Skip to main content

Χουγκάζ: «Έτοιμος για το νέο βήμα στην καριέρα μου»

Για την νέα σελίδα της καριέρας του, στην Ανδόρα, το πέρασμα του από το Περιστέρι, αλλά και την Εθνική Ανδρών, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Νίκος Χουγκάζ.

Αναλυτικά ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε:

Για τη μεταγραφή του στην Ανδόρα: «Η αλήθεια είναι ότι είχα βάλει στόχο να αγωνιστώ στο εξωτερικό με το που τελείωσε η περσινή σεζόν, πόσο μάλλον έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με το Περιστέρι και τον κόουτς Σπανούλη. Ο πρώτος στόχος φυσικά ήταν το ισπανικό πρωτάθλημα».

Για το αν νιώθει έτοιμος γι’ αυτό το βήμα: «Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος γι’ αυτό το βήμα. Είναι και πρόκληση για εμένα, τη σκεφτόμουν καιρό. Είναι η πρώτη μου φορά στο εξωτερικό σαν επαγγελματίας, ήμουν ξανά σε Κολέγιο στις ΗΠΑ, οπότε έχω πάρει μια “γεύση”. Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος γι’ αυτό το βήμα, οπότε δεν υπάρχει κανένα άγχος, μόνο ανυπομονησία».

Για το αν έχει μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας: «Έχω μιλήσει με τον προπονητή, αλλά και με όλους τους Έλληνες αθλητές που έχουν παίξει εκεί, ώστε να μου που συμβουλές ή οτιδήποτε για την ομάδα. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι ότι με έχουν καλωσορίσει όλοι πολύ “θερμά”, πόσο μάλλον ο ίδιος ο προπονητής, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας και οι παίκτες. Ήμουν ικανοποιημένος απ’ όσα μου είπε ο κόουτς για τον ρόλο μου, οπότε δεν το σκέφτηκα πολύ να αποδεχτώ τον ρόλο μου».

Για το τι περιμένει να κερδίσει απ’ αυτήν τη νέα εμπειρία: «Σίγουρα περιμένω να κερδίσω και να μάθω καινούργια πράγματα απ’ το ισπανικό πρωτάθλημα, που είναι τελείως διαφορετικό απ’ το ελληνικό, πολύ πιο γρήγορο, πιο… ντελικάτο. Η Ανδόρα είναι μια ομάδα που εξελίσσεται. Τη νέα σεζόν θα προσπαθήσει να αγωνιστεί στους ομίλους του BCL, οπότε είναι μεγάλος στόχος να πάρουμε την πρόκριση απ’ τα προκριματικά και θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την ομάδα».

Για το αν του ταιριάζει το ισπανικό στυλ παιχνιδιού: «Έχω μιλήσει με τους προπονητές που ήταν στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και παίκτες. Νομίζω μού ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού, το γρήγορο παιχνίδι, που βασίζεται πολύ στην ταχύτητα και το σουτ. Γι’ αυτό ήταν ο πρώτος μου στόχος και γι’ αυτό αποφάσισα να πάω εκεί».

Για το τι κέρδισε απ’ τη θητεία του στο Περιστέρι: «Νομίζω βελτιώθηκα πάρα πολύ αγωνιστικά και πνευματικά. Ο κόουτς Σπανούλης με άλλαξε, αν όχι ένα, δύο επίπεδα πιο πάνω, το πώς να βλέπω το μπάσκετ, πώς να αντιλαμβάνομαι τις φάσεις στο παιχνίδι, να αντιμετωπίζω αμυντικές καταστάσεις. Μόνο θετικά πήρα από το Περιστέρι αυτόν τον 1.5 χρόνο».

Για την Εθνική Ανδρών: «Είδαμε όλοι μια ομάδα ψυχωμένη, όπου έπαιζαν ο ένας για τον άλλον σαν οικογένεια. Αυτό οφείλεται στα παιδιά, αλλά φυσικά και στον προπονητή. Είναι μια μεγάλη επιτυχία να περνάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από τόσα χρόνια. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι στο να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το τι έφερε στην Εθνική ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης: «Τα χαρακτηριστικά που έχει δείξει ο κόουτς και έχουν φανεί και στην Εθνική είναι η αυταπάρνηση, ότι δε δέχονται την ήττα. Αυτό το “πάντρεμα” του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το αμερικάνικο, στο οποίο παίζει ο Γιάννης, έχει συνδυαστεί πάρα πολύ καλά. Πλέον δεν παίζουμε για τον Γιάννη, αλλά παίζουμε όλοι μαζί. Ο Γιάννης και όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει τον ρόλο τους γι’ αυτό βγαίνει αυτό το καλό αποτέλεσμα».