Skip to main content

Επιστολή παράταξης Φασούλα: «Δεν θα γίνουμε κομπάρσοι ενός ακόμα θεάτρου του παραλόγου»

Επιστολή προς τους Γιώργο Βασιλακόπουλο και Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ενόψει της έκτακτης τηλεδιάσκεψης της Μ. Τρίτης (27/4), έστειλε η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα «Πρώτα το μπάσκετ».

Ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του, αναφέρουν πως δεν υπάρχει σαφήνεια, αναφορικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ παράλληλα πρότειναν και θέματα, όπως οι επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ, το άνοιγμα των Ακαδημιών και οι Εθνικές ομάδες, τα οποία πρέπει να συζητηθούν.

Μάλιστα, η επιστολή ολοκληρώνεται με τον Παναγιώτη Φασούλα και τους συνεργάτες του να ξεκαθαρίζουν πως  δεν πρόκειται να γίνουν συνένοχοι στην κατάσταση στην οποία η διοίκηση της ΕΟΚ, με ευθύνη της, έχει επιφέρει την ελληνική καλαθοσφαίριση, αλλά ούτε και κομπάρσοι ενός ακόμα θεάτρου του παραλόγου.

Αναλυτικά η επιστολή

«Προς: κ. Γ. Βασιλακόπουλο

κ. Π. Τσαγκρώνη

Κοιν.: Μέλη ΔΣ Προσωρινής Διοίκησης ΕΟΚ

Θέμα: Πρόσκληση σε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Προσωρινής Διοίκησης

Κύριοι,

Οι προσκλήσεις σε συνεδρίαση των καταστατικών οργάνων των νομικών προσώπων, όπως καλά θα έπρεπε να γνωρίζετε, πρέπει να αναφέρουν με σαφήνεια τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και όχι γενικούς και αόριστους τίτλους. Αυτό βέβαια δεν μας εκπλήσσει, καθώς επί πολλά χρόνια οι συνεδριάσεις του Δ.Σ της Ε.Ο.Κ ήταν μια ευκαιρία για μονόλογο εκ μέρους του Γιώργου Βασιλακόπουλου και όχι το όργανο λήψεως αποφάσεων όπως θα έπρεπε. Σε κάθε περίπτωση εν όψει της αυριανής συνεδρίασης Δ.Σ. θέτουμε τα παρακάτω θέματα προς διευκρίνηση:

Α) Ταμειακή διαχείριση Προσωρινής Διοίκησης από 1/4/2021 έως 26/4/2021:

Κατ’ αρχάς θεωρούμε ότι από 1/4 μέχρι 7/4/2021 δεν πρέπει να έχει κινηθεί ούτε ένα ευρώ από το ταμείο της Ε.Ο.Κ.. Από εκεί και πέρα ζητάμε αναλυτικά να μας γνωρίσετε προ της συνεδρίασης του Δ.Σ., τις ταμειακές κινήσεις της Ομοσπονδίας που έχουν γίνει μέχρι τις 26/4/2021. Επίσης θέτουμε ως αδιαπραγμάτευτο θέμα την άμεση κάλυψη μόνο των τρεχουσών και επειγουσών οικονομικών υποχρεώσεων της Ε.Ο.Κ. όπως την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού της Ε.Ο.Κ., των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών κ.λπ.

Β) Ενημέρωση για Πανελλήνια Πρωταθλήματα:

Είναι αυτονόητο ότι μετά την τελευταία τροπολογία της Γ.Γ.Α. ουδεμία απόφαση σχετικά με τα Πρωταθλήματα μπορεί να ληφθεί από την Προσωρινή Διοίκηση της Ε.Ο.Κ. και επομένως το θέμα έπρεπε να είχε ήδη αποσυρθεί.

Γ) Ενημέρωση για Εθνικές Ομάδες:

Ζητάμε να ενημερωθούμε προ της συνεδρίασης του Δ.Σ. για ποια ακριβώς ζητήματα που αφορούν τις εθνικές ομάδες θα υπάρξει «ενημέρωση» και για ποια ακριβώς θέματα τυχόν θα κληθούμε να αποφασίσουμε.

Επιπροσθέτως απουσιάζει από την ημερήσια διάταξη θέμα που να αφορά τις επικείμενες εκλογές, σκοπό για τον οποίο άλλωστε διορίστηκε η παρούσα διοίκηση και οφείλει να φέρει εις πέρας. Οι προθεσμίες που τάσσει ο νόμος μέχρι την 30/5/2021 έχουν προ πολλού εκκινήσει και δεν υπάρχει ούτε καν σχέδιο εναλλακτικού τρόπου τέλεσης της Γ.Σ., πλην του προτεινόμενου και προαποφασισμένου από εσάς.

Τέλος απουσιάζει από τα θέματα ημερήσιας διάταξης το θέμα της υποβολής αιτήματος προς την Πολιτεία με σκοπό την άρση της αναστολής λειτουργίας των ακαδημιών, διαφαινόμενης της απόφασης επαναλειτουργίας των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται, ούτε να γίνουμε συνένοχοι στην κατάσταση στην οποία έχετε επιφέρει με δική σας ευθύνη την ελληνική καλαθοσφαίριση, αλλά ούτε και κομπάρσοι ενός ακόμα θέατρου του παραλόγου.

Με τη ελπίδα ότι στην εποχή του 5G δεν θα «πέσει» ξανά το σύστημα τηλεδιάσκεψης.

Τα μέλη Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της Ε.Ο.Κ.

Φάνης Χριστοδούλου

Ευθύμης Ρεντζιάς

Μπάμπης Μαρκάκης

Μέμος Ιωάννου

Παναγιώτης Φασούλας»