ΕΟΚ – Νέα ψηφιακή εποχή στο ελληνικό μπάσκετ (vid)
Η νέα ψηφιακή εποχή του ελληνικού μπάσκετ ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/6), με την ΕΟΚ να παρουσιάζει το σχέδιο της για την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών της.
Στο πάνελ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, με την παρουσίαση να πραγματοποιείται σε άριστο κλίμα.
Μάλιστα, ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε την δημιουργία ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα σε όλες τις κατηγορίες, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε το πλάνο για την εγκατάσταση καμερών σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της χώρας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα Live Streaming όλων των αγώνων των Εθνικών πρωταθλημάτων.
Τα σημεία κλειδιά του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της ΕΟΚ:
*Σκοπός: Υλοποίηση του έργου «Πλήρως αυτοματοποιημένη Τηλεοπτική Μετάδοση Αγώνων από μια κάμερα μέσω διαδικτύου
*Συνεργασία όλων μας, ώστε να εγκατασταθούν στα γήπεδα ανά την επικράτεια στατικός εξοπλισμός (χωρίς να απαιτείται χειριστής), σύστημα προβολής και λήψης εικόνας και ήχου, κατάλληλο συνοδευτικό λογισμικό, δίκτυο υψηλών ταχυτήτων σε όλους τους χώρους των γηπέδων, για την απρόσκοπτη μετάδοση των αγώνων.
*Διάρκεια μνημονίου: Πέντε χρόνια
*Χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
*Υφυπουργείο Αθλητισμού και ΚΕΔΕ θα μεριμνήσουν για την διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων
*Η ΕΟΚ θα είναι ο φορές υλοποίησης και λειτουργίας του έργου
*Ψηφιακός μετασχηματισμός του αθλητισμού και της χώρας σε όλα τα επίπεδα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Βαγγέλης Λιόλιος (πρόεδρος ΕΟΚ): «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ένα μπασκετικό πάνελ. Ξέρω πάρα πολύ καλά τη αγάπη που έχουν οι παρευρισκόμενοι για τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα. Υπάρχει προϊστορία μπασκετική, γιατί όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας είχαμε την τρέλα, την αγάπη να παίξουμε μπάσκετ. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό εν συνόλω, για το ελληνικό μπάσκετ. Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Πιερρακάκη. Θέλω να ξέρετε ότι το σπίτι μας είναι ανοιχτό, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θέλουμε να έχουμε πάρα πολύ στενές σχέσεις. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη βοήθεια αυτή και τη συνεισφορά που κάνετε με τη συνυπογραφή αυτού του μνημονίου. Είναι εδώ και ο κύριος Λιβάνιος ο οποίος είναι η ψυχή όλου αυτού που δημιουργείται εδώ σήμερα και τον ευχαριστώ προσωπικά πάρα πολύ για τη σημερινή υπογραφή του μνημονίου. Φυσικά ο κύριος Αυγενάκης ο οποίος έχει γίνει πολύ γνώριμος εδώ και τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που μας στηρίζει και φυσικά καλωσορίζουμε και τον κύριο Παπαστεργίου που είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Ξέρομε πολύ καλά πως στηρίζει και ο ίδιος τον αθλητισμό. Το μπάσκετ είναι σε κάθε περιοχή και γωνιά της Ελλάδος και χαιρόμαστε που είναι εδώ μαζί μας και συνυπογράφετε αυτή τη μεγάλη μέρα αυτή τη μεγάλη στιγμή, που θα το καταλάβουμε τα επόμενα χρόνια που έρχονται το τι σημαίνει η σημερινή μέρα, τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός, τι σημαίνει Ελλάδα του 2022 που βαδίζει προς το μέλλον, τι σημαίνει Ομοσπονδία, αθλητισμός ο οποίος προχωράει μπροστά. Τι σημαίνει να πάμε στην επόμενη μέρα, στην επόμενη γενιά. Γι αυτό είμαστε όλοι μα εδώ και είμαι σίγουρος ότι είμαστε εδώ όλοι για ένα πράγμα, για να χτίσουμε την επόμενη Ελλάδα, τη νέα Ελλάδα στην επόμενη γενιά».
