Skip to main content

Παπανικολάου: «Με εφαλτήριο το 1987, να οδηγήσουμε και πάλι το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή»

Με αφορμή την συμπλήρωση 34 ετών από το Έπος του 1987, ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, στέλνει το μήνυμα του, τονίζοντας πως μια πορτοκαλί μπάλα και μια ελληνική σημαία, έκανε τον κόσμο να ονειρευτεί και να αλλάξει την ζωή του.

34 χρόνια μετά, με εφαλτήριο το 1987, ο Άγγελος Παπανικολάου καλεί άπαντες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να οδηγήσουν και πάλι το άθλημα στο υψηλότερο σημείο.

Αναλυτικά το μήνυμα του εκλεκτού του Γιώργου Βασιλακόπουλου, στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ:

Η 14η Ιουνίου 1987 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων ως η χρυσή σελίδα στο πλούσιο από σελίδες αθλητικό βιβλίο. Δεν ήταν απλά μια ακόμα σημαντική διάκριση του Ελληνικού Αθλητισμού και δη του Μπάσκετ, η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ. Ούτε απλά ένας άθλος.

Αποτέλεσε ως το πιο σπουδαίο γεγονός και άφησε ανάγλυφα το «αποτύπωμα» στις επόμενες γενιές.

Διότι, οι Έλληνες έγιναν μια «γροθιά» και ξεχύθηκαν στους δρόμους με μια πορτοκαλί μπάλα και μια ελληνική σημαία. Οι γειτονιές γέμισαν με παιδιά που ήθελαν να μιμηθούν τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά. Κυρίως όμως, μας ώθησε: 

  • Να ονειρευτούμε…
  • Να ξεπεράσουμε το «ταβάνι»...
  • Να αλλάξουμε εν τέλει τη ζωή μας…

Με εφαλτήριο τη μεγάλη αυτή στιγμή του Ελληνικού Αθλητισμού ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πάλι, ας ονειρευτούμε, ας γκρεμίσουμε το ταβάνι και εν κατακλείδι, ας οδηγήσουμε το Ελληνικό Μπάσκετ και πάλι στο υψηλότερο σημείο.

Το Μπάσκετ ας μείνει στα χέρια μας…