Skip to main content

Βασιλακόπουλος για Αυγενάκη: «Ο έχων μηδενική προσφορά στον αθλητισμό, επιχείρησε να απαξιώσει την προσφορά ανθρώπων στο αθλητικό κίνημα»

Η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συνεχίζει ακάθεκτη, με αφορμή την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τελευταίος, παραθέτοντας στοιχεία για την ως τώρα λειτουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού αθλητισμού, με αφορμή τα μόλις 117 σωματεία που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο,  «επιτέθηκε» στους διοικούντες των ομοσπονδιών, τους οποίους  κατηγόρησε για αταξία, ανοργανωσιά και απειθαρχία, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να μην αφήνει αναπάντητα τα λόγια του κ. Αυγενάκη.

«Ο έχων μηδενική παρουσία και προσφορά στον αθλητισμό, επιχείρησε σήμερα για μία ακόμα φορά με αήθη τρόπο να απαξιώσει την μακρόχρονη ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων στο αθλητικό κίνημα της χώρας. Αιδώς Αργείοι», αναφέρει η ανακοίνωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

"Λυπούμαστε που απορρυθμίσαμε την τελειότητά σας, αλλά δεν αξίζει αυτή η εικόνα στον ελληνικό αθλητισμό!", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης σε συνέντευξη Τύπου, ο οποίος,  με αφορμή τα μόλις 117 σωματεία που πληρούν τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια του νόμου, σε σύνολο 2.161 ελεγμένων σωματείων, μίλησε για «πάρτι μαύρης εργασίας και παρανομίας» προσθέτοντας πως

"Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, προσκαλώντας τις ομοσπονδιες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να βοηθήσουν τα σωματεία να εγγραφούν στο Μητρώο. Θέλουμε εκλογές με όσο το δυνατόν περισσότερα νόμιμα και ενεργά αθλητικά σωματεία. Θέλουμε εκλογές με διαφάνεια. Θέλουμε νοικοκυροσύνη και τάξη. Κάποιοι ίσως πρέπει να μεταφέρουν την ημερομηνία των εκλογών. Μία πρόταση είναι να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και να "βάλουν πλάτη" σε νόμιμα σωματεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους", ήταν τα λόγια του Αυγενάκη, που πρόσθεσε:

"Ανοίγουν στόματα μετά από χρόνια πίεσης και φόβου από τους ισόβιους διοικούντες. Και ανοίγουν, διότι οι μεταρρυθμίσεις μας στον αθλητισμό, φέρανε νέο αέρα. Φέρανε ελπίδα και οξυγόνο στην αθλητική οικογένεια που πρεσβεύει τις αξίες του Ολυμπισμού. Σπάνε οι αλυσίδες! Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, βλέπουμε την πραγματική εικόνα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Την βλέπουμε όλοι, με στοιχεία και αριθμούς!"