Skip to main content

«Οι αυταπάτες της ΕΟΚ»

Την άποψη του για την ανακατανομή των Εθνικών κατηγοριών, ενόψει της νέας σεζόν και τον λάθος τρόπο σκέψης της ΕΟΚ, εκφράζει με άρθρο του στην ιστοσελίδα «kefaloniastatus.gr» ο Μάκης Λεκατσάς.

Αναλυτικά:

Η χώρα μας μόλις είχε βγει από μία πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, που άφησε μεγάλες πληγές σε όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων. Στον χώρο του μπάσκετ υπήρξαν πολλά οικονομικά προβλήματα, που όμως, όπως φαίνεται, φαντάζουν παιδικές ασθένειες, μπροστά σε αυτό που έρχεται σαν Αρμαγεδδών να τα σαρώσει όλα. Αναφερόμαστε στην κρίση του κορονοϊού που πραγματικά δεν άφησε τίποτα όρθιο στον χώρο του μπάσκετ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διέκοψε όλα τα πρωταθλήματα κατόπιν φυσικά εντολών της κυβέρνησης και ήρθαν τα πάνω – κάτω, δημιουργώντας μεγάλο πονοκέφαλο στους αρμόδιους της ομοσπονδίας για την επικύρωση των πρωταθλημάτων.

Η τελική A LA CARTE λύση που έδωσε, δημιουργεί πολλά προβλήματα και αδικίες. Διότι δεν μπορεί να ανεβάζει μόνο τις δύο πρωτοπόρες ομάδες από την Β’ στην Α2 και από την Γ’ στην Β’ να ανεβάζει 26 ομάδες. Είναι πραγματικά απίστευτο το κατόρθωμα τους που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του μπάσκετ και στην ουσία το διαλύει, αντί να είναι σωτηρία για το άθλημα.

Η ΕΟΚ νομίζει ότι με τις επιλογές αυτές θα σώσει τις ομάδες από την οικονομική κατάρρευση τώρα, αλλά οι συνέπειες των επιλογών της θα φανούν στο μέλλον.

Η Α2 έπρεπε να χωριστεί σε δύο ομίλους των 12 ομάδων. Η Β’ Εθνική σε τρεις ομίλους και η Γ’ με προσθήκες μόνο των πρωταθλητών των Ενώσεων, προφυλάσσοντας με αυτό τον τρόπο το επίπεδο, την αξιοπιστία και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, χωρίς αποχωρήσεις ομάδων λόγω οικονομικών προβλημάτων.