Skip to main content

ΕΟΚ: «Η βία και ο κάθε είδους ρατσισμός δεν έχουν θέση στον χώρο του αθλητισμού και του μπάσκετ»

Ξεκάθαρη θέση κατά της κάθε είδους βίας και ρατσισμού στον χώρο του αθλητισμού, πήρε με ανακοίνωση της η ΕΟΚ, με την Ομοσπονδία να ξεκαθαρίζει πως η στάση της απέναντι σε τέτοια συμβάντα θα είναι κάθετη και αμείλικτη.

Αναλυτικά:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές της, το ήθος, την ευπρέπεια, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό σε αξίες και πάνω απ’ όλα στον συνάνθρωπο. Έννοιες όπως η βία, ο κάθε είδους ρατσισμός, η αδικία, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και στον χώρο του μπάσκετ.

Ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή δράσεις για την ανάπτυξη και εδραίωση του φίλαθλου πνεύματος και σχεδιάζει περισσότερες για το άμεσο μέλλον.

Θεωρείται αδιανόητο και ξεπερνάει κάθε όριο, να επιδεικνύονται συμπεριφορές αντίθετες προς αυτές τις κατευθύνσεις, μεταξύ ανθρώπων  που ασχολούνται από οποιαδήποτε θέση με το μπάσκετ.

Η στάση μας απέναντι σε τέτοια συμβάντα θα είναι κάθετη και αμείλικτη. Οι διαδικασίες θα κινούνται άμεσα, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν θα θίγεται από κανέναν και τα αρμόδια όργανα θα επιλαμβάνονται και θα τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους.