Skip to main content

ΕΟΚ Rising Stars-ΠΑΟΚ – Μίλων 68-69: Νίκη για την ομάδα της Νέας Σμύρνης

 Ο Μίλωνας επικράτησε του ΠΑΟΚ με 69-68, σε ένα αγώνα για την κανονική περίοδο του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική στον πρώτο τελικό της προκριματικής φάσης που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

 Αναλυτικά η ενημέρωση του Rising Stars:

Ο Μίλωνας επικράτησε του ΠΑΟΚ με 69-68 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε και την ομάδα της Νέας Σμύρνης να παίρνει την πρόκριση για την κανονική περίοδο του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική στον πρώτο τελικό της προκριματικής φάσης που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια. Ο Μίλωνας πήρε πρώτος ένα μικρό προβάδισμα (19-23 στο 12’25’’, 27-32 στο 16’15’’) με την απόσταση να φτάνει στο +9 (28-37, 17’45’’). Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε και προηγήθηκε (41-40, 22’10’’), οδήγησε στο +8 (56-48, 28’), αλλά το παιχνίδι είχε δρόμο ακόμη. Ο Παπαδάτος ισοφάρισε (61-61, 34’) και το προβάδισμα άλλαξε και πάλι χέρια (61-63, 35’).

Η σκυταλοδρομία συνεχίστηκε με τον Μανθόπουλο να γράφει το 64-63 (35’15’’). Mε λιγότερο από τρία λεπτά για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Παγώνης με σουτ τριών πόντων έγραψε το 65-66 και με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε και το 65-69 με 1’30’’ στο ρολόι. Mε 30” για τη λήξη ο Πέργουλης μείωσε (68-69), αλλά ο Μίλωνας κράτησε τη νίκη στα χέρια του.

*Ο δεύτερος τελικός της προκριματικής φάσης του Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική ανάμεσα σε Κρόνο Αγίου Δημητρίου και Πανερυθραϊκό θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Διαιτητές: Τοπαλίδης, Χάνος, Νικολαϊδης

Δεκάλεπτα: 16-12, 35-38, 56-54, 68-69

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Πιάρας 4, Οικονομίδης, Κυριακόπουλος, Τσιμερίκας 6 (1), Αλευράς 2, Γιαννάτος 2, Λέφας 21 (1), Πέργουλης 13 (2), Μανθόπουλος 18 (1), Τσίφτσης 2, Ταλιχμανίδης, Χατζηχρυσάφης

Μίλων (Παπαδάτος): Μαραμενίδης, Παυλόπουλος 11 (1), Φραγκιαδάκης, Μπεζαντάκος, Γεωργίζας, Παπαδάτος 7 (1), Φύτρος, Λειβαδάς 2, Γκίνος 12 (2), Καλαμπογιάς 10 (1), Κουμπούρος 3 (1), Παγώνης 24 (2τρ, 14ρ.)

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ο Παναγιώτης Παγώνης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Είναι μια σημαντική αρχή για εμάς, Κάναμε ένα 7/7 με επτά αγώνες σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, κάναμε πολλά χιλιόμετρα, αλλά ήταν η πιο σημαντική νίκη ως τώρα. Το επόμενο βήμα; Η επόμενη προπόνηση. Το Rising Stars είναι από τις πιο δύσκολες διοργανώσεις, έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια και η προκριματική φάση ήταν πολύ καλή γιατί έδωσε ευκαιρίες σε άλλες ομάδες να διεκδικήσουν μια θέση στην τελική φάση. Τα καταφέραμε εμείς και θα πάμε να παίξουμε δυνατούς αγώνες που θα μας δώσουν σημαντικές εμπειρίες».

Ο προπονητής του Μϊλωνα, Αλέξης Παπαδάτος, τόνισε: «Δώσαμε επτά παιχνίδια, κάναμε αρκετά ταξίδια και τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά. Κάναμε την προσπάθειά μας παρά τις απώλειες που είχαμε. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη διάθεση και παρά το ότι δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη ως ομάδα, σταθήκαμε απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, επιστρέψαμε και καταφέραμε να νικήσουμε. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα, συγκεντρωθήκαμε στο τέλος και συνεχίζουμε μετά τη νίκη. Είναι σημαντικό για τον Μίλωνα στην πρώτη του προσπάθεια και μετά από ένα 7/7 στην προκριματική φάση να φτάσει στην κανονική περίοδο του Rising Stars. Έχουμε πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν γιατί υπάρχει και το πρωτάθλημα Εφήβων και το πρωτάθλημα U21. Θα κάνουμε rotation, θα χρησιμοποιήσουμε και παιδιά από το παιδικό, γιατί το θέμα είναι να βοηθήσουμε τους νεαρούς αθλητές, να κερδίσουν εμπειρίες και εικόνες από σημαντικά παιχνίδια και όχι να τους κάνουμε κακό. Δεν είναι υπεράνθρωποι, οπότε θα είμαστε προσεκτικοί στο κομμάτι αυτό. Το Rising Stars είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί βλέπουν παραστάσεις από ομάδες που είναι καλύτερες, ελληνκές και ευρωπαϊκές, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Είναι καλό για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, να δούμε τις ατέλειες και να βελτιωθούμε ακόμη κι ας μην νικήσουμε».