Skip to main content

Γιάνκοβιτς: "Η Εθνική Ανδρών είναι μια πολύ καλή ομάδα αυτήν τη στιγμή στο Προολυμπιακό, γεμάτη σε όλες τις θέσεις"

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς βρέθηκε στην εκπομπή "Άμεσο Ριπλέι" του EOK WebRadio και μίλησε για την Εθνική στο Προολυμπιακό, την αναμέτρηση με τη Σλοβενία του Ντόνσιτς, τους Κροάτες αλλά και το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε:

Για τις εντυπώσεις του απ’ την Εθνική: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα αυτήν τη στιγμή στο Προολυμπιακό, γεμάτη σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Προέκυψε το θέμα με τον Κώστα το οποίο μπορεί να καλυφθεί με διάφορους τρόπους. Η χημεία είναι αυτή που υπάρχει στην Εθνική και επικρατεί μια ανυπομονησία απ’ τον κόσμο να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τη σοβαρότητα που δείχνει η Εθνική μένει να τη δούμε αύριο (06/07) και μεθαύριο (07/07) και να προκριθεί».

Για το ματς με τη Σλοβενία: «Για ‘μένα, το θέμα είναι μόνο ο Ντόντσιτς. Θα έλεγα ότι το ματς είναι Λούκα-Γιάννης, απλά ο Γιάννης έχει δίπλα του αρκετούς παίκτες που μπορούν να τον στηρίξουν, ενώ ο Ντόντσιτς είναι σχετικά μόνος του. Δε μπορεί ακόμα ο Νίμπο να συγχρονιστεί μαζί του, βέβαια είναι πολύ λίγο καιρό μαζί. Έχουμε ένα πλεονέκτημα σε αυτό το κόμματι, γιατί έχουν μεγαλύτερη χημεία οι παίκτες με τον Γιάννη, παρά ο Λούκα με τους δικούς του συμπαίκτες».

Για την αντιμετώπιση του Λούκα Ντόντσιτς: «Είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς Σπανούλης θα βρει τρόπο να χαλάσει τον ρυθμό της επίθεσης της Σλοβενίας. Δε μπορούμε να σταματήσουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε ομάδες ΝΒΑ τον Λούκα, όμως μπορούμε να περιορίσουμε τους υπόλοιπους. Πιστεύω ότι η τακτική δε θα έχει να κάνει με το πώς θα περιορίσουμε τον Λούκα, αλλά τους συμπαίκτες του, γιατί ο Ντόντσιτς θα βάλει τους πόντους που πρέπει να βάλει. Θα κάνει καλό παιχνίδι ό,τι και να γίνει, το θέμα είναι να μην έχει συμπρωταγωνιστές».

Για το τι του αρέσει έως τώρα: «Μου αρέσει το γεμάτο γήπεδο. Που βλέπω ότι ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια, γουστάρει να είναι δίπλα στην εθνική ομάδα. Φαίνεται ότι είναι όλοι μια ομάδα, κόσμος, διοίκηση, προπονητές, παίκτες, κάτι που νομίζω ότι μπορεί και να έλειπε τα τελευταία χρόνια».

Για την Κροατία: «Βρίσκονται σε μια φάση ωριμότητας αρκετοί σταρ της Κροατίας αυτήν τη στιγμή. Ο Χεζόνια προέρχεται από μια “μαγική” για τον ίδιο χρονιά, έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του, ο Σάριτς παίζει ώριμα και καλά, ο Ζούμπατς είναι επικίνδυνος. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είναι μια επικίνδυνη ομάδα, μου φαίνεται ότι έχουν βρει πιο καθαρά τους ρόλους τους απ’ ό,τι η Σλοβενία».

Για το τι ξεχωρίζει απ’ την Εθνική: «Έχω δει μια διαφορετική χημεία μεταξύ παικτών και προπονητή αυτήν τη στιγμή. Ο κόουτς είναι πιο κοντά σε αυτούς, δεν έχει πολλά χρόνια που είχε σταματήσει, οπότε μπαίνει ευκολότερα στη νοοτροπία και τη λογική τους. Σε αυτό το κομμάτι ίσως έχει κερδίσει τους παίκτες περισσότερο από κάθε άλλον προπονητή. Σίγουρα υπάρχει ο σεβασμός. Είναι εάν μπασκετάνθρωπος, ένας άνθρωπος που “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ. Όλα αυτά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στον παίκτη που είναι στην εθνική ομάδα».

Για το μέλλον του: «Δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο αυτήν τη στιγμή. Έχουν γίνει συζητήσεις απ’ την αρχή του καλοκαιριού, υπήρχε ενδιαφέρον και πρόταση απ’ το εξωτερικό, κάτι που δεν ήθελα για δικούς μου λόγους. Υπάρχουν κάποιες αγορές στο εξωτερικό που μου αρέσουν πάρα πολύ και περιμένω ίσως προκύψει κάτι. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να προετοιμάζομαι σωματικά, να κάνω μια πολύ καλή μεταβατική, έτσι ώστε να συνεχίσω να μπορώ να αποδίδω και να παίζω στο επίπεδο που θέλω να παίζω».