Skip to main content

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Τιμή για την Ήπειρο η διεξαγωγή του τουρνουά “Βάσω Μπεσκάκη” στα Ιωάννινα»

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, θα βάλει η Εθνική ομάδα Γυναικών τις πρώτες βάσεις ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2025 που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά και των αγώνων για το δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών της διοργάνωσης τον προσεχή Νοέμβριο.

Το καλοκαιρινό καμπ προετοιμασίας της ομάδας θα ξεκινήσει την Δευτέρα (10/6) στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων, ενώ από τις 17 έως 19 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» που θεσμοθετήθηκε το 2022 από την ΕΟΚ, τιμώντας τη μνήμη της γυναίκας η οποία πρόσφερε τα μέγιστα στον χώρο της καλαθοσφαίρισης.

«Η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να επιλέξει τα Ιωάννινα για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Γυναικών και τη διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά “Βάσω Μπεσκάκη” αποτελεί τιμή για την Ήπειρο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή την παρουσία από αύριο (9/6) του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην πόλη, και πρόσθεσε. «Μας ικανοποιεί δε και για έναν επιπλέον λόγο: Η ανάδειξη τα τελευταία χρόνια των Ιωαννίνων ως τόπο προετοιμασίας εθνικών και συλλογικών ομάδων, οφείλεται στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων με την προσθήκη του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Περιφέρειας και σε δεύτερο στάδιο, από τη σταθερή πορεία της γυναικείας ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα που εκπροσωπεί επάξια το Ηπειρώτικο μπάσκετ στην κορυφαία Ελληνική κατηγορία.

Με πολύ χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση της Ε.Ο.Κ. να συνδράμουμε ως Περιφέρεια στην διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά “Βάσω Μπεσκάκη”, αποτίοντας “φόρο τιμής” και στην κορυφαία αυτή αθλήτρια, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στο φίλαθλο κοινό να συμμετάσχει σε μια αθλητική γιορτή, απολαμβάνοντας παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Καλωσορίζω στην πρωτεύουσα της Ηπείρου τις αποστολές των τριών Εθνικών ομάδων, (Ελλάδα, Κροατία, Δανία) εύχομαι καλή προετοιμασία, καλή διαμονή και να γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους και ευελπιστώ ότι τα Ιωάννινα θα αποτελούν μελλοντικά σταθερός προορισμός για προετοιμασία και διεξαγωγή φιλικών – και γιατί όχι και επίσημων– αγώνων».

Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας Γυναικών θα πραγματοποιηθεί αύριο (9/6) νωρίς το μεσημέρι. Οι παίκτριες θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις και το βράδυ η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα αναχωρήσει για τα Ιωάννινα.