Skip to main content

ΕΟΚ: Η νέα τροπολογία δημιουργεί πρόβλημα στα πρωταθλήματα

Η τροπολογία που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (22/4) δημιουργεί νέα ζητήματα στον χώρο του μπάσκετ, από την στιγμή που υπάρχει προσωρινή διοίκηση στην ΕΟΚ.

Όλο του… ζουμί είναι στο άρθρο 59, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, σύμφωνα με το οποίο  επιτρέπεται η τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων. Παρ' όλα αυτά, τούτο δεν εφαρμόζεται αν πρόκειται για αθλητική ομοσπονδία ή διοργανώτρια αρχή, στην οποία έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως όσο υπάρχει διοίκηση πρωτοδικείου στην ΕΟΚ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων στο μπάσκετ.  Ζήτημα σημαντικό, ειδικά για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, τα οποία, ακόμα και αν τελικά πραγματοποιηθούν, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς τροποποίηση του καταστατικούς τους, καθώς… δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες.

Το πρόβλημα, μάλιστα, μεταφέρεται και στις ανώτερες κατηγορίες, όπως η Α1 γυναικών και η Α2 ανδρών, καθώς τίθεται θέμα νομιμότητας των πρωταθλημάτων, σε περίπτωση που κάποια ομάδα προχωρήσει σε προσφυγή, από την στιγμή που οι προκηρύξεις έχουν αλλάξει, κάτι το οποίο, σύμφωνα με την νέα τροπολογία, απαγορεύεται!

Ακόμα σημαντικότερο πρόβλημα θα υπάρξει, αν οι εκλογές πάνε και μετά τις 30 Μαΐου και παραμείνει η διοίκηση πρωτοδικείου στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, καθώς δεν θα επιτρέπεται καμία τροποποίηση του καταστατικού.

Πλέον, θα πρέπει να υπάρξει διευκρίνιση για το τι ακριβώς ισχύει, προκειμένου να αποφευχθούν νέα προβλήματα.

176449039 964501354088698 1499376649781733494 n