Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 22ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 22ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Με την αγωνιστική σεζόν 2023-2024 να διανύει, ήδη, τα πρώτα βήματα της σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το 22ο τεύχος του e-magazine της Ε.Ο.Κ. είναι στην διάθεση των αναγνωστών, με ποικίλη ύλη 11 θεμάτων:

🏀Η προπονητική είναι το πάθος και το επάγγελμα του Ισπανού Ζουάν Πλάθα, αλλά ο τεχνικός της ΑΕΚ, είναι συγγραφέας βιβλίων και λάτρης των μηχανών, με τις οποίες θέλει να ταξιδεύει. Ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος στις ισπανικές φυλακές αποκαλύπτεται στο e-magazine.

🏀Η εποχή της ψηφιοποίησης του ελληνικού μπάσκετ, προχωρά με σταθερά βήματα και χαίρει της αποδοχής των συλλόγων στην εφαρμογή του ψηφιακού δελτίου και του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνος, με συντριπτικά ποσοστά. Το 2024 θα υλοποιηθεί το πρωτοποριακό έργο τοποθέτησης αυτόματων καμερών σε 200 γήπεδα.

🏀Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης, δεν είναι πιά μαζί μας. Η προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, αποτελεί ορόσημο του πάθους και της δουλειάς που έκανε στο άθλημα, με την δημιουργία πρωταθλητριών ομάδων, την αγάπη των φιλάθλων τους και τον σεβασμό των αντιπάλων τους.

🏀Η ΑΕΛ είναι η μοναδική εκπρόσωπος του νόμου σε εθνική κατηγορία και στην πολύπαθη Θεσσαλία από τις πρόσφατες πλημμύρες, προσπαθεί να ορθοποδήσει και να στοχεύσει στην άνοδο της, στην National League 2, καθαρίζοντας την μπάλα του μπάσκετ από τις… λάσπες.

🏀Τις αρχές που έχει ως αθλήτρια, θέλει να διδάξει η Ιωάννα Διέλα στους μαθητές και τις μαθήτριες Δημοτικού, η δασκάλα, η οποία θέλει να δει, παράλληλα και όσο το δυνατόν περισσότερα κορίτσια να ασχολούνται με το μπάσκετ.

🏀Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, η Άρτα θα έχει εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες, με την πρωταθλήτρια της περσινής Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε., Δόξα Πύρρου Άρτας, να είναι πανέτοιμη να ριχτεί στη μάχη της National League 2 και ενώ ο Ιόνιος, εκπροσωπώντας την Κέρκυρα, επέστρεψε σε εθνική κατηγορία.

🏀Έξι συνεχόμενες ανόδους έχει ο Εθνικός Λαγυνών που εκπροσωπεί μια κωμόπολη 3.500 κατοίκων, στους πρόποδες του Χορτιάτη και για πρώτη φορά στην ιστορία του στη National League 2.

🏀Μπορεί ο ΒΑΟΛ Χίου να αποχώρησε οικειοθελώς από τη Γ’ Εθνική κατηγορία, ύστερα από 5 συναπτά χρόνια, αλλά η ακαδημία του συλλόγου πρωταγωνιστεί στο Βόρειο Αιγαίο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ανανέωση και της ανδρικής ομάδας που έχει μέσο όρο ηλικίας, τα 19 χρόνια.

🏀Με προπονητική πορεία 17 ετών και ενώ είναι μόλις 33 χρόνων, η ομάδα γυναικών των Χανιών, εμπιστεύτηκε τον Ισπανό τεχνικό, Αλβάρο Φερνάντες, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην ευκαιρία που του έδωσε ο σύλλογος της Κρήτης.

🏀Ο Μ.Π.Α.Σ. Αγίας Βαρβάρας, η «Santa Barbara», όπως την αποκαλούν στην Καβάλα, ιδρύθηκε το 1993 και στην φετινή σεζόν 2023-24… γιορτάζει σε κάθε παιχνίδι την πρώτη συμμετοχή της στη National League 2. Παράλληλα, δημιουργεί πολιτιστικές εκδηλώσεις που άπτονται του αθλητισμού και του μπάσκετ.

🏀Ήταν Οκτώβριος του 1983, όταν πάτησε σε ελληνικό έδαφος και στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο μετέπειτα καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στο ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, με την ομάδα του πανεπιστημίου Νoρθ Καρολάινα. Ανεπανάληπτο το ιστορικό συναπάντημα του με τον Νίκο Γκάλη στο φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Ανδρών.