Skip to main content

Φασούλας:«Θέλουμε να ξαναφέρουμε το μπάσκετ στην πρώτη γραμμή» (vid)

Για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ, την αλλαγή  στην θητεία της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, το όραμα του για την επόμενη ημέρα του αθλήματος, αλλά και την σημασία του μπάσκετ γυναικών, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Παναγιώτης Φασούλας.

Αναλυτικά ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε:

Στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ:

«Είμαστε στην διαδικασία των εκλογών της ΕΟΚ, με την προεκλογική περίοδο να έχει ξεκινήσει από πέρσι τον Φεβρουάριο και να συνεχίζεται… επ άπειρον!. Οι εκλογές είναι 28 Μαρτίου, είμαστε η μόνη παράταξη που θέλουμε να γίνουν.. Πιστεύουμε πως θα τις κερδίσουμε, καθώς είμαστε 25 άνθρωποι, όλοι μπασκετικοί. »  

Στην διαδοχή του Γιώργου Βασιλακόπουλου:

«Ο νόμος πλέον βάζει κάποια ηλικιακά κριτήρια, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κάποιους ανθρώπους να συνεχίσουν. Παράλληλα βάζει και καινούριες καταστάσεις, όπως αριθμό θητειών. Από εδώ και πέρα, η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας θα έχει μόνο δύο θητείες. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, γιατί έτσι δίνει την δυνατότητα να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας πελατειακών σχέσεων, σε οποιοδήποτε κομμάτι. Δεν το συγκρίνω με τις υπόλοιπες δημόσιες θέσεις της χώρας, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι τα οκτώ χρόνια είναι αρκετός καιρός, όσον αφορά τις Ομοσπονδίες, για να προχωρήσει το μπάσκετ πέντε βήματα μπροστά. Αν κάποιος μένει 30-40 χρόνια σε μία ηγετική θέση, θα έφτανε στην διαδικασία του «ενός ανδρός αρχή». Οκτώ χρόνια είναι αρκετά, δεν πρόκειται να αλλάξουμε την πολιτική της χώρας, δεν πρόκειται να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και να πάμε στο σύμφωνο της Βαρσοβίας, για το μπάσκετ μιλάμε»

Στην σημασία του μπάσκετ γυναικών:

«Οι επιτυχίες των εθνικών ομάδων είναι αυτό που φέρνει τον κόσμο κοντά, φέρνει γυναίκες στο μπάσκετ, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Γιατί είμαστε η μόνη παράταξη που από την αρχή μιλάει για την σημασία που πρέπει να δώσουμε στον γυναικείο αθλητισμό, γιατί πιστεύω πως αυξάνει πάρα πολύ τον αριθμό της οικογένειας του μπάσκετ και πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία. Να θυμίσω πως το πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών, δεν το έδειχνε καν η τηλεόραση. Εμείς θέλουμε να δώσουμε τον ίδιο ρόλο στις γυναίκες με τους άνδρες. Τις ίδιες παροχές και δυνατότητες να αναδείξουν την δουλειά τους».

Στην επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ:

«Η επόμενη ημέρα είναι αισιόδοξη. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συμβαδίσουμε με την εποχή μας.  Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην ψηφιακή εποχή στην Ομοσπονδία, όχι μόνο για την ευκολία αλλά και για την διαφάνεια. Όλα τα σωματεία πρέπει να γνωρίζουν τι κάνει το καθένα,  Το μπάσκετ πρέπει να ξαναμπεί στα σχολεία για να φέρουμε  περισσότερο πληθυσμό. Μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με το μπάσκετ, καθώς ο κόσμος δεν έχει την ίδια κάψα να συζητά γι αυτό. Εμείς θέλουμε να ξαναφέρουμε το μπάσκετ στην πρώτη γραμμή, εκεί που ήταν. Εδώ και 10 χρόνια είμαστε ένα κομμάτι του αθλητισμού που δεν παράγει καλές ειδήσεις, ενώ ο κόσμος έχει συνηθίσει από το μπάσκετ καλές ειδήσεις.  Τον κόσμο στα γήπεδα φέρνουν οι επιτυχίες, η αξιοκρατία και η πίστη. Όταν οι γονείς και τα παιδιά εμπιστεύονται τις τύχες τους σε μάνατζερ, πιστεύοντας στο μέσον, τότε υπάρχει έλλειψη αξιοπιστίας και αξιοκρατίας».

Στην χαμένη μαγεία των Εθνικών ομάδων:

«Έχουμε καλή φουρνιά. Αυτό που λείπει είναι η διάθεση των παιδιών να παίξουν στις εθνικές ομάδες. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διχασμένο. Αυτή η ανησυχία υπάρχει παντού, σε όλους τους προέδρους των Ομοσπονδιών, οι οποίοι είναι της γενιάς μας, ο Γκαρμπαχόσα, ο Ντανίλοβιτς, ο Βράνκοβιτς, ο Σαμπόνις. Όλοι έχουν αυτή την ανησυχία, γιατί είμαστε όλοι προϊόντα των ισχυρών εθνικών ομάδων και σωματειακών οργανώσεων. Πλέον έχουμε μία κλειστή Λίγκα, την Ευρωλίγκα και οι άλλες έχουν πέσει σε αφάνεια. Πλέον πιστεύω πως είναι καιρός να συζητηθεί αυτό το πράγμα στην Ευρώπη».  Όταν οι Εθνικές ομάδες δεν στέκονται πάνω στα σωματεία, τότε έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Όταν υπάρχει διαμάχη αν θα παίξουν στην Εθνική ομάδα οι παίκτες της Α’ ή της Β’ ομάδας. Όταν φτάνουμε σε σημείο να κατηγορούμε τους Μπακς ότι συνωμότησαν να μην στείλουν τον Αντετοκούνμπο, τότε αρχίζει και λιγοστεύει η μαγεία».