Skip to main content

Πανελλήνια συγκίνηση για τον χαμό του Γκίμα (pics)

Ο ξαφνικός χαμός του Δημήτρη Γκίμα, σε ηλικία μόλις 55 ετών, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση, καθώς ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του χώρου.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Φώτη Βασιλόπουλου στο Facebook, ο οποίος δημοσίευσε μια χαμογελαστή φωτογραφία του Γκίμα, λέγοντας: «θα σε θυμόμαστε έτσι ρε μάγκα».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157450337481279&set=a.422829091278&type=3&theater

Από την πλευρά του ο Κώστας Σορώτος  έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Είναι μερικές φορές που αρνείσαι ότι αυτό που μαθαίνεις είναι αλήθεια, που δεν υπάρχουν λόγια. Ένας ευγενής συνάδελφος, ο Δημήτρης Γκίμας δεν είναι πια μαζί μας…….Μεγάλη θλίψη…….».

https://www.facebook.com/sorotos.kostas/posts/10222753319236560

Το δικό της αντίο στον Δημήτρη Γκίμα είπε και η Ελευθερούπολη, μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Αναλυτικά:

«Καλό ταξίδι Δημήτρη

Το Δ. Σ του ΓΣΕ, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και οι φίλαθλοι της ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά συλληπτήρια στους οικείους του Δημήτρη Γκίμα για τον ξαφνικό θάνατο του. Ο Δημήτρης ήταν ένας άνθρωπος που χαιρόσουν να τον έχεις αντίπαλο. Άνθρωπος του μπάσκετ, του αθλητισμού. Χαιρόσουν να ανταλλάζεις απόψεις μαζί του. Το σοκ είναι μεγάλο. Καλό ταξίδι φίλε Δημήτρη».

https://www.facebook.com/GSE1985/photos/a.242650283082158/542060836474433/?type=3&theater

Τον αγαπημένο του προπονητή, ο οποίος, όπως έγραψε ο ίδιος, τον έβαλε στον χώρο του μπάσκετ, αποχαιρετά και ο Γιάννης Προδρόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αγαπημένε μου coach Dimitris Gkimas καλό ταξίδι. Ήσουν εσύ που με ανακάλυψες στα πρώτα μου μπασκετικά βήματα στη Βέροια και με έβαλες στο χώρο του μπάσκετ το μόνο που έχω που έχω να σου πω είναι ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!»

https://www.facebook.com/yiannis.prodromou/posts/3529220967094698

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε εξέδωσε και ο Προμηθέας, με την ομάδα της Πάτρας, μάλιστα, να έχει συνεργαστεί πρόσφατα με τον προπονητή του Φίλιππου, με αφορμή τις κοινές τηλεπροπονήσεις των Ακαδημιών των δύο ομάδων.

Αναλυτικά:

«Τα μέλη του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Προμηθέα Πατρών -και προσωπικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ευάγγγελος Λιόλιος- εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Γκίμα, καθώς και στην Οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας για τη βαριά κι εντελώς απρόσμενη απώλεια τους. Ο εκλιπών υπηρέτησε τον μπάσκετ και ιδιαίτερα τον Φίλιππο Βέροιας ως αθλητής και προπονητής με αυθεντικό πάθος, σπάνιο αθλητικό ήθος και ιδιαίτερη αγάπη. Όταν συναντηθήκαμε ως αντίπαλοι στην Α2 Εθνική (2015-16), αλλά και πρόσφατα με αφορμή τις κοινές τηλεπροπονήσεις των Ακαδημιών των 2 ομάδων μάς εντυπωσίασε η πηγαία αυθεντικότητα, η άοκνη μαχητικότητα και η μοναδική αγάπη του για την ομάδα του, το Φίλιππο Βέροιας, αυτού του αληθινού εργάτη του αθλήματος.

Το κενό τέτοιων ανθρώπων είναι βαρύ και δυσαναπλήρωτο για όλους όσους αγαπούν το ελληνικό μπάσκετ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Τα συλλυπητήρια του έστειλε, μέσω της σελίδας του στο Facebook και ο Εθνικός, με την ανακοίνωση να τονίζει πως ο Γκίμας ήταν ένας φίλος που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Αναλυτικά:

 “Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Γκίμα.

Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους στον χώρο του μπάσκετ και χαιρόσουν να τον έχεις αντίπαλο.

Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένας φίλος, τον οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό ταξίδι Κόουτς!!!”.

Τα καλύτερα λόγια για τον αδικοχαμένο προπονητή του Φιλλίπου, είπε, μέσω των social media και ο Γιώργος Τατσιούδης.

Αναλυτικά:

 “Τίμιος και με πολύ αγάπη για το άθλημα μας.. Ήσουν και θα είσαι η σημαία του βεροιωτικου μπάσκετ.. Καλό ταξίδι κόουτς μου και να μας προσέχεις!”.

 Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, που συνεργάστηκε για δύο σεζόν με τον Δημήτρη Γκίμα, τόνισε πως οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν πάψουμε να τους θυμόμαστε.

Αναλυτικά:

 “Ήσουν ο πρώτος που με φώναξες Λαμπρο πριν 11 χρονια όταν και συνεργαστήκαμε για δυο πανέμορφα χρονια!!!Απειρες αναμνήσεις από εκείνα τα χρονια μαζί σου…Οι άνθρωποι πεθαίνουν λένε μόνο όταν πάψουμε να τους θυμόμαστε για αυτό και εσυ θα είσαι πάντα κοντά μας γιατί δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτε!!!!!ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΟΟΥΤΣ!!!”.

