Skip to main content

Στηρίζει Φασούλα ο Μίχος για τις εκλογές της ΕΟΚ 

 Ο Βασίλης Μίχος τάχθηκε στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του στις εκλογές της ΕΟΚ. 

 Ο πολύπειρος πάουερ – φόργουορντ σέντερ και ρεκόρντμαν συμμετοχών στην ιστορια της Γ’ Εθνική με 672 συμμετοχές, Βασίλης Μίχος μίλησε superbasket.gr σχετικά με τις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ, στις οποίες στηρίζει τον συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα «Πρώτα το μπάσκετ».

Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ των Δρομέων Τρίπολης είναι μέλος του ΠΣΑΚ και συμμετέχει ενεργά σε φιλανθρωπικές και όχι μόνο ενέργειες. Έχει φάει με το κουτάλι τα παρκέ των Ελληνικών πρωταθλημάτων, αφού έχει αγωνιστεί πάνω από 25 χρόνια και γνωρίζει πλήρως τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις ανάγκες των Εθνικών κατηγοριών.  

Στηρίζει Φασούλα ο Μίχος

Όπως πρωτοείπαμε, είναι  ο απόλυτος ρέκορντμαν στις συμμετοχές στην Γ’ Εθνική, αφού έχει παίξει 20 συνεχόμενα χρόνια στην κατηγορία, έχει κερδίσει οχτώ φορές την άνοδο για την Β' Εθνική, στην οποία έχει παρουσία πέντε ετών.

Ο έμπειρος σέντερ δήλωσε αρχικά πως: "Είμαι υπέρ του να αναλάβει την ομοσπονδια ο Παναγιώτης Φασούλας και ο συνδυασμός του "Πρώτα το μπάσκετ" .Τον σέβεται όλη η Ευρώπη, δεν το βλέπει σαν μπίζνες, αγαπάει το άθλημα κι όχι επιχειρηματικά. Θα το αναγεννήσει κι επειδή έχει ήδη την εμπειρία, θα είναι αυτός που θα μας κάνει να αγαπήσουμε το μπάσκετ ξανά. Πρέπει το μπάσκετ να μηδενίσει και οι ρίζες του, να έχουν αυτό ως βάση Οχι να είναι σαν επιχείρηση. Να γίνει επαγγελματικό και να γίνει ο παίκτης πρωταγωνιστής. Ο Παναγιώτης Φασούλας επειδή ήταν παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και ξέρει τα αποδυτήρια είναι ο ιδανικός. Πρέπει να στηθούν όλα σωστά με ανάπτυξη και διαφάνεια σε όλους τους τομείς, πρωτάθλημα, Ενώσεις, διαιτησίες, ΕΣΑΚΕ τα πάντα. Ώστε να εξελιχθουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές".   

Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσετε για την παράταξη "Πρώτα το μπάσκετ" του κ. Παναγιώτη Φασούλα και αν εκλεγεί, σε τι θεωρείτε ότι θα βελτιώσει την κατάσταση στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ;

Η Ομοσπονδία πρέπει να λειτουργεί ως υγιής οργανισμός ώστε να ανταποκρίνεται στην μεγάλη ανάγκη που έχει το άθλημα, για να πάει μπροστά. Ο Παναγιώτης Φασούλας έχει δημιουργήσει την πιο δυνατή ομάδα από παλιούς αθλητές και αθλήτριες που δόξασαν την Ελλάδα και τις ομάδες τους και από έμπειρους παράγοντες ενώσεων και συλλόγων, και από δικηγόρους και από επιχειρηματίες που είναι παρά πολλά χρόνια στον χώρο. Νέοι άνθρωποι με τεράστια προσφορά, με καινούριες ιδέες και εξαιρετικό πρόγραμμα, μια πολύ δυνατή ομαδα έτοιμη να αλλάξει ξανά τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ.

