Skip to main content

Λιόλιος: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αυριανή ημέρα της Εθνικής ομάδας»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε λίγο πριν τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική Τουρκίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων για τα δεδομένα σχετικά με τον προπονητή της γαλανόλευκης, για το ότι η Ομοσπονδία θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό για την αυριανή ημέρα της επίσημης αγαπημένης, αλλά και για τον  τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που ήταν μαζί οι φίλαθλοι των ομάδων

Ο κόουτς Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε ότι: "Ότι βλέπουμε νέα παιδιά είναι κάτι όμορφο. Πολλά παιδιά, οικογένειες, γονείς εγώ αυτό βλέπω (στις κερκίδες). Θα έχουμε ένα γήπεδο γεμάτο, όσο αφήνουν τα περιοριστικά μέτρα, 4.150 εισιτήρια για την ακρίβεια. Είναι πολύ όμορφο, γιατί πιστεύω θα ενισχύσουμε την Εθνική μας ομάδα για να πάρουμε την νίκη που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη και παράλληλα νέα παιδιά να ταυτιστούν με τα είδωλα τους, τους αθλητές, να τους δουν όμως ενωμένους όλους μαζί κάτω υπό την σημαία την Ελληνική".

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που ήταν μαζί οι φίλαθλοι των ομάδων: "Έτσι είναι. Αλλά μεγαλύτερο είναι το συναίσθημα που ζήσαμε. Πέρα από τις φωτογραφίες, γιατί μια φωτογραφία δεν αποδίδει το συναίσθημα ήταν εντυπωσιακό ότι στην ίδια κερκίδα, υπήρχαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ανακατεμένοι μεταξύ τους. Πανηγύριζαν οι μεν, πανηγύριζαν και οι δε και στο τέλος, χειροκρότησε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι αθλητισμός".

Για το ότι είναι στην Εθνική Ελλάδας παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: "Όχι, όχι δεν είναι δική μου επιτυχία. Το λέω ειλικρινά αυτό. Είναι επιτυχία των ομάδων. Οι ομάδες θέλουν όλα αυτά να μπουν σε ένα νέο πνεύμα, σε μια νέα αρχή. Η Εθνική Ελλάδας μας ενώνει όλους και θα βοηθήσει να ανέβει και το Ελληνικό μπάσκετ. Το ίδιο θα μας βοηθήσει να επιστρέψουν οι υγιείς φίλαθλοι στα γήπεδα και να φύγουν οι λίγοι που διώχνουν τους πολλούς, όπως και οι ίδιες οι ομάδες ήθελαν να γίνει το Final 4 όπως έγινε. Είναι απόφαση τους, εγώ απλά εκτελώ την απόφαση τους, οπού μας βοηθούν. Δεν είμαι μόνος μου, είναι όλη η Ομοσπονδία και βασικά ήθελα να σας πω ότι είναι όλη η κοινωνία που μας το ζητάει αυτό".

Για το ότι θέλουν να φέρουν τα παιδιά στο γήπεδο: "Νομίζω ότι αυτή είναι η πεμπτουσία. Δεν είναι το σήμερα, διαχειριζόμαστε το σήμερα για να χτίσουμε το αύριο. Όταν θέλουμε να μην έχουμε βία στα γήπεδα, πρέπει αυτά τα παιδιά να διδαχθούν τι σημαίνει όχι βία, πρέπει να διδαχθούν τι σημαίνει γιορτή. Θα έχουμε αποτελέσματα σε καμιά δεκαριά χρόνια. Αλλά θα είμαστε χαρούμενοι που θα ξέρουμε ότι αυτό ξεκίνησε χθες και αυτός είναι ο ρόλος μας, των ομάδων και όλης της κοινωνίας".

Για το αν θα είναι στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης: "Αυτό που έχω να σας πω ότι πως από την μεριά μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αυριανή μέρα όσον αφορά την Εθνική ομάδα. Πρέπει να κάνουμε κινήσεις πολύ προσεκτικές από ότι κάναμε πριν. Είμαστε σε μια διαδικασία γενικότερα αλλαγών στον αθλητικό χώρο με όλα αυτά που συμβαίνουν. Εμείς από την μεριά μας αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστέψτε με θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είμαι αισιόδοξος, όπως πάντα. Η αισιοδοξία δεν λείπει. Αυτό που θέλω να ξέρουν όλοι, είναι πως τα βήματα μας πρέπει να γίνουν με σιγουριά, ασφάλεια και για το καλό της Εθνικής ομάδας".

Για τα χθεσινά γεγονότα: "Νομίζω ότι αυτά που έγιναν χθες, αλλάζουν δυστυχώς το αθλητικό τοπίο στην χώρα μας και στην Ευρώπη. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και με πολύ σύνεση, να κάνουμε τις επόμενες κινήσεις. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα αυτήν την στιγμή από το να κουβεντιάζουμε ποιος θα είναι ο επόμενος κόουτς της Εθνικής Ελλάδας. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα αυτήν την στιγμή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο". 

Για το αν το plan b θα είναι προπονητής από την EuroLeague: "Σχετικά με το plan a, plan b και plan c αν υπάρχει ενδεχομένως, όλα αυτά δεν είναι δευτερευούσης σημασίας. Δεν είναι το ένα το καλό και το άλλο το κακό. Είναι πολλαπλές επιλογές που μπορεί να έχουμε και πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή στην κατάλληλη στιγμή. Πολλές φορές, ο χρόνος, οι εξελίξεις αλλάζουν αυτά τα οποία κάνουμε στην ζωή μας. Δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί αυτήν την στιγμή. Νομίζω ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι ευέλικτοι είναι και οι πιο πετυχημενοι. Πρέπει ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ, να αλλάζεις την τακτική σου, για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα".