Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος του e- magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 4ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ, το οποίο φιλοξενεί 14 ξεχωριστά θέματα

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ: 

Το 4ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της Ε.Ο.Κ., από σήμερα 15 Απριλίου, παρουσιάζει 14 ενότητες της ποικίλης θεματολογίας του από 13 διαφορετικά σημεία της Ελλάδας και όπου «χτυπά» ο παλμός του μπάσκετ και της «πορτοκαλί» μπάλας.  

Στο εισαγωγικό άρθρο, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΟΚ, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, επιχειρηματολογεί για την άρρηκτη σύνδεση του μπάσκετ με την ελληνική κοινωνία και τονίζει ότι η δυναμική του αγαπημένου αθλήματος δεν περιορίζεται μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων.

Γνωρίζατε ότι το μπάσκετ μπορεί να συνδυαστεί με την μελισσοκομική; Ο Γιώργος Λεπενιώτης από την Λάρισα μιλά στον Απόστολο Τριανταφύλλου και ο Γιώργος Καρακωνσταντάκης από την Εύβοια αναλύει στον Παναγιώτη Νικολάου, την αγάπη τους για το μπάσκετ και το πάθος τους για την παραγωγή μελιού και την ενασχόληση τους με τα μελίσσια.

Στην Κάρπαθο, κάθε καλοκαίρι οι Ελληνοαμερικάνοι συμπατριώτες, επιστρέφουν στο νησί και κάνουν ετήσιο reunion του μπάσκετ με την διεξαγωγή ενός τουρνουά και ο καθένας αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας του χωριού του, όπως περιγράφει ο Μάκης Δούβαλης.

Από τα Δωδεκάνησα, θα ταξιδέψετε νοητά στην Αιδηψό Ευβοίας, για να  διαβάσετε από τον Νίκο Μπουρλάκη, πως το μπάσκετ γυναικών αναπτύσσεται από την ομάδα του Σύλλα στη διάσημη λουτρόπολη.

Το ταξίδι ανάγνωσης συνεχίζεται στην Κρήτη για τον αθλητή της Εθνικής Κωφών, Γιάννη Ερηνάκη, o οποίος εξιστορεί με τη βοήθεια της συζύγου του, στον Βασίλη Φουντουλάκη, πως μετέτρεψε μέσω του μπάσκετ, το μειονέκτημα ακοής και ομιλίας σε νίκη ζωής!

Επιστροφή στη Στερεά Ελλάδα για τον Κάδμο Θήβας, ο οποίος ήταν η πρώτη ομάδα του ελληνικού μπάσκετ που έπαιξαν ξένοι παίκτες. Το «πότε» και το «πώς» από τον Παναγιώτη Νικολάου.

Από μια τυχαία συνάντηση σε… σούπερ μάρκετ της Ξάνθηςο Αλή Μπουτσακτσή με ύψος 2.13μ., μπήκε στον κόσμο του μπάσκετ και ο Βασίλης Στοάκης γράφει για την… τύχη του Αρίωνα να τον εντάξει στην ομάδα του.

Στην Πελοπόννησο, ο ΓΣ Αρκαδίας κατέχει ένα αρνητικό ρεκόρ… Γκίνες. Ο Σταύρος Κουκάκης εξηγεί πως οι Αρκάδες υποβιβάστηκαν με περισσότερες νίκες από τις ήττες και ενώ είχαν διαφορά τριών βαθμών, μόνο, από την πρωταθλήτρια ομάδα.

Η ανάγνωση… επιβιβάζεται σε πλοίο και ταξιδεύει στην όμορφη Σκιάθο, όπου η ομάδα μπάσκετ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της, αλλά κυρίως το άθλημα δίνει μεγάλη διέξοδο στα παιδιά που αγωνίζονται στις ακαδημίες, όπως αναφέρει ο προπονητής, Μάριος Μπορίνος στον Χρυσόστομο Τρίμμη.

Επιστροφή στην… στεριά και στην Ήπειρο για τον Σπάρτακο Ιωαννίνων που κέρδισε την άνοδο του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ο Κώστας Γεωργιάδης παρουσιάζει τους συντελεστές της επιτυχίας.

Μένουμε στην Δυτική Ελλάδα και οι σελίδες του επόμενου θέματος αναφέρονται από τον Κώστα Λαμπρόπουλο, στην Πάτρα και την κατασκευή του γηπέδου της Ολυμπιάδας που είχε το μισό κόστος από τον αρχικό προϋπολογισμό και αποτέλεσε ένα οικονομικό «θαύμα».

Τρίτο και τελευταίο ταξίδι ανάγνωσης στην νησιωτική Ελλάδα, με οδηγό τον Γιάννη Νοταρά και προορισμό την Άνδρο, στην οποία 180 παιδιά παίζουν μπάσκετ σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων και προσδοκούν την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου.

Στην Ελίμεια Κοζάνης, το μπάσκετ έκανε επανεκκίνηση εφαρμόζοντας το «ισχύς εν τη ενώσει» από την συγχώνευση δυο ομάδων και τη προσέλκυση παιδιών από 8 διαφορετικά χωριά της περιοχής, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μπαλαμπάνης.

Επίλογος και αυτού του τεύχους, με το ρετρό του Νίκου Μπουρλάκη που συνεχίζει τις χρονικές «ανασκαφές» του για το μπάσκετ, προπολεμικά.

Δεν θα… κουραστείτε να ταξιδεύετε, «ξεφυλλίζοντας» ηλεκτρονικά τις σελίδες του 4ου τεύχους.

Καλή ανάγνωση!