Skip to main content

Τάκης: «Σκεφτόμαστε του χρόνου να γίνουν 60 οι ομάδες του τουρνουά Rising Stars»

Ο Λάμπρος Τάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και Υπέυθυνος του τουρνουά Rising Stars, «φιλοξενήθηκε» στo EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για το τουρνουά Rising Stars: «Κάθε φέτος και καλύτερα, γιατί βλέποντας την προηγούμενη χρονιά επισημαίνουμε κάποια πράγματα τα οποία θεωρούμε ότι θα βελτιώσουν το θεσμό και θα βοηθήσουν περισσότερο τα σωματεία και γενικότερα την ανάδειξη νέων αθλητών που θέλουμε».

Για την επέκταση του τουρνουά: «Έχει μεγαλώσει πολύ, τα σωματεία το περιμένουν και ενδιαφέρονται πάρα πολλά για να συμμετέχουν. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε πράγματα σχετικά με την προκριματική φάση που δημιουργήσαμε τη φετινή χρονιά, δηλαδή να συμμετέχουν 30 ομάδες, εκ των οποίων οι δυο θα κατάφερναν να μπουν στην τελική φάση. Του χρόνου σκεφτόμαστε να είναι 60 οι ομάδες, για να δώσουμε κίνητρο σε περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί».

Για το αν θα αυξηθούν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια: «Υπήρξε σκέψη να αυξηθούν και εκεί οι ομάδες, αλλά αν αυξάνονταν οι ομάδες θα δημιουργούσαμε μεγαλύτερα προβλήματα στα τοπικά και στα εθνικά μας πρωταθλήματα με τις αναβολές. Οδηγηθήκαμε στο να παραμείνουν οι ομάδες 12, ίσως να αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα προκριθούν από τις προκριματικές φάσεις. Κάναμε σκέψη να γίνουν 16 οι ομάδες, αλλά δε μας βγαίνει, διότι δημιουργούμε πρόβλημα και στις τοπικές Ενώσεις και δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν και τα πρωταθλήματα».

Για τις κλήσεις των κλιμακίων για την Εθνική εφήβων και τα 52 παιδιά που έπαιξαν στο Rising Stars: «Ο στόχος είναι αυτός. Να αναδειχθούν και από άλλες ομάδες πέρα από τις κλασικές μεγάλες ομάδες, οι οποίοι μαζεύουν αρκετούς καλούς παίκτες από τις υπόλοιπες. Βλέπω και ομάδες που έχουν αναδείξει αθλητές πολύ σπουδαίους, τους οποίους, εάν δεν υπήρχε κατά τη γνώμη μου το Rising Stars, μπορεί και να μην τους βλέπαμε. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές δε μπορούν να είναι παντού. Κάνουν μεγάλη δουλειά, γυρνούν παντού, όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν πολλοί παίκτες που ενδεχομένως να τους χάναμε».