Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 5ο τεύχος του e- magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 5ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ, το οποίο φιλοξενεί 14 ξεχωριστά θέματα

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ: 

 

Με 14 ενότητες στη θεματολογία, το 5ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ, αρχίζει από την Τρίτη 17 Μαΐου το «ταξίδι» ανάγνωσης του σε όλη την Ελλάδα και «ανοίγει πανιά» για δυο νησιά του Αιγαίου.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ., Τρύφωνας Δίτσιος, καταγράφει τις σκέψεις του για το μπάσκετ και τονίζει την αξιοποίηση της καλοκαιρινής περιόδου για την ενίσχυση του 3Χ3 με την διοργάνωση πρωταθλημάτων στα ελληνικά νησιά.

Μετά το μπάσκετ ακολούθησε τη διπλωματία και έγινε ακόλουθος στη μακρινή Σενεγάλη. Ο λόγος για την Κατερίνα Γλυνιαδάκη που έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Σοφία Βαλσάμη.

Η Καρδίτσα πήρε θέση στο πρωτάθλημα της Basket League της επόμενης περιόδου 2022-23 για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο Στέλιος Τσανάκας κάνει αναδρομή σε αυτή την πορεία μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Για την πρόταση γάμου από τον Γιώργο Αντωνίου στη Δήμητρα Μελλίνη που την αποδέχτηκε στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Πάτμου γράφει ο Μάκης Δούβαλης, ενώ στη Μεσσηνία, ο Ραφαήλ Αλαγάς, αναφέρεται στη συζυγική συνύρπαξη της διαιτητή Μαρίας Μπακετέα με τον προπονητή Παύλο Νώντα.

Παράλληλοι δρόμοι του μπάσκετ και της οδοντοτριατικής. Ο Θρασύβουλος Σφέικος περιγράφει τη δύσκολη πορεία από τα γήπεδα του μπάσκετ μέχρι το ιατρείο που έχει στην Καρδίτσα.

Οι καταστροφικές φωτιές στη Βόρεια Εύβοια έθεσαν δύσκολα εμπόδια στη λειτουργία του Τελεθριακού που ξεπέρασε τις αντιξοότητες και ο Παναγιώτης Νικολάου γράφει για το πείσμα του προέδρου, Στέφανου Παπανδρέου.

Μια οικογένεια που ζει για να παίζει μπάσκετ μας παρουσιάζει από τα Ιωάννινα ο Κώστας Γεωργιάδης. Πρόκειται για τον πολύπειρο Σπύρο Μπαρτζώκα που καμαρώνει για τον Παναγιώτη και την Αφορδίτη που έχουν ακολουθήσει τα χνάρια του.  

Για την επιστροφή του «φτερωτού» Πήγασου στη Γ’ Εθνική, ως πρωταθλητής στην ΕΣΚΑΚ και μετά από 18 χρόνια, γράφει από την Αρκαδία, ο Σταύρος Κουκάκης.

Από την Κω ο Γιώργος Πιτσής παρουσιάζει την ομάδα του Δικαίου που απαρτίζεται αποκλειστικά με παίκτες που είναι Κώες και παίζουν μαζί από την ομάδα των μίνι.

Ο αρχηγός της Νίκης Βόλου Σάκης Κουτίνας και ο πατέρας του Αποστόλης Κουτίνας, που κατέχει το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, μιλούν στον Χρυσόστομο Τρίμμη.

Στην Κομοτηνή παίζουν μπάσκετ για καλό σκοπό και ο Βασίλης Στοάκης αναφέρεται στο 1ο  φιλανθρωπικό τουρνουά, του οποίου τα έσοδα διατίθενται στους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών.

Η Πάτρα εκτός από τις δυο ομάδες, τον Προμηθέα και τον Απόλλωνα που διαθέτει στην Basket League, έχει αναδείξει και τρείς σκόρερ με ρεκόρ σε εύστοχα τρίποντα. Ο Κώστας Λαμπρόπουλος παρουσιάσει τους τρείς «Ρέτζι Μίλλερ» του αχαϊκού μπάσκετ.

Στην δεκαετία του ’50 και στη «χρυσή» πεντάδα του Πανελληνίου, τους Ολυμπιονίκες όπως χαρακτηρίστηκαν, επιστρέφει την μνήμη των φίλων του μπάσκετ, ο Νίκος Μπουρλάκης.