Skip to main content

Παπαδόπουλος: «Η έκπτωτη διοίκηση της ΕΟΚ κρατά σε ομηρία το ελληνικό μπάσκετ»

Σκληρή ανακοίνωση, με την οποία σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΟΚ, εξέδωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο παλαίμαχος διεθνής παίκτης και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ, με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, κάνει λόγο για αποφράδα ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ, ενώ επιτίθεται στην απερχόμενη διοίκηση της  Ομοσπονδίας, κατηγορώντας την πως κρατάει το ελληνικό μπάσκετ σε ομηρία !

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

«ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ

Μπάσκετ ώρα μηδέν έχουν συμφωνήσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του χώρου. Η συνεχιζόμενη περίοδος παρακμής, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, έχει γίνει εντόνως αισθητή στον τομέα των οικονομικών φορτίων που καλούνται να σηκώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, χωρίς βοήθεια από την ΕΟΚ, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και την νοοτροπία προπονητών, αθλητών και γονιών και βεβαίως στα αποτελέσματα και την γενικότερη εικόνα των εθνικών ομάδων μας.

Και ενώ όλες σχεδόν οι ομοσπονδίες ολοκλήρωσαν τις αρχαιρεσίες τους, η ΕΟΚ βρίσκει τρόπο να στέκεται εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας, των σωματείων και των υποψηφίων για τις επερχόμενες εδώ και ένα χρόνο εκλογές. Με κάθε είδους ραδιουργίες, προφάσεις και λογικοφανείς δηλώσεις κατάφερε η έκπτωτη, σήμερα 31/3/2021 διοίκηση της ΕΟΚ, μια αποφράδα μέρα για το Ελληνικό μπάσκετ, να ολοκληρώσει τον κύκλο της επιτυγχάνοντας τον κυρίαρχο στόχο της: ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ, στα πλαίσια πάντα της δημοκρατίας, του αθλητικού κινήματος και του εθελοντισμού, έννοιες που αρέσκεται να αναφέρει, αλλά όχι να υπηρετεί ο γνωστός επικεφαλής της ομοσπονδίας.

Αδιανόητη η απόφαση του δικαστή που όρισε ως μέλη της προσωρινής διοίκησης πρωτοδικείου, τους υπεύθυνους της ομηρίας του Ελληνικού μπάσκετ, που το οδήγησαν στο διχασμό της οικογένειας του και στη σημερινή ΑΠΟΦΡΑΔΑ μέρα. Δηλαδή τι λέει η απόφαση: επιβραβεύουμε τους ανθρώπους, που ενώ μπορούσαν να κάνουν εκλογές έως τις 31.3.2021 ως όριζε ο νόμος, πράγμα που έπραξαν οι υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες με ψηφιακό τρόπο, που αποδείχθηκε απόλυτα αδιάβλητος, δημοκρατικός και προπάντων ασφαλής για τους ψηφοφόρους εν ώρα πανδημίας, χρήζοντας τους πάλι υπεύθυνους για την τύχη του εν πολλών βασανισμένου αθλήματος.

Και περιμένουμε όλοι πάλι, από τους κατά τεκμήριο ενόχους, που δεν έπραξαν το χρέος τους και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν, να το κάνουν έως τις 31/5/2021, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού. Πείτε μου σας παρακαλώ, πώς ο δικαστής διασφαλίζει ότι η διοίκηση πρωτοδικείου δεν θα βρει νέες προφάσεις για να καθυστερήσει εκ νέου τις εκλογές; Μήπως θα φοβηθεί ότι θα ξαναγίνει στις 31/5 και πάλι έκπτωτη; Μήπως έδειξε ότι σέβεται τους νόμους; Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, κύριε πρόεδρε.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Υποψήφιος Διοικητικός Σύμβουλος ΕΟΚ»

ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ Μπάσκετ ώρα μηδέν έχουν συμφωνήσει όλα τα...

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Παπαδόπουλος στις Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021