#DwsePasa: Παρουσίασε το προτεινόμενο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της επόμενης οκταετίας (vid)
Μετά την παρουσίαση του πλάνου για το μπάσκετ Γυναικών, αλλά και της επέκτασης και ανάπτυξης του 3on3 στην Ελλάδα, ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του προχώρησαν με την διαδικτυακή παρουσίαση για το προτεινόμενο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για την επόμενη οκταετία.
Αναλυτικά η ενημέρωση:
Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη (17/3), από την ομάδα του #DwsePasa η διαδικτυακή παρουσίαση για το προτεινόμενο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για την επόμενη οκταετία.
Εισηγητές των προτάσεων του #DwsePasa για τις παρεμβάσεις στη βάση του μπασκετικού οικοδομήματος, ήταν ο Νίκος Σταυρόπουλος και οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. Ηλίας Φωτεινακης και Γιάννης Ηλιόπουλος.
Ο Γιάννης Ηλιοπουλος, είναι απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων σε Project Management (University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Henley Management College). Από το 2013 συμμετέχει στον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών από τη θέση του Εφόρου, από το 2016 ως Ειδικος Γραμματέας ενώ από το 2019 υπηρετεί τον Σύλλογο ως Γενικός Γραμματέας. Ως μέλος της διοίκησης, είχε την ευθύνη για τον εκσυγχρονισμό και την εξωστρέφεια του Συλλόγου, η οποία αναγνωρίστηκε με την ένταξή του στις 50 Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης ΟΠΑΠ.
Ο Ηλίας Φωτεινάκης, γέννημα θρέμμα του Αγίου Δημητρίου, αποφοίτησε από το 1ο ΤΕΛ Αγ. Δημητρίου με πτυχίο στον Μηχανολογικό τομέα. Το 1985 εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού από όπου και αποστρατεύτηκε το 2012. Από το 2003 δραστηριοποιείται ενεργά ως παράγοντας σε σωματεία του Αγίου Δημητρίου από τη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Αρχηγού και είναι Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, της οποίας αποτελεί τακτικό μέλος από το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντα του Γραμματέα Επιτροπής Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ανδρών, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.
Ο Νίκος Σταυροπουλος, ο επονομαζόμενος “Magic”, είναι πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, βασικό μέλος της χρυσής ομάδας του 1987, που διέπρεψε στα παρκέ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια επιτυχημένη πορεία ακολούθησε και από την άκρη του πάγκου ως πρώτος προπονητής, έχοντας 4 μετάλλια σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στις αναπτυξιακές ηλικίες. Παράλληλα, μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Indiana University των ΗΠΑ με έμφαση στην κινησιολογία, υπηρετεί τον χώρο της εκπαίδευσης ως επίκουρος Καθηγητή Προπονητικής Καλαθοσφαίρισης στο ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ., -από το οποίο ξεκίνησε και την ακαδημαϊκή του καριέρα- με πλούσιο συγγραφικό έργο σε δημοσιεύσεις και βιβλία, με κύριο αντικείμενο έρευνας στην αναπτυξιακή ηλικία αλλά και τη μοντελοποίηση στην προπονητική ομάδων καλαθοσφαίρισης με τη χρήση Μαθηματικών μοντέλων πρόβλεψης.
Στο Zoom Conference έγινε εκτενής αναφορά στα αποτελέσματα της υπάρχουσας αναπτυξιακής διαδικασίας και κατατέθηκε ένα λεπτομερές πλάνο παρεμβάσεων, δίνοντας λόγο σε όλους τους ανθρώπους της μπασκετικής κοινότητας και όλους τους επιστημονικούς κλάδους που συναντώνται σε αυτή, ώστε να δημιουργηθεί η Ελληνική Σχολή Μπάσκετ, με ξεκάθαρες αρχές και κατευθύνσεις, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στο “playbook” που θα δημιουργηθεί, για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Μετά το πέρας της παρουσίασης για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της επόμενης οκταετίας, ακολούθησαν 17 (!) ερωτήσεις και τοποθετήσεις σωματείων και εκπροσώπων ΜΜΕ για τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών ωρών.