vasilis-michos.jpg

Το Ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ένα restart. O Παναγιώτης Φασούλας και η ομάδα του είναι η μοναδική και πλέον κατάλληλη για το εγχείρημα αυτό, κάτι που έλλειπε όλα αυτά τα χρόνια από την ΕΟΚ. Μια ομοσπονδια εκσυγχρονισμένη, με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, με αναπτυξιακά προγράμματα προσανατολισμένα στην εξωστρέφεια, που θα δώσουν βάση στην τεχνολογία .Ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με υπεύθυνους προπονητές που θα έχουν ασυμβίβαστο και θα δουλεύουν για τα κλιμάκια. Θα δημιουργήσει τμήμα μάρκετινγκ για προσέλκυση σημαντικών χορηγών που ήδη διαφαίνονται. Θα υπάρξουν οικονομικοί πόροι για τα σωματεία που θα τους διευκολύνουν στους αγώνες και στα ταξίδια. Θα στοχεύσει στην βελτιωση των γηπεδικων εγκαταστάσεων, στην ηλεκτρονική έκδοση δελτίων αθλητών και αθλητριών και φυσικά στο εμπορικό τμήμα με προϊόντα τις εθνικής ομάδας μπάσκετ, κάτι το οποίο έλειπε όλα αυτά τα χρόνια από την ΕΟΚ.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της παράταξης διαβάζουμε για ψηφιοποίηση της ΕΟΚ και την δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για τα δελτία των αθλητών, τις μεταγραφές και την επικοινωνία των Ενώσεων με την Ομοσπονδία, τo ψηφιακό μητρώο. Θα ήθελα να μας μιλήσετε περαιτέρω για αυτά. 

Άμεσος στόχος της ΕΟΚ είναι να ψηφιοποίησει την λειτουργία της και τις συνεργασίες με τα σωματεία σε όλα τα επίπεδα. Η ηλεκτρονική έκδοση δελτίων αθλητών και αθλητριών θα φέρει σημαντική οικονομία χρήματος στα σωματεία. Κανείς δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τον συγκεκριμένο αριθμό μεταγραφών που θα είναι ιδιος για όλους και φυσικά όλοι θα μπορούν να λαμβάνουν γνώση για αυτες. Η επικοινωνία των Ενώσεων με την Ομοσπονδία και τον συνδιασμό "Πρώτα το μπάσκετ θα είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Ο Παναγιώτης Φασούλας θα βρει τα χρήματα για τις Ενώσεις, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να μπορέσουν να στηρίξουν τα τοπικά πρωταθλήματα , ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας τα αναπτυξιακά τους προγράμματα. Επίσης, θα γίνει η επαναφορά των τουρνουά μεταξύ των Ενώσεων. Η Ομοσπονδία θα δημιουργήσει ψηφιακό μητρώο αθλητών και αθλητριών, οπού ο επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος, θα έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται από τους προπονητές των ομάδων για την πορεία, την πρόοδο και τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε αθλητή σε όλη την Ελλάδα. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους προπονητές των σωματείων πανελληνίως, να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στην ανάδειξη νέων παικτών.

Επίσης, στις προγραμματικές δηλώσεις διαβάζουμε για Συμβούλιο Ενώσεων-και αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων με γεωγραφικά και αγωνιστικά κριτήρια. Θα ήθελα να μας τα αναλύσετε.

Ειναι πολύ σημαντική η ύπαρξη συμβουλίου Ενώσεων με την συμμετοχή των προέδρων τους σε τακτά χρονικά διαστήματα για ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε να καταγράφονται τα προβλήματα και να δίνονται λύσεις από την ΕΟΚ. Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με γεωγραφικά και αγωνιστικα κτήρια θα είναι όφελος των σωματείων που αυτήν την στιγμή  και της οικονομικής βιωσιμότητας τους . Στόχος είναι η μείωση του κόστους διεξαγωγής αγώνων ,η αύξηση του ανταγωνισμού και η δημιουργία ενός ελκυστικου προϊόντος με υγιή σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

mixos.jpg

Θα ήθελα μας παρουσιάσετε περαιτέρω τις απόψεις σας γύρω από το   “Hellenic Basketball TV” (live streaming αγώνων υπό την αιγίδα της ΕΟΚ).

Η σύγχρονη ομοσπονδία με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα στην προεδρία και τον συνδιασμό "Πρώτα το μπάσκετ", θα έχει το δικό της Υουtube κανάλι για την μετάδοση αγώνων και εκδηλώσεων live streaming .Στόχος είναι να βλέπουμε τους Έλληνες παίκτες και πάλι προταγωνιστες και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων ξανά στο μπάσκετ οπως τα παλιότερα χρόνια.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν είναι φυσικά η Α2, στην οποία διαβάζουμε θα γίνουν ριζικές αλλαγές.

Η Α2 ξανασυστήνεται στο μπασκετικό κοινό με νέο όνομα και οργανωτική δομή. Η EOK θα ιδρύσει επιτροπή εντός της Ομοσπονδίας, με αποκλειστικό στόχο την ανάπτυξη και τον νέο επαναπροσδιορισμό της λίγκας. Ο υπεύθυνος συντονιστής του πρωταθλήματος θα έχει πρωταγωνιστικό ρολο σε διαρκή συνεργασία με τους προέδρους των ομάδων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πρωτάθλημα με υγιείς ομάδες απαλλαγμένες από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και με την ταυτόχρονη εμπορική εκμετάλλευση της διοργάνωσης, η Α2 θα είναι ελκυστική για ομάδες και φιλάθλους ως ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο θα δείχνει σεβασμό στους κανονισμούς, οι οποίοι θα το καταστήσουν ως τον προθάλαμο για την Α1 κατηγορία με αγωνιστικά κριτήρια ανόδου.

