Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 24ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 24ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Δύο χρόνια, εικοσιτέσσερα τεύχη, 248 θέματα για το μπάσκετ, όπου παίζεται, «καλλιεργείται» και φωτίστηκε από το e-magazine της Ε.Ο.Κ., το οποίο συνεχίζει τη διαδρομή του στο αγαπημένο μας άθλημα.

Στο εορταστικό τεύχος, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του 2024, είναι στη διάθεσή σας προς ανάγνωση δώδεκα θέματα:

🏀 Στο νέο έτος, η «καρδιά» του μπάσκετ και της Εθνικής ομάδας, θα «χτυπήσει» δυνατά στο ιστορικό στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» (2-7 Ιουλίου) στη διοργάνωση ενός των εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών τουρνουά που ανέλαβε η Ε.Ο.Κ. και για δεύτερη φορά η «μάχη» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα κριθεί… εντός έδρας. 

🏀 Αφιέρωμα στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, την ιστορική και πολυπολιτισμική Ελευσίνα που συνδυάζει το μπάσκετ και τον αθλητισμό στην ποικιλότητα του πολιτισμού της.

🏀 Μπάσκετ και ζαχαροπλαστική; Η Νάταλι Τζέμη φορά την ποδιά της και τον σκούφο του σεφ, αφήνει την μπάλα του μπάσκετ, δίπλα στο φούρνο και μας σερβίρει εορταστικά γλυκίσματα.

🏀 Η κοινωνία της Θεσσαλίας επουλώνει τις «πληγές» από την πρόσφατη, καταστροφική κακοκαιρία «Ντάνιελ» και οι Τιτάνες Παλαμά προχωρούν ακάθεκτοι από νίκη σε νίκη.

🏀 Στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, την Κίσαμο, η θέληση για την «καλλιέργεια» του μπάσκετ «νικά» τις αντιξοότητες.

🏀 Το διαχρονικό τουριστικό θέρετρο της Νέας Μάκρης έχει εξελιχθεί σε «μπασκετούπολη» από ανθρώπους της καθημερινότητας που έχουν δημιουργήσει δυνατή παρέα γύρω από την «πορτοκαλί» μπάλα.

🏀 Στον Κολοσσό Ρόδου, ο Σεγούρα έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής στην φετινή αγωνιστική περίοδο, μετά από 12 Έλληνες συναδέλφους του και ο Ισπανός μιλά για τη διαμονή του στη Ρόδο, το ενδιαφέρον των Ροδιτών για το μπάσκετ, παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές το προηγούμενο καλοκαίρι και καμαρώνει για τα δυο παιδιά του που μαθαίνουν ελληνικά.

🏀 Στο μπάσκετ της Ηλείας, τα Αστέρια Αμαλιάδας «καλλιεργούν» το μπάσκετ στις υποδομές τους και προσελκύουν αγόρια και κορίτσια από την ευρύτερη περιοχή.

🏀 Στο ίδιο μήκος κύματος με την ενδυνάμωση του «φυτωρίου» του, κινείται και ο Σύλλας Αιδηψού που έχει ιστορία 33 χρόνων, στον οποίο γίνονται μεθοδευμένες ενέργειες και υπάρχει πλάνο για την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη του μπάσκετ.

🏀 Ο Πυρσός Βερβεράτου επιβιώνει και αναπτύσσεται σε ένα χωριό της Χίου με λιγότερους από 200 κατοίκους και κρατάει αναμμένη τη φλόγα του μπάσκετ.  

🏀 Στη Ξάνθη, ο Λεύκιππος ιδρύθηκε πριν από 7 χρόνια, μόλις, αλλά αποτελεί «μαγνήτη» για τα παιδιά και αριθμεί στις ακαδημίες του, 220 αγόρια και 60 κορίτσια.

🏀 Στη στήλη «Ρετρό» θα θυμηθούμε το ιστορικό παιχνίδι Ιωνικού-Άρη, πριν 42 χρόνια, στην Νίκαια και την επιθετική «μονομαχία» Νίκου Γκάλη (62πόντοι) – Παναγιώτη Γιαννάκη (73 πόντοι).

Καλές γιορτές!