Στρατής: "Το W Rising Stars δίνει στα κορίτσια κίνητρο που δεν έχουν στα τοπικά πρωταθλήματα"
Ο προπονητής της ομάδας νεανίδων του Γ.Σ. Αγίας Παρασκευής, Κώστας Στρατής φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio και μίλησε για την διοργάνωση W Rising Stars, την προετοιμασία των κοριτσιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είτε λόγω υποδομών ή των σχολικών υποχρεώσεων των αθλητριών.
Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:
Για τη συμμετοχή της Αγίας Παρασκευής στο τουρνουά W-Rising Stars: «Δηλώσαμε συμμετοχή φέτος για πρώτη φορά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό και εμείς και περισσότερο τα κορίτσια. Εμείς ξεκινήσαμε δειλά-δειλά στις 22-23 Αυγούστου, είμαστε 2.5 βδομάδες περίπου στο γήπεδο. Το δικό μας άγχος ήταν, όχι το αν θα είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά, αλλά το να μην υπάρξουν τραυματισμοί λόγω της ανετοιμότητας στα σώματα των κοριτσιών. Το ότι έχουμε κάνει και δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές μάς κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους».
Για το αν τα κορίτσια γνώριζαν το τουρνουά: «Το γνώριζαν. Την περσινή διοργάνωση την παρακολουθήσαμε πολύ κοντά και ειδικά την τελική φάση που ήταν live streaming. Απ’ την αρχή του καλοκαιριού που είχαμε δηλώσει συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένες. Με άφησαν λίγο άναυδο με τη θέληση και τη δουλειά που κάνουν αυτόν τον καιρό μες στο γήπεδο, πράγμα που δείχνει πόσο πολύ το θέλουν και πόσο τους έχει συναρπάσει αυτή η συμμετοχή στη διοργάνωση».
Για το τι κέρδος έχουν τα κορίτσια απ’ τη συμμετοχή τους στο τουρνουά: «Με αυτήν τη διοργάνωση δίνεται στα κορίτσια ένα κίνητρο που δεν το έχουν στα τοπικά πρωταθλήματα τα οποία συμμετέχουν. Αυτό είναι το να παίξουν σε μια διαφορετική διοργάνωση που δεν είχαν τη δυνατότητα πριν να παίξουν και να… ονειρευτούν ότι μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν. Πέρυσι άκουσαν για Final-4. Το έχουν όλο αυτό και νομίζω πως αυτό είναι το κίνητρο που τους δίνει αυτή η συμμετοχή».
Για το αν κάποιες νεάνιδες θα παίξουν και στο γυναικείο τμήμα του ΓΣΑΠ: «Είναι κάτι που εγώ προσωπικά το θέλω και θα μου άρεσε. Πολλές φορές δεν εξαρτάται μόνο από εμένα ή από κάποιον προπονητή, παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο. Θα ήθελα πολύ κάποια κορίτσια να είναι μέρος της ομάδας γυναικών και να έχουν χρόνο. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα των νεανίδων έχω 7 κορίτσια που δίνουν Πανελλήνιες φέτος».
Για το πλάνο του ΓΣΑΠ όσον αφορά τα κορίτσια: «Στον σύλλογό μας τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να έρθουν περισσότερα κορίτσια και να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Θεωρώ πως υπάρχουν έξω πολλά κορίτσια που τους αρέσει το μπάσκετ, αλλά δυστυχώς η έλλειψη των υποδομών πανελλαδικώς, με τις πολύ λίγες ώρες πρόσβασης σε γήπεδα, κάνει πάρα πολύ δύσκολο το έργο των ομάδων. Καλώς ή κακώς, το μπάσκετ γυναικών είναι πάντα πιο πίσω απ’ των ανδρών σε ώρες που θα δοθούν στα γήπεδα. Είμαστε λίγο σαν… παράταιροι συγγενείς».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Καταρχάς, το μεγάλο εμπόδιο είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες. Εμείς μοιραζόμαστε το γήπεδο στο Κοντόπευκο μαζί με την ανδρική ομάδα της ΚΑΠ. Οπότε τις μισές ώρες τις έχουμε εμείς, τις άλλες μισές το ανδρικό τμήμα. Τα προγράμματα βγαίνουν με πολύ “σφικτά” όρια, χωρίς περιθώρια αλλαγών και σε όλα αυτά θα πρέπει να έρθεις σαν προπονητής και να “παντρέψεις” προγράμματα φροντιστηρίων 15-17 κοριτσιών από Α’ έως Γ’ Λυκείου. Είναι ένας συνεχής πονοκέφαλος».