Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 31ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 31ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Το ελληνικό μπάσκετ και η Εθνική ομάδα είναι ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ύστερα από 16 χρόνια, αντιπροσωπεία της «επίσημης αγαπημένης» θα παρελάσει, με σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τελετή έναρξης, την Παρασκευή (26/7).

Το 31ο τεύχος του e-magazine έχει «ντύσει» τις σελίδες του στα γαλανόλευκα για την χαρά της πρόκρισης που έδωσε ξανά η Εθνική Ανδρών σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους, στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, με την αήττητη πορεία της στο Προολυμπιακό τουρνουά στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». «Ας κρατήσουν οι χοροί», λοιπόν, στη Λιλ από τους 12 διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά και στο Παρίσι, με την προσδοκία της πρόκρισης στις 8 καλύτερες ομάδες.

 Το ελληνικό μπάσκετ χάρισε χαμόγελα για το μέλλον του από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου της Εθνικής Νέων στο Eurobasket U20 και για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, πέτυχε την ίδια διάκριση και προσφέρει ανάλογες προσδοκίες για την στελέχωση της Εθνικής Ανδρών.

 Ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ, Βασίλης Σπανούλης διατηρεί ψηλά τον πήχη της μαχητικότητας, της αποφασιστικότητας για την πορεία στο Ολυμπιακό τουρνουά, τονίζοντας ότι στο ΣΕΦ και στο Προολυμπιακό, έγινε μόνο η αρχή μίας νέας εποχής για την ομάδα-βιτρίνα του αθλήματος.

 Ισπανία, Καναδάς και Αυστραλία, είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής στον Α’ όμιλο και γίνεται η παρουσίαση της για τις αναμετρήσεις στις 27 και 30 Αυγούστου, καθώς και στις 3 Αυγούστου.

 Τέταρτη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ας θυμηθούμε την πορεία της σε Ατλάντα, Αθήνα και Πεκίνο, με το ίδιο αποτέλεσμα κατάκτησης της τιμητικής 5ης θέσης και τον χαρακτηρισμό της Ολυμπιονίκης.

 Ας θυμηθούμε ξανά τις κοινωνικές δράσεις που έγιναν, παράλληλα με την διεξαγωγή του Προολυμπιακού Tουρνουά και τον εμβληματικό Νίκο Γκάλη να δεσπόζει σε αυτές.

 Στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2011, η Εθνική ομάδα είχε παρουσία μόνο στην πρώτη φάση των ομίλων και η Κατερίνα Σωτηρίου εξιστορεί τα τρία παιχνίδια.

 Η απίστευτη ιστορία του Γρηγόρη Ανθόπουλου, ο οποίος βρέθηκε από την Λαμία στο ΣΕΦ με την ευκαιρία του τουρνουά «Αegean Acropolis» και γνώρισε το «είδωλο» του από την Εθνική ομάδα των Μπαχάμων, Buddy Heild.

 Ιστορική αναδρομή στον σύλλογο και την ομάδα μπάσκετ του Αρίωνα Αγίου Αρτεμίου που ιδρύθηκε το 1928 στο Κολωνάκι.

 Η στήλη «Ρετρό» ανατρέχει στο Ευρωμπάσκετ 1969 και την ηγετική φυσιογνωμία του αείμνηστου Γιώργου Κολοκυθά που ήταν πρώτος σκόρερ σε δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά η Εθνική ομάδα κατετάγη 10η στην Καζέρτα.