Skip to main content

Αναποφάσιστος για την επιστροφή στην δράση ο Λου Γουίλιαμς

Οι παίκτες του ΝΒΑ καλούνται μέχρι την Τετάρτη 24/6 να απαντήσουν στο αν επιθυμούν ή όχι την επιστροφή τους στα γήπεδα για την φετινή σεζόν, με τον Λου Γουίλιαμς να δείχνει ακόμα αναποφάσιστος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο άσος των Κλίπερς:

"Ο λόγος για τον οποίο κάποια από τα παιδιά υποστηρίζουν την τάση να μην παίξουν είναι γιατί, βασικά, δεν θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου. Για εμάς, το μόνο κέρδος αν δεν παίξουμε, είναι ότι θα διατηρήσουμε το μυαλό όλων στη... μάχη (απέναντι στον φυλετικό ρατσισμό). Κι αυτή η επιστροφή πρόκειται να συμβεί σε έξι εβδομάδες, ο κόσμος ίσως χρειάζεται να επουλώσει τις πληγές του.

Μπορεί να μας χρειάζεται στο γήπεδο. Αλλά αν μαύρα παιδιά ή μαύροι ενήλικες ή οποιοσδήποτε βιώσει την αστυνομική βαρβαρότητα και δολοφονείται, κι εμείς παραμένουμε πολύ εκνευρισμένοι, δεν ξέρω αν θα είναι προτεραιότητα να ντυθούμε και να βρεθούμε στο παρκέ. Θα φαίνεται σαν να μην μας ενδιαφέρει τι γίνεται (στις κοινωνικές εξεγέρσεις λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό). Εφόσον γυρίσουμε στο γήπεδο, πόσο χώρο θα έχουμε για να εκφράσουμε την άποψή μας και την στήριξή μας σε όλη την κοινωνία; Μπορούμε να έχουμε πάνω στη φανέλα το "Black Live Matters"; Μπορεί στο παρκέ να υπάρχει αυτό το μήνυμα. Με σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τη "δύναμή" μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες (για το τι θα κάνω), θα είμαι ειλικρινής".