στόχο στην προπονητική. Η ευτυχία των παικτών της για τον τίτλο, απεικονίζεται στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τεύχος Ιουλίου.

Η ομάδα γυναικών του Hροδότου δηλώνει παρούσα ξανά στις εθνικές κατηγορίες με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κρήτης και το ταξίδι της επιστροφής στην Α2 κατηγορία, τον τελευταίο χρόνο, χαρακτηρίστηκε από την αποφασιστικότητα των Κρητικών.

Τι μπορεί να συνδέει έναν προπονητή μπάσκετ μ’ έναν θρύλο του ποδοσφαίρου; Ο προπονητής Στράτος Κουκουλεκίδης, αδελφός του πρώην διαιτητή, Στέλιου, μιλά για το πάθος που του ενέπνευσε ο αείμνηστος Μίμης Παπαϊωάννου.

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός, πέραν της σταθερής παρουσίας του στην επαγγελματική κατηγορία, εμβαθύνει στην ακαδημία του συλλόγου και ετοιμάζει τους νέους… Κολοσσούς για να δώσει θέσεις, μελλοντικά, στην ανδρική ομάδα.

Ο Πανελλήνιος επέστρεψε, ύστερα από 4 χρόνια στα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών και η ιστορική ομάδα της Κυψέλης βγαίνει από την αφάνεια, στην προσπάθεια να «λάμψει» και πάλι το όνομα του συλλόγου των Ολυμπιονικών.

Στα Ιωάννινα, το μπάσκετ γυναικών εκπροσωπείται από τρείς ομάδες που αποτελούν «θύλακες» του αθλήματος. Ο ΠΑΣ Γιάννενα στο πρωτάθλημα της Α1, το ΙΒC που είχε την πρώτη παρουσία σε εθνική κατηγορία στην περσινή σεζόν και ο ΑΓΣ Ιωαννίνων που πρωταγωνίστησε στην ΕΣΚΑΒΔΕ.

Σε προηγούμενα τεύχη, έχουμε παρουσιάσει οικογένειες μπάσκετ, με τον γιό να είναι παίκτης και τον πατέρα του στην θέση του προπονητή, αλλά στην Κρήτη, υπάρχει οικογένεια διαιτητών. Ο Γιώργος, ο Κωνσταντίνος και ο Αλέξανδρος Πετράκης, ακολούθησαν την διαιτητική πορεία του πατέρα τους, Νεκτάριου.

Στη Λιβαδειά, ο Κένταυρος στέφθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, μετονομάστηκε σε Εθνικός και θέλει να «καλπάσει», δημιουργώντας ιδιόκτητο γυμναστήριο.

Το ρεκόρ των 146 πόντων του Μούμογλου, σημειώθηκε πριν από 52 χρόνια, τον μήνα Ιούλιο και στην στήλη «Ρετρό», διηγείται πως έφτασε ο τότε παίκτης του Ηρακλή σε αυτή την ακατάρριπτη επιτυχία.

Καλή ανάγνωση και καλές διακοπές!

*Στον γαλανόλευκο Αύγουστο της Εθνικής Ανδρών και στο δρόμο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο κύπελλο 2023 (25/8-10/9), το επόμενο τεύχος θα είναι αφιερωμένο στην νέα προσπάθεια της «επίσημης αγαπημένης».