Skip to main content

Νικολόπουλος: «Τα πρωταθλήματα έχουν βελτιωθεί και στόχος είναι να βελτιωθούν κι άλλο»

Ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν: 

«Φέτος οι προκηρύξεις προβλέπουν ηπιότερα μέτρα όσον αφορά τον αριθμό ομάδων που υποβιβάζονται. Επειδή οι ομάδες αντιμετωπίζουν αρετές δυσκολίες, θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν λίγο παραπάνω χρόνο προκειμένου να δυναμώσουν.

Στη λογική και τα πλαίσια αυτά, πάμε λίγο πιο αργά στο στόχο που είχαμε θέσει, χωρίς αυτό να αλλοιώνει την ποιότητα των πρωταθλημάτων. Θεωρούμε ότι έχει υπάρξει βελτίωση της ποιότητας των πρωταθλημάτων και εκεί στοχεύουμε. Η Elite League μάς έδωσε άκρως θετικά δείγματα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα οδηγηθεί και στις παρακάτω κατηγορίες και θα έχουμε ακόμη καλύτερα πρωταθλήματα».

Για τους τελικούς των Κυπέλλων: 

«Το μεσημέρι της ίδιας μέρας του τελικού του Κυπέλλου ανδρών θα προηγηθεί και αυτός του Κυπέλλου γυναικών. Είναι μια κίνηση ώστε να νιώσουν οι γυναίκες ότι συμμετέχουν κι αυτές σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση και διοργάνωση όπως το Κύπελλο ανδρών. Και επί της ευκαιρίας αυτής και εφόσον ο χρόνος και το γήπεδο δίνουν αυτήν τη δυνατότητα, είπαμε την ίδια μέρα, μιας και είναι γιορτή για το μπάσκετ, να μπει και η γιορτή αυτή των γυναικών. Πιστεύω ότι είναι σωστή κίνηση και θα έχει επιτυχία».

Για τη δουλειά που γίνεται στις εθνικές ομάδες: 

«Εγώ δε θα μείνω στην κατάκτηση ενός μεταλλίου ή στην απώλεια ενός άλλου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς και προεξέχοντος του προέδρου της ΕΟΚ, κάναμε κάποιο σχεδιασμό, το αναθέσαμε σε κάποιους έμπειρους και κατά την κρίση μας τους καλύτερους προκειμένου να το σχεδιάσουν. Το είδαμε, το διευθετήσαμε, δεν προσπαθήσουμε ή δεν προσπαθούμε να παρέμβουμε σ’ αυτές τις ιστορίες. Το σημαντικό είναι ότι εμείς παρακολουθώντας αυτή την εξέλιξη του προγράμματος έχουμε μείνει ικανοποιημένοι.

Από ‘κει και πέρα, ξέρουμε ότι δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε την Ελλάδα σε 2 χρόνια να πρωταγωνιστεί στο μπάσκετ και ξέρουμε ότι όσο καλή κι αν είναι μια δουλειά δεν είναι απόλυτο ότι θα στεφθεί με επιτυχία. Είναι ενθαρρυντικά τα βήματα ως προς τη λειτουργία των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων, ανεξάρτητα αν συνοδεύονται από επιτυχίες ή όχι. Πρέπει να σταθούμε και να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα που έχουν υλοποιήσει και εφαρμόζεται απ’ τους υπεύθυνους του αναπτυξιακού. Μακάρι και τα παιδιά να ανταποκριθούν και να είμαστε τυχεροί και να έχουμε καλή “φουρνιά” αθλητών».