 Συγκινητική και η ανάρτηση του Σωτήρη Μπουρδάνου, που ζήτησε από τον αδικοχαμένο προπονητή να είναι χαμογελαστός και όταν θα ανταμώσουν και πάλι.

Αναλυτικά:

 “Στο είχα στείλει πέρυσι κ γέλασες πολύ,να είσαι έτσι όταν ανταμώσουμε πάνω,κάπου το μυαλό κολλάει,καλό παράδεισο…”.

Screenshot 2020 05 16 Μπουρδάνος για Γκίμα Να γελάς όταν θα ανταμώσουμε πάνω ebasket gr

 Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Δημήτρη Γκίμα, εξέδωσε και ο Χαρίλαος Τρικούπης.

Αναλυτικά:

 “Σύσσωμη η οικογένεια του Γ. Σ. Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια τόσο στους οικείους του όσο και στην ομάδα του, το Φίλιππο Βέροιας, για τον αιφνίδιο χαμό του Δημήτρη Γκίμα.

Είναι από τις στιγμές που θες αυτό που ακούς να μην είναι αλήθεια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι κόουτς”.

https://www.facebook.com/trikoupis55bc/photos/a.648547521864527/3219394941446426/?type=3&theater

 Τον Έλληνα προπονητή αποχαιρέτησε και η ΚΑΕ ΑΕΚ, με την ανακοίνωση της Ένωσης να κάνει λόγο για έναν εκ των σκαπανέων του μπάσκετ της Ημαθίας.

Αναλυτικά:

 “Οι στιγμές, που τα λόγια περιττεύουν… Ένας Κύριος, ένας Δάσκαλος, ένας εκ των Σκαπανέων του ημαθιώτικου μπάσκετ, ο Δημήτρης Γκίμας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Το σπάνιο ήθος του και η διαρκής εργατικότητά του συνιστούν «οδηγό» για όλους όσοι ασχολούνται με το αγαπημένο μας άθλημα. Με τον άνθρωπο και προπονητή Δημήτρη η ΑΕΚ ήρθε πιο κοντά την εποχή των δικών της πέτρινων χρόνων, των χρόνων της περισυλλογής και της ευθύνης στις μικρότερες κατηγορίες, και στις αναμετρήσεις με τον Φίλιππο Βεροίας. Ανείπωτη η θλίψη…

Ο μεγαλομέτοχος Μάκης Αγγελόπουλος, ο Κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου και όλη η οικογένεια της ΑΕΚ BC, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς το Δ.Σ. και τη Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ του Φιλίππου και στους οικείους του εκλιπόντος”.

Μεγάλη απώλεια για το μπάσκετ χαρακτηρίζει τον χαμό του Δημήτρη Γκίμα, ο προπονητής του Μίλωνα, Νίκος Καραγιάννης.

Δείτε την ανάρτηση του:

https://www.facebook.com/nkaragiannis/posts/10219352603717546

Ανακοίνωση για την απώλεια του Δημήτρη Γκίμα εξέδωσε και ο Ηρακλής, τονίζοντας πως το μπάσκετ έμεινε φτωχότερο.

Αναλυτικά:

«Το Μπάσκετ έμεινε σήμερα φτωχότερο.

Η απώλεια του Δημήτρη Γκίμα είναι απίστευτη για όλους μας! Ο Ηρακλής αποχαιρετά με οδύνη έναν αληθινό φίλο, έναν μαχητή του μπάσκετ, ένα παλικάρι...

Στα δύσκολα μας χρόνια ο Δημήτρης ήταν άξιος αντίπαλος, αλλα και συνάμα συμπολεμιστής, πάντα με σεβασμό, πάντα με αξιοπρέπεια.

Καλο ταξίδι, κόουτς, συλλυπητήρια στην οικογένεια και στον Σύλλογο σου, τον Φίλιππο Βέροιας...».

Την θλίψη του για την απώλεια ενός τεράστιου εργάτη του μπάσκετ, του Δημήτρη Γκίμα, εξέφρασε με ανακοίνωση του ο ΠΣΑΚ.

Αναλυτικά:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια για το “χαμό” του Δημήτρη Γκίμα. Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την “απώλεια” ενός τεράστιου εργάτη, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομα του με την Βέροια. Τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής άφησε το στίγμα του και όσοι τον γνώρισαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια και δεν μπορούν να πιστέψουν πως “έφυγε” μόλις στα 55 του χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Πανερυθραϊκός έκανε λόγο για έναν από τους ακούραστους εργάτες του αθλήματος:

«Το ελληνικό μπάσκετ είναι «φτωχότερο» από σήμερα… Ένας απ’ τους ακούραστους «εργάτες» του αθλήματος, ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρης Γκίμας, «έφυγε» από κοντά μας, μόλις στα 55 του χρόνια.

Το ήθος που τον διέκρινε, σπάνιο. Η αγάπη του για το άθλημα, μοναδική. Συνέβαλε αποφασιστικά και άφησε το στίγμα του στο μπάσκετ της Βόρειας Ελλάδας και της Ημαθίας, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, με το όνομά του να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Φίλιππο Βέροιας, τον οποίο οδήγησε ως τεχνικός μέχρι και την Α2, στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του Συλλόγου.

Ο Πανερυθραϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του στην οικογένεια του FILIPPOS BC και τους οικείους του Δημήτρη, για τον αναπάντεχο «χαμό» του.

Καλό «ταξίδι», κόουτς…»

https://www.facebook.com/PanerithraikosBasketballClub/posts/3072730539439704