Skip to main content

Ο Μίτροβιτς ζητάει την διαμεσολάβηση της Euroleague για την απόλυσή του από τη Βιλερμπάν

Η υπόθεση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς και της Βιλερμπάν θα οδηγηθεί αρχικά στο Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague.

Όπως αναφέρει η «L' Equipe», ο Μίτροβιτς θα παρουσιάσει την υπόθεσή του στο EBDRC, το οποίο θα βγάλει ετυμηγορία. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του:

 «Χωρίς να έχει βρεθεί φιλική συμφωνία με την Βιλερμπάν, θα παρουσιαστεί στην EuroLeague αυτό το Σαββατοκύριακο αίτημα διαμεσολάβησης. Πρόκειται για μια απαραίτητη διαδικασία, πριν από οποιαδήποτε νομική διαδικασία για δικαστικές διαφορές, που προβλέπεται από τους κανονισμούς της EuroLeague.

Η Βιλερμπάν καλείται:

1. Να διευκρινίσει την διοικητική κατάσταση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς το συντομότερο δυνατόν, ο οποίος δεν έχει λάβει το μισθό Μαΐου, ούτε έχει λάβει έγγραφα που του επιτρέπουν να πληρωθεί από ασφάλιση ανεργίας.

2. Να πληρώσει στον Ζβέζνταν Μίτροβιτς την αποζημίωση που του οφείλεται για την αδικαιολόγητη, άδικη και ιδιαίτερα βάναυση διαδικασία απόλυσης που υπέστη, η οποία βασίζεται σε πράγματα ("Τεχνικά φάουλ για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές σε παιχνίδια, βλάπτοντας τα συμφέροντα και την εικόνα του συλλόγου")  που είναι ανίκανα να αποτελέσουν νόμιμο λόγο απόλυσης και επηρεάζονται κυρίως από προτάσεις βάσει του εργατικού δικαίου.

Η διαμεσολάβηση πριν από την Euroleague θα είναι η τελευταία ευκαιρία να διευθετηθεί φιλικά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».

Μάλιστα αυτή η υπόθεση αναμένεται να είναι και η πρώτη που θα κληθεί το Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague να πάρει θέση. Η δημιουργία του EuroLeague Basketball Dispute Resolution Chamber ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 στη σύσκεψη της Euroleague.