Skip to main content

Αυγενάκης για Βασιλακόπουλο: «Η συμπεριφορά του οδηγεί χαμηλά το μπάσκετ»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι κινήσεις και η συμπεριφορά του Γιώργου Βασιλακόπουλου οδηγούν το μπάσκετ χαμηλά.

Αναλυτικά:

 

Για τον Βασιλακόπουλο και τις εκλογές της ΕΟΚ: Πέντε Ομοσπονδίες δεν έχουν κάνει εκλογές και βρίσκονται στα δικαστήρια με προσωρινές διοικήσεις. Λυπόμαστε πάρα πολύ που η δεύτερη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με ευθύνη του κ. Βασιλακόπουλου.

Είναι μία προσωπικότητα που έχει ταυτιστεί με το ελληνικό μπάσκετ, αλλά οδηγεί τόσο χαμηλά το ελληνικό μπάσκετ. Ελπίζουμε να κλείσουν οι πληγές μετά από την παράλογη συμπεριφορά του. Είναι ώρα να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στο μπάσκετ. Τώρα κάνει ζημιά και παίρνει στο λαιμό του δεκάδες σωματεία και αθλητές και υπάρχει δικαίως αγωνία. Ο καθένας κρίνεται και το Υπουργείο Αθλητισμού είναι εδώ να προφυλάξει τη νομιμότητα και την τάξη".

Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού: "Ο οργανωμένος αθλητισμός σταδιακά ανοίγει με πρωτόκολλα πολύ αυστηρά που τηρούνται. Στη χθεσινή διάσκεψη, αλλά και στις υπό εξέλιξη συναντήσεις, βρίσκεται στο επίκεντρο το πλάνο για ασφαλή επανεκκίνηση, με δεδομένο ότι η πιστή εφαρμογή των μέτρων έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέση μας είναι ότι χρήματα ενόψει εκλογών δεν δίνονται, καθώς προτεραιότητά μας είναι να καταλήξουν στον αθλητή".