Skip to main content

Καλογήρου: «Η ΑΕΚ έχει φτάσει σε υψηλά στάνταρ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα γίνονται καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός»

Για την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή εικόνα της ΑΕΚ, αλλά και την πορεία των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Eurolleague, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Λευτέρης Καλογήρου.

Αναλυτικά ο Καλογήρου μίλησε:

Για την ΑΕΚ: «Νομίζω ότι η ΑΕΚ κάθε μέρα που περνάει μπορεί να γίνεται και καλύτερη, γιατί ξεκίνησε με πολλούς καινούριους παίκτες και προπονητή. Ήδη έχει φτάσει σε υψηλά στάνταρ. Η νίκη επί της Σάσαρι ήταν εμφατική, το οποίο στηρίχθηκε στην απόδοση της και στην φιλοσοφία του Πλάθα. Η ΑΕΚ είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, κυρίως στον τρόπο που έμπαινε στα παιχνίδια, όμως είναι κάτι που το έχει αλλάξει ήδη ο κόουτς μέσα από την προπόνηση. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της είναι ο αιφνιδιασμός, γι’ αυτό άλλωστε και το σκορ πήγε μακριά. Όταν θέλεις να «χτίσεις» μια ομάδα που θα στηρίζεται στους αιφνιδιασμούς, πρέπει να έχεις πολύ υπομονή στο πώς θα «χτιστεί», γιατί είναι δύσκολο. Όταν όμως γίνεται συνήθεια, γίνεσαι πολύ καλός, απειλητικός και ελκυστικός στο μάτι. Αυτό πιστεύω είναι το κέρδος της ΑΕΚ, ότι έχει περάσει τη φιλοσοφία του ο Πλάθα σε πολύ ιδιαίτερους παίκτες. Θα βελτιώνεται συνέχεια η ΑΕΚ».

Για τους παίκτες της «Ένωσης»: «Πιστεύω φέτος η ΑΕΚ επέλεξε παίκτες από ψηλό “ράφι”, αλλά που βρίσκονταν σε πτωτική πορεία. Ο Κουζμίνσκας παίζει πολύ εύκολα πιο ψηλά, καταθέτει την εμπειρία του σε κάθε φάση και κατευθύνει τους συμπαίκτες του μέσα στο ματς. Έχει παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα και μπορούν να πάρουν παιχνίδια μόνοι τους, όπως στο εκτός έδρας με τη Σάσαρι».

Για την Ευρωλίγκα: «Η Ευρωλίγκα θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, γιατί με το νέο σύστημα των play–in, σίγουρα θα “κυνηγήσουν” πολλές ομάδες την είσοδο στα play–offs. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες που πραγματικά μπορεί να κάνουν ένα πολύ δυνατό 2ο γύρο. Είναι αμφίρροπη η Ευρωλίγκα, όπως λέει και το μότο της “κάθε παιχνίδι μετράει”, όντως μετράει. Πολλά παιχνίδια έχουν ατμόσφαιρα play–offs, όπως αυτό της Παρτιζάν με τη Μονακό».

Για τους δύο «αιώνιους»: «Ο Παναθηναϊκός δικαιολογημένα “ψάχνεται”, γιατί έχει καινούριο ρόστερ και ο Ολυμπιακός δικαιολογημένα, γιατί δεν έχει παίξει ποτέ με τη σύνθεση που είχε φανταστεί στην αρχή ο προπονητής του. Έχουν και οι δύο τις δικαιολογίες τους για τα χαμένα ματς. Νομίζω έτσι θα πάει για λίγο καιρό μέχρι να συγκροτηθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού στο 100%. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει με τον τρόπο που παίζει ότι έχει μια βάση, αυτό που λείπει και δουλεύει ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται καλύτερες αυτές οι δύο ομάδες. Αν μπουν στα play–offs, είτε έχουν πλεονέκτημα, είτε μειονέκτημα μπορούν να προκριθούν».

Για την Elite League: «Πραγματικά έχει ενδιαφέρον, βλέπουμε πώς κρίνονται πολλά ματς. Βλέπουμε ότι πέρυσι το Ψυχικό έφτασε το Final-4 και φέτος “μάχεται” στις τελευταίες θέσεις. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, οι δύο ξένοι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην κατηγορία. Χαίρομαι πολύ που κάποια νέα παιδιά έχουν βρει το δρόμο τους και παίζουν».