Skip to main content

Σβερκούνος: «Το Ηράκλειο έχει στηρίξει το μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα»

Στον «Athletic Radio 104,2» μίλησε ο Ντίνος Σβερκούνος, με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΟΚ να μιλά για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA.

Αναλυτικά ο Σβερκούνος μίλησε:

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA στο Ηράκλειο (Λίντο) από την Παρασκευή 13 Μαΐου έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 

“Όλο αυτό το διάστημα προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για αυτή την μεγάλη μπασκετική γιορτή. Θα είναι ένα τριήμερο εκδηλώσεων (13-15/5) στο Ηράκλειο που έχει την “σφραγίδα” και των τριών Φορέων, της FIBA, της ΕΟΚ και του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Οι τρεις αυτές Αρχές οραματίζονται, σκέφτονται και υλοποιούν με τον ίδιο τρόπο και καταβάλλουν προσπάθεια για τον κοινό στόχο, που είναι ο Αθλητισμός και το μπάσκετ.

Το Ηράκλειο έχει στηρίξει το μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα και αποτελεί έναν σημαντικό του σταθμό.

Σε συνεργασία πάντα με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλλει με τις μεταρρυθμίσεις του να αναδείξει την ικανότητά του Ηρακλείου να διεξάγει μεγάλους αγώνες σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο”.

Για το τι θα δουν όσοι βρεθούν στο Λίντο 

“Θα είναι 3 μέρες όπου από τα… μάτια τους θα περάσει όλο το Κρητικό και όχι μόνο μπάσκετ.

Η Κρήτη είναι μία σημαντική Περιφέρεια  για μας. Θα γίνουν, με την αγαστή συνεργασία και τεράστια στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, βραβεύσεις και εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν τα πάντα.

Την ιστορικότητα του μπάσκετ στην Κρήτη, αλλά και τις νέες γενιές. Θα υπάρξουν αγώνες κορασίδων, αλλά και με αμαξίδιο. Θα υπάρχει φυσικά και φιλανθρωπικός σκοπός

Το αποτύπωμα του μπάσκετ είναι κοινωνικό και οι 3 Φορείς θέλουν να συμβάλλουν στο να έρθουν το μπάσκετ και ο Αθλητισμός πιο κοντά στην κοινωνία.  Αθλητισμός και κοινωνία είναι ένα.

Είναι σημαντικό να δείξουμε οτι η Ελλάδα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στο μπάσκετ και τον Αθλητισμό

Το Ηράκλειο θα συγκεντρώσει τα βλέμματα της υφηλίου”.

Για την FIBΑ και τον Γεν. Γραμμετέα της Ανδρέα Ζαγκλή

“Αποτελεί τιμή για μας η παρουσία του Ανδρέα Ζαγκλή στο Ηράκλειο. Σε Παγκόσμιο επίπεδο έχουμε μία ισχυρή παρουσία της Ελλάδας.

Υπάρχει μία αγαστή συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που στηρίζει κάθε βήμα μας και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη του Ελληνικού Αθλητισμού.

Ευχαριστούμε και τους δύο. Η προσπάθεια είναι κοινή”.

Για το Final 4, που διοργάνωσε το Ηράκλειο, αλλά και το Final 8

“Είδαμε εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε. Άνθρωποι που υποστήριζαν αντίπαλες ομάδες να είναι αγκαλιά. Το Ηράκλειο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για να περιοριστεί, αλλά και να εξαλειφθεί η βία.

Είχαμε και τς εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλκη Καμπανό. Πρέπει ως κοινωνία να περάσουμε στο επόμενο στάδιο και η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Όσον αφορά στο Final 8, δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση, λογικά αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι ή αρχές Οκτωβρίου, αλλά θεωρώ οτι είναι σημαντικό να γίνει.

Το Ηράκλειο έχει τα εχέγγυα για να διοργανώσει μεγάλες και δύσκολες εκδηλώσεις. Το μπάσκετ είναι Γιορτή”.

Για τους φιλάθλους της Κρήτης 

“Ως ΕΟΚ τους καλούμε να έρθουν αυτές τις τρεις μέρες στο Λίντο.

Κανείς δεν πρέπει να λείψει, αφού θα έχει την δυνατότητα να δει από κοντά μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ, που δείχνουν τον δρόμο και στις νέες γενιές.

Θα είναι μία σπουδαία διοργάνωση. Υπάρχουν αρκετοί πόλοι έλξης (Μπατίστ., Τζάμσι, Γιαννάκης και όχι μόνο). Θα υπάρξουν και συγκινητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν φύγει από την ζωή σημαντικό και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε.

Καλούμε τον κόσμο στο Λίντο, για να περάσουμε καλά, αλλά και να συγκινηθούμε, ενδεχομένως και να κλάψουμε μαζί, αλλά και να αναδείξουμε την ιστορία της Ελλάδας και την συμβολή της Κρήτης στο μπάσκετ. Θα είναι ένα χορταστικό τριήμερο.

Η Κρήτη αποτελεί ορόσημο στον Παγκόσμιο Αθλητισμό με πλήθος διοργανώσεων. Όλα τα αθλήματα προβάλλονται και στηρίζονται από τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα στον Αθλητισμό και καλούμε τα παιδιά να αθληθούν γιατί θα έχουν πολλαπλά οφέλη”.