Skip to main content

3Χ3 Master Series στο κέντρο του Πειραιά (vid)

Η ΕΟΚ με τον ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το 3Χ3 Master Series Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22-23 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Αυτός ήταν ο τέταρτος σταθμός σε μία σειρά πέντε τουρνουά 3Χ3, με το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά να γεμίζει… καλάθια. Παράλληλα, το παρών σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ, έδωσαν αθλητές υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Συνολικά 60 ομάδες, 223 αθλητές και 89 αγώνες συνέθεσαν την εικόνα του τουρνουά 3×3 Master Series με τη συμμετοχή και των Εθνικών Ομάδων U23 και U21.

Τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν σε πέντε κατηγορίες: Men U16, Men U18 , Women U18, Women +18, Men +18. Η τελική κατάταξη ανά κατηγορία είναι η εξής:

Men U16

1. Rizzlers

2. Rising Stars NY

3. Boombastic

Women U18

1. Splash Bees

2. Τα Παλτά

3. Afro Tigers

Men U18

1. Οικοδομή BC

2. The Bachelor

3. The Voids

Women +18 

1. Hellas South

2. Hellas U23

3. Hellas U21

Men +18

1. Hellas U23

2. Rising Stars Athens

3. Hellas U21

Τις απονομές έκαναν οι Ιωσήφ Βουράκης (Πρόεδρος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά), Άγγελος Παπανικολάου (Πρόεδρος Επιτροπής 3×3 ΕΟΚ), Άγγελος Τσαγκαράκης (Προπονητής Εθνικών Ομάδων 3×3 ΕΟΚ), Μάρκος Μιχαηλίδης (Διαιτητής ανώτατης κατηγορίας FIBA 3×3) και Δημήτριος Βλαχάκος (Αντιπρόεδρος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά).

Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, κος Βουράκης, τόνισε:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε μέσα από πολύ σκληρή, συλλογική και προσωπική, δουλειά και μετά από μεγάλη προσπάθεια να πραγματοποιήσουμε ακόμα μια πολύ μεγάλη διοργάνωση στο κέντρο του Πειραιά! Το γεγονός ότι περισσότεροι από 750 άνθρωποι επισκέφθηκαν την πόλη μας για να παρακολουθήσουν αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, στο οποίο μάλιστα συμμετείχαν πάνω από 70 μεγάλες ομάδες μπάσκετ, όχι μόνο μας δικαιώνει αλλά αποδεικνύει και την πολλή και σωστή δουλειά που έχουμε κάνει! Είμαστε εδώ για να πραγματοποιήσουμε μεγάλες δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού και όχι μόνο! Ο Πειραιάς έχει γίνει πλέον προορισμός για όλους και σε όλους τους τομείς!"

Το 3×3 Master Series έχει ενταχθεί στην κατηγορία FIBA Quest, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στο FIBA 3×3 World Tour στη Κωστάντζα της Ρουμανίας (9-10/9) για τη νικήτρια ομάδα της σειράς στην κατηγορία Men+18. O μεγάλος τελικός, 3×3 ΟΠΑΠ Master Series Finals θα διεξαχθεί τον Αύγουστο 2023 και μέσα από αυτό θα αναδειχθεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIBA 3×3 World Tour.

Την απευθείας συμμετοχή τους στον Μεγάλο Τελικό 3×3 ΟΠΑΠ Master Series Finals θα εξασφαλίσουν οι νικήτριες ομάδες των εξής κατηγοριών μέσα από τα πέντε τουρνουά (Χανιά – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Πειραιάς– Βόλος):

Men +18

Men U18

Women +18

Women U18

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον Μεγάλο Τελικό σε μια προκριματική φάση που θα διεξαχθεί το ίδιο Σαββατοκύριακο που θα διεξαχθεί ο Μεγάλος τελικός.