Κυριάκος Πιερρακάκης (υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Πράγματι έχουμε μια μπασκετική ερασιτεχνική -στη δική μου περίπτωση- προϊστορία, ευελπιστούμε βέβαια ότι έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία σε άλλες δραστηριότητες από αυτό που δείξαμε τότε, αλλά πάντα η αγάπη μας για το μπάσκετ είναι απόλυτα σταθερή. Σήμερα ουσιαστικά είναι η πρώτη από τις σχετικές δράσεις που ολοκληρώνουμε, στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά στενής συνεργασίας που έχουμε με τον κύριο Αυγενάκη. Η αγάπη του για εσάς στην ΕΟΚ κύριε πρόεδρε είναι πολύ μεγάλη. Κάθε φορά που μιλάμε τονίζει τα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνουμε. Σήμερα έχουμε ένα πρώτο παραδοτέο, η ψηφιοποίηση που έχει σχέση με το μητρώο της Ομοσπονδίας είναι κάτι που ξεκινάει από αύριο.
Υπήρχε το μητρώο και δεν υπήρχε η ψηφιακή του διασύνδεση. Έπρεπε να στέλνει κανείς πακτωλούς χαρτιού σε εσάς για μπορεί να γίνεται η είσοδος των δεδομένων με το χέρι. Πλέον κάποια πράγματα διασυνδέονται και αυτό αλλάζει. Το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο υπογράφουμε και που πολύ σωστά είπατε ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι ο αρχιτέκτονας του σχεδίου. Η δουλειά που κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε στατικό εξοπλισμό, κάμερες στα γήπεδα στα οποία θα μας υποδείξετε σε όλη τη χώρα για να μπορεί να γίνεται απευθείας μετάδοση. Αυτό είναι μόνο η εκκίνηση, μία αρχή. Συζητήσαμε και πάρα πολλά άλλα. Η δουλειά που θέλουμε να κάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον οποίο ο κ. Λιβάνιος κι εγώ αντιλαμβανόμαστε ως τρίτο ψηφιακό επικεφαλής της χώρας και είναι μεγάλη μας χαρά γιατί διαχέεται συνολικότερα η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε της πτυχή και τον ευχαριστώ πάρα πολύ και προσωπικά για τη βοήθεια».
Θοδωρής Λιβάνιος (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): «Η ουσία είναι ότι πρέπει να τιμήσουμε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας τα οποία είναι και οι αιμοδότες του αθλήματος και τραβάνε το μεγαλύτερο κουπί στην καθημερινότητά τους. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο ετοιμάζουμε και είναι ήδη έτοιμος να εφαρμοστεί από τη μεταγραφική περίοδο που ξεκινάει αύριο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του μητρώου της Ομοσπονδίας .
Ένα μητρώο που υπήρχε μόνο για εσωτερική χρήση και δεν υπήρχε πρόσβαση από τα Σωματεία σε αυτό. Έτσι μπαίνει ένα τέλος στις άπειρες συστημένες επιστολές, όποιος έχει έρθει από ερασιτεχνικό σωματείο το γνωρίζει, στις ουρές στα ταχυδρομεία που περιμένανε να στείλουμε σε κάθε ένα φάκελο κάθε έντυπο μεταγραφής. Πλέον γίνεται πολύ εύκολα με απόλυτη διαφάνεια και δείχνει ότι η λογική που εφαρμόζουμε και στο κεντρικό κράτος μπορεί να εφαρμοστεί και σε σημαντικές κυψέλες της κοινωνίας που είναι ο αθλητισμός και είναι ευχής έργο το οποίο σε συνεργασία με την ΕΟΚ έχουν πάρα πολλές ιδέες για να εφαρμόσουμε το επόμενο διάστημα.
Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η εγκατάσταση καμερών χωρίς χειριστή στα κλειστά γήπεδα της χώρας από τα οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα όχι μόνο να μπορούμε να βλέπουμε τον αγώνα της ομάδας μας από όπου και αν είμαστε, αλλά υπάρχει ένα πλήρες πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η ΕΟΚ με χορηγίες και για ένα μέρισμα οικονομικό προς τα Σωματεία ανάλογα με το ενδιαφέρον. Είναι μια σημαντική τομή. Προφανώς αυτό μπορούν να το αξιοποιήσουμε και για άλλα αθλήματα σε κλειστούς χώρους. Όπως είπε και ο υπουργός υπάρχουν πολλά πράγματα για να γίνουν. Ευελπιστούμε πως στη σεζόν 2023-24 να έχουμε ψηφιακά φύλλα αγώνα σε όλα τα αθλήματα από τα προμίνι μέχρι την Α1. Είναι ένα σημαντικό βήμα που θα μας εγγυηθεί περαιτέρω τη διαφάνεια και την καλύτερη ενημέρωση και πληροφορία από τα πολύ απλά πράγματα που είναι οι πόντοι ενός αγώνα μέχρι οτιδήποτε άλλο που ταλαιπωρεί τα σωματεία στη διάχυση της πληροφορίας».
Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού): «Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά γιατί βρίσκομαι για πολλοστή φορά στα γραφεία της ΕΟΚ, αλλά με ακόμα καλύτερη παρέα. Πέρα από τον πρόεδρο και μέλη της διοικήσεως είμαστε με μπασκετικούς 100% . Από τη μια ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει γνωστό παρελθόν στον μπακετικό χώρο και θα σας αποκαλύψω ότι δώσαμε και ένα ραντεβού για έναν σκληρό αγώνα μπάσκετ δεν ξέρω αν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών (Βαγγέλης Λιόλιος: Σίγουρα μέχρι τελικός πτώσης!) όπως και με τον Θοδωρή Λιβάνιο που θα σας αποκαλύψω επίσης ότι έχει ενεργό δελτίο και ελπίζουμε με τη καλή του παρουσία να πετύχει μια καλή μεταγραφή, αν αποφασίσει κάποια στιγμή να φύγει από το χώρο της πολιτικής και να επενδύσει στο χώρο του μπάσκετ. Με τον Δημήτρη Παπαστεργίου μας συνδέει μια στενή φιλία και μια αποτελεσματική συνεργασία. Σήμερα είναι 23 Ιουνίου Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα. Σήμερα στην ουσία ανακοινώνεται ένα ακόμα σημαντικότατο βήμα της ψηφιακής μεταρρύθμισης του αθλητισμού. Πότε ξεκίνησαν όλα αυτά; Δειλά δειλά, από όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση του τόπου με τη ν απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού μας, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το πολυσυζητημένο, το απαιτητό από πολλούς, αλλά που όμως κανείς δεν είχε τα κότσια να το ξεκινήσει, το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων .Ήταν το πρώτο βήμα στην ψηφιακή εποχή που συνολικά η κυβέρνηση και η χώρα μας έχει μπει. Έπρεπε να ακολουθήσει και ο αθλητισμός. Πάρα τις αντιδράσεις η εικόνα είναι άριστη και βεβαίως η ικανοποίηση όλων των νοικοκυραίων, όλων των τακτοποιημένων, των νομίμων εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων είναι έκδηλη. Προχωρήσαμε με το μητρώο προπονητών. Προχωρήσαμε ακόμα παραπέρα με το μητρώο αθλητικών εγκαταστάσεων . Να κάνω ειδική αναφορά στον Δημήτηρη. Αφού μάθαμε τι εγκαταστάσεις έχουμε είπαμε να μάθουμε τι εγκαταστάσεις διαθέτουμε και επειδή ανήκουν στους δήμους συνεργαστήκαμε με την ΚΕΔΕ που συντονίζει και εκπροσωπεί ο κ. Παπαστεργίου. Έτσι καταφέραμε να έχουμε τον «Πέλοπα», μητρώο αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας που δυστυχώς δεν είχαμε. Δεν ξέραμε τι εγκαταστάσεις είχαμε και τι ανάγκες έχουν. Παλαιότητα, τι εξυπηρετούν κλπ. Σήμερα έχουμε το 50% των εγκαταστάσεων στην πλατφόρμα «Πέλοπας». Η συνεργασία μας