Skip to main content

Ζούρος: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο»

Για την πορεία των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Euroleague, καθώς και για τα σχέδια του, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Ηλίας Ζούρος. 

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε: 

Για τις πολλές υποχρεώσεις των παικτών: «Είναι δύσκολο και για τους παίκτες και για τους προπονητές. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια στη σειρά, οπότε για τους παίκτες υπάρχει μεγάλη καταπόνηση όταν δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών και αρχίζουν οι τραυματισμοί. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τις ομάδες, το οποίο μπορεί να αλλάξει και τα αποτελέσματα. Για τους προπονητές είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Ένα ολόκληρο staff, με τον προπονητή και τους συνεργάτες πρέπει να αναλύσουν τον αντίπαλο, να ετοιμάσουν το πώς πρέπει να παίξουν, την προετοιμασία, η οποία πρέπει να είναι πολύ ποιοτική, γιατί είναι μικρό το χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσεις, το τι θα κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για το σημερινό (09/01) Παναθηναϊκός – Εφές Αναντολού: «Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο ενθουσιασμό, μια ομάδα που “χτίστηκε” από την αρχή. Έδειξαν από την αρχή ότι η ομάδα αυτή θέλει να προχωρήσει όσο μπορεί παραπάνω και να κάνει το κάτι διαφορετικό. Έγιναν πολλές θυσίες από τον πρόεδρο της ομάδας, τον κύριο Γιαννακόπουλο. Οι παίκτες που ήρθαν πιο μετά έκαναν τη διαφορά, όπως ο Ναν. Ήρθε ο τραυματισμός του Βιλντόζα, το οποίο είναι ένα μείον αυτήν τη στιγμή και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι. Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα του, έχει τον κόσμο μαζί, κάτι που είναι πολύ μεγάλο “όπλο”, γιατί ο κόσμος του δημιουργεί πολύ καλή και δυνατή ατμόσφαιρα. Η Εφές είναι μια ομάδα που έχει δείξει πολύ καλή εικόνα σε κάποια παιχνίδια και σε γενικές γραμμές δεν είναι εύκολο να την καταβάλεις. Υπάρχουν οι απουσίες των Κλάιμπερν και Τζόουνς, οπότε αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και πέρυσι και πρόπερσι. Για ‘μένα, και φέτος είχε καλή απόδοση, απλώς είχε σκαμπανεβάσματα με τραυματισμούς και ατυχίες. Όπως έχασε κάποια παιχνίδια ο Παναθηναϊκός στο «τσακ», έτσι έχασε και ο Ολυμπιακός. Τώρα επανέρχονται παίκτες, πάντα χρειάζεσαι χρόνο που δεν τον έχεις. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει μια «ταυτότητα», είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίζει το μπάσκετ που της αρέσει, με την κυκλοφορία της μπάλας, ασίστ και τις αρχές που έχει εδώ και πολύ καιρό. Νομίζω ότι είναι άδικο να προσπαθεί κάποιος να υποτιμήσει την δουλειά και την απόδοση που γίνεται στον Ολυμπιακό. Και οι δύο ομάδες μας μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε, βρίσκονται σε καλό δρόμο αμφότερες».

Για τα σχέδια του: «Αυτό το διάστημα είναι ένα διάστημα που εν μέρη ξεκουράζεσαι, φεύγεις από την ένταση των παιχνιδιών. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη οχταετία στην Εθνική Γεωργίας, ήρθε η κατάσταση της αλλαγής έχασα τη δυνατότητα να δουλεύω καθημερινά και σε ένα σύλλογο. Υπάρχει δυσκολία να είσαι σε εθνική ομάδα και σε σύλλογο. Από ‘κει και πέρα, αυτό το διάστημα δε σταμάτησα, δούλευα, προετοιμάζομαι, ετοιμάζω κάποια ταξίδια στην Αμερική για να παρακολουθήσω κάποιους αγώνες και προετοιμασίες ομάδων. Μετά θα πάω στην Ιταλία για να παρακολουθήσω τις 8 καλύτερες ομάδες της χώρας για το Κύπελλο. Τον Μάρτιο θα μεταβώ στην Ισπανία για να δω κάποια παιχνίδια και προπονήσεις ομάδων. Μπορώ να πω ότι όλο αυτό το διάστημα θα είμαι σε μια κινητικότητα, γιατί ο προπονητής πρέπει πάντα να επιμορφώνεται, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να βρίσκεται στα γήπεδα. Πάντα περιμένεις την οποιαδήποτε πρόσκληση».

Για τις προτάσεις που είχε: «Υπήρχαν κάποιές συζητήσεις όλο αυτό το διάστημα, κάποιες προτάσεις από ομάδες απ’ την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τουρκία, τις οποίες δεν αξιολόγησα σαν σωστές για εμένα. Υπήρχε μια κουβέντα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ πριν περίπου μια βδομάδα, όπου εκεί είναι μια περίπλοκη κατάσταση. Αναμένω γενικά το οτιδήποτε υπάρξει και είναι αξιόλογο για να μπω και πάλι στη διαδικασία της καθημερινής προπόνησης και ν’ ασχοληθώ με κάτι που αγαπώ πάρα πολύ».