Πώς σχεδιάζετε να εκσυγχρονιστεί η ΚΕΔ και η Ελληνική Διαιτησία γενικότερα;

Ο Παναγιώτης Φασούλας και ο συνδυασμός του είναι οι μόνοι που μιλάνε για την διατησία και ξέρουν πολύ καλά το κομμάτι αυτό και τις παθογένειες του. Η Ελληνική διαιτησία εκσυγχρονίζεται και θα λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας . Θα αξιολογείται από μια επαγγελματική ομάδα ανθρώπων,  που θα ορίζουν τους διαιτητές στα Εθνικά πρωταθλήματα. Όταν αξιολογούνται με κακό βαθμό σε όλη την διάρκεια της σεζόν, θα πρέπει να υποβιβάζονται στην επόμενη κατηγορία ή σε αντίθετη περίπτωση να  προβιβαζονται στις αμέσως πιο πάνω.  Σημαντική καινοτομία αποτελεί η βιντεοσκόπηση των αναμετρήσεων σε όλες τις κατηγορίες, μέσω κλειστού κυκλώματος που θα εξασφαλίσει τη διαφάνεια και θα εξυπηρετήσει στην αξιολόγηση όλων των παραγόντων του αγώνα. Αυτο θα φέρει την απόλυτη εξυγίανση στην διατησία.

mixos-vasilis2.4e403ffd60eaac095b46853aa1a6adfe.07d797bf3b41ffedd7cd9e5f0e4e8014-1.jpg

Πολλοί βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες αναρωτιούνται μετά το μπάσκετ τι να κάνω. Στις προγραμματικές δηλώσεις αναφέρετε ότι "για την ομαλή «προσαρμογή» κάθε βετεράνου αθλητή και αθλήτριας επαγγελματικών κατηγοριών σε ένα νέο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον". Θα επιθυμούσα να μας πείτε περαιτέρω για αυτό.

Η ΕΟΚ δημιουργεί συμβουλευτική διεπιστημονική ομάδα για όλους τους αθλητές και αθλήτριες, είτε μόλις ξεκινούν την καριέρα τους,είτε βρίσκονται κοντά στο τέλος τής. Επιμόρφωση σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης, επαφής με μέσα μαζικής ενημέρωσης και social media, διατροφής και ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και προγράμματα εκπαίδευσης με έμφαση στην εργασιακή εμπειρία για την ομαλή προσαρμογή κάθε βετεράνου αθλητή και αθλήτριας επαγγελματικών κατηγοριών σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον!!!

Ο κ. Φασούλας είναι  μέλος του FIBA Hall of Fame και αθλητής με διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις. Θεωρείτε οτι με το προφίλ του θα ακουστούν περαιτέρω απόψεις του σε διεθνές επίπεδο;

Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι μια παγκόσμια μπασκετική προσωπικότητα μέλος του Fiba Ηall of Fame είναι ο μοναδικός απο τους υποψηφίους προέδρους, ο οποίος μπορεί να χτίσει και πάλι το προφίλ και να έχει την απαραίτητη συνεργασία με οργανισμούς όπως η Fiba ή η ULEB και το NBA για να αποκτήσει το ελληνικό μπάσκετ την χαμένη του αίγλη. Εκει που σε όλες τις διοίκησεις των ευρωπιακών πρωταθλημάτων, τις κουμαντάρουν παίκτες-θρύλοι, που έχουν κάνει τεράστια καριέρα στην Ευρώπη και στο nba. Εχει επαφές και θα συνεργαστεί με τον Σαμπόνις, τον Κιριλένκο, τον Τούρκογλου, τον Γκαρμπαχόσα, τον Βράνκοβιτς, ώστε να βρεθεί λύση για να ξεπεραστεί η κρίση στο άθλημα διεθνώς.

Ο πολύπειρος σέντερ-πάουερ φόργουορντ τόνισε πως:  "Το μπάσκετ πρέπει να το αναλάβουν άνθρωποι που το ξέρουν άριστα και το αγαπούν παθολογικά, οφείλει και πρέπει η ΕΟΚ να έχει στο τιμόνι της τον Παναγιώτη Φασούλα. Ο καθένας στο είδος του, για να εκτοξευτεί το μπάσκετ εκεί που το αξίζει".