Skip to main content

Τσίκληρας: «Ο Τολιόπουλος δε φοβάται να βγει μπροστά»

Στον διαδικτυακό… αέρα του EOK WEB Radio φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Τσίκληρας, με τον Έλληνα προπονητή να μιλά για το Final 8 και τον τελικό κυπέλλου γυναικών, καθώς και για την εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Τολιόπουλου, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο Τσίκληρας μίλησε:

Για τις εντυπώσεις του απ’ τα δύο πρώτα παιχνίδια του Final-8: «Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρόκειται για ένα θεσμό που όλες οι ομάδες οι οποίες συμμετέχουν τον λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους. Χθες είδαμε δύο παιχνίδια πολύ διαφορετικά, το καθένα βέβαια με τη δική του σημασία, όλες οι ομάδες, όμως, ήταν προετοιμασμένες για να μπορέσουν να δώσουν την καλύτερη δυνατή παρουσία μέσα στο παρκέ. Επειδή τα τελευταία χρόνια είμαι στην Α1 και παρακολουθούμε τις ομάδες αυτές, σε πολύ μεγάλο ποσοστό περίμενα ότι και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα αντιδρούσαν, η καθεμιά για διαφορετικό λόγο».

Για τον Βασίλη Τολιόπουλο: «Ο Βασίλης δεν έδειξε τα διαπιστευτήριά του στην τελευταία περίοδο χθες. Κάνει μια εξαιρετικά καλή σεζόν φέτος, όπου είχε ξεκινήσει απ’ την περσινή 2η μισή σεζόν. Έχει τρομερά μεγάλη εξέλιξη, πολύ καλή προσέγγιση των πραγμάτων επιθετικά. Είναι κατ’ εξοχήν επιθετικός παίκτης, αλλά πλέον κάνει πράγματα και αμυντικά, παίζει και άμυνα, κάτι που πιστώνεται και στον κόουτς Καστρίτη που τον έχει πείσει να μπει στη διαδικασία αυτή. Από όταν είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Βασίλη στον Ιωνικό, ήταν ένας άνθρωπος με τρομερά μεγάλη έφεση επιθετικά. Είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα, του αρέσει να έχει τη μπάλα στις δύσκολες στιγμές, είναι παίκτης της τελευταίας στιγμής. Πραγματικά δε φοβάται να βγει μπροστά, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό».

Για το τι έχει αλλάξει απ’ τη σεζόν 2020-21: «Επιθετικά παραμένει ένα “υπερόπλο”, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να κάνει μεγάλη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα. Σίγουρα έχει βελτιώσει πάρα πολύ τον τρόπο που “διαβάζει” επιθετικά το παιχνίδι, δεν είναι μόνο ο παίκτης που θα σταθεί και θα εκτελέσει, αλλά μπορεί να δημιουργήσει ανά πάσα ώρα στιγμή για τον ίδιο και για τον συμπαίκτη του. Επίσης, το πολύ σημαντικό είναι πως δεν ήταν τόσο καλός αμυντικά. Επειδή όμως ο Άρης τα τελευταία 3 χρόνια έχει μια “ταυτότητα” να ξεκινάει απ’ την άμυνά του, ο Βασίλης, προς τιμήν του, έχει αποδεχθεί αυτήν την κατάσταση και έχει βελτιώσει τρομερά και την αμυντική του κατάσταση, δείχνει μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα, το έχει καταλάβει ότι από εκεί θα ξεκινήσει για να του βγουν άλλα πράγματα στην επίθεση. Σαν επιστέγασμα είναι η κλήση του στην Εθνική Ανδρών τις τελευταίες ημέρες».

Για το ότι ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών θα γίνει την ίδια ημέρα με των ανδρών: «Θα ήθελα πραγματικά να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να “ρίξουν τα φώτα” οι άνθρωποι της ΕΟΚ στο μπάσκετ γυναικών, γιατί πραγματικά μπορεί να δείξει στοιχεία. Ενδιαφέρονται και αξίζει τον κόπο ο κόσμος να το παρακολουθήσει κάποιος. Είναι πολύ καλό timing το γεγονός ότι συμπίπτει με τον τελικό των ανδρών, οπότε τα κορίτσια και των Εσπερίδων και του Παναθηναϊκού έχουν να δείξουν πράγματα μέσα απ’ αυτήν τη δυνατότητα. Είναι τηλεοπτικό, ο κόσμος μπορεί να το παρακολουθήσει. Είναι ένα κίνητρο ο κόσμος να παρακολουθήσει λίγο τι μπορούν να κάνουν αυτά τα κορίτσια μέσα στο γήπεδο. Το μπάσκετ γυναικών δεν παίζεται πάνω απ’ το καλάθι, αλλά κάτω απ’ αυτό, ωστόσο είναι εξίσου εντυπωσιακό και υπάρχει λόγος να το παρακολουθήσει ο κόσμος».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών ανάμεσα σε Παναθηναϊκός και Εσπερίδες: «Σίγουρα κάποιες ομάδες έχουν ένα προβάδισμα, αλλά οι τελικοί σε τέτοιους θεσμούς είναι ένα παιχνίδι και ποτέ κανείς δεν ξέρει σε τι μέρα θα βρεθούν οι ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να έχει ένα προβάδισμα απέναντι στις Εσπερίδες, αλλά δε θα κάνω προγνωστικό. Θα ήθελα να αφήσω τα κορίτσια να δείξουν τι μπορούν να κάνουν μέσα στο παρκέ, τι κίνητρο έχουν και πώς έχουν προσεγγίσει το παιχνίδι τα staff των δύο ομάδων».