Skip to main content

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 74-57: Εχει δρόμο μπροστά του...

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Βιλερμπάν στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά της Βαλένθια.

Η έλλειψη χημείας ήταν φανερή στην εικόνα των ερυθρόλευκων, οι οποίοι τα βρήκαν σκούρα από την σκληροτράχηλη Βιλερμπάν κι έδειξαν ότι χρειάζονται ακόμα χρόνο και δουλειά για να βρεθούν μεταξύ τους και να γίνουν ομάδα.

Ο Ολυμπιακός σούταρε με το πολύ φτωχό 7% στο τρίποντο (1/14) ενώ δυσκολεύτηκαν πολύ να κυκλοφορήσουν την μπάλα απέναντι στην πίεση της Βιλερμπάν, η οποία τους έδειξε με τον πιο έντονο τρόπο ότι έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Αμυντικά οι λειτούργησαν καλά κατά διαστήματα, παρά το γεγονός ότι η Βιλερμπάν με κορυφαίο τον Φρίμαν σούταρε εξαιρετικά από την περιφέρεια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η πρώτη πεντάδα που επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποτελούνταν από τους Σλούκα, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μάρτιν .Το ξεκίνημα του νέου Ολυμπιακού είχε κάτι από τα παλιά. Δυο ασίστ του Σλούκα στον Πρίντεζη κι ένα καλάθι του ίδιου ενδιάμεσα τους έφεραν ένα γρήγορο 6-0 για τους ερυθρόλευκους που βγήκαν με διάθεση να πιέσουν στην άμυνα και δέχτηκαν το πρώτο τους καλάθι μετά από τριάμισι λεπτά.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, για τους Πειραιώτες. Τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι, καθώς η εμφανής έλλειψη χημείας μεταξύ τους σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση της πολύ αθλητικής Βιλερμπάν τους έκοψε τους έκοψε τις συνεργασίες και τους οδήγησε σε αρκετά λάθη.
Σλούκας - Σπανούλης και Πρίντεζης - Βεζένκοφ μοιράστηκαν από ένα ολόκληρο δεκάλεπο, ενώ αντίστοιχος χρόνος -έστω και σπαστά- δόθηκε και στους υπόλοιπους πλην Λαρεντζάκη. Ο Ολυμπιακός σούταρε με άσχημα ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο (10/20 διπ., 0/5 τρίποντα) και πήγε στα αποδυτήρια όντας επτά πόντους πίσω κι έχοντας σκοράρει μολις 25. Ο Σπανούλης που έδειξε να έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό του είχε 5 πόντους και απο τέσσερις οι Βεζένκοφ, Πριντεζης και Ελις. Δείγμα της ερυθρόλευκης ανομοιογένειας τα 15 λάθη και οι μόλις 5 ασιστ στο πρώτο 20λεπτο.

Η Βιλερμπάν έτρεξε ένα γρήγορο 5-0 με την έναρξη της τρίτης περιόδου στέλνοντας τη διαφορά στους 12 και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός αρχισε να ανεβάζει την αποδοσή του. Με τον Σλούκα να παίρνει σωστές αποφάσεις και τον Ελις να τελειώνει εξαιρετικά τις φάσεις, οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με ένα 13-5 και μείωσαν στους 4. Κάπου εκεί η Βιλερμπάν βρήκε ρυθμό από την περιφέρεια και 4 σερί τρίποντα ξέφυγε και πάλι. Η τρίτη περίοδος βρήκε τους Γάλλους μπροστά με 10 (55-45).

Οι δοκιμές του Μπαρτζώκα συνεχίστηκαν έως το τέλος, αφού καμία ομάδα με μακροπρόθεσμους στόχους δεν νοιάζεται για το αποτέλεσμα τέτοιων αγώνων, αλλά κοιτάζει να εκμεταλλευτεί με τα όσα χρήσιμα μπορούν να της προσφέρουν. Η διαφορά άνοιξε περισσότερο και το τελικό 74-57 έστειλε την Βιλερμπάν στον αυριανό τελικό.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-12, 32-25, 55-45, 74-57

asvel osfp asvel

asvel osfp osfp