Skip to main content

ΕΟΚ: Έστειλε τον διορθωμένο εκλογικό κατάλογο στην ΓΓΑ, αντίθετος ο Βασιλακόπουλος

Η Ομοσπονδία έστειλε στην ΓΓΑ νέο ενημερωμένο εκλογικό κατάλογο, παρά την έντονη αντίθεση του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Στην αποστολή του διορθωμένου εκλογικού καταλόγου προς την ΓΓΑ, προχώρησε την Δευτέρα (8/3) η ΕΟΚ, προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες, ενόψει των εκλογών της Ομοσπονδίας, στις 28/3.

Να θυμίσουμε πως η ΓΓΑ είχε ενημερώσει πως δεν είχε επικυρώσει τον αρχικό κατάλογο που της απέστειλε η ΕΟΚ από τις 19 Φεβρουαρίου, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, με την Ομοσπονδία, με ανακοίνωση της, να την κατηγορεί για παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Στον νέο εκλογικό κατάλογο βρίσκονται 516 σωματεία και έμειναν απέξω περίπου 300 ομάδες, που δεν συμπεριλαμβάνονται στο μητρώο, όμως συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα.

Να σημειωθεί πως στην κίνηση αυτή ήταν κάθετα αντίθετος ο Γιώργος Βασιλακόπουλο. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ αντέδρασε στην πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, να στείλει την ενημερωμένη λίστα, με την συνοδεία επιστολής που αναφέρει πως από την εκλογική διαδικασία αποκλείονται ιστορικά σωματεία, όπως ο Ηρακλής, αλλά και ομάδες οι οποίες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο μητρώο.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η αντίθεση του Βασιλακόπουλου στην αποστολή του διορθωμένου εκλογικού καταλόγου, που δεν δίστασε να απειλήσει ακόμα και με παραίτηση!

Πλέον, το… μπαλάκι περνά στα χέρια της ΓΓΑ, η οποία καλείται να δει ότι τα σωματεία είναι σύννομα και μπορούν να μετέχουν στις εκλογές, προτού επιστρέψει την λίστα στην ΕΟΚ.

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, όλα δείχνουν πως θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «Ζευς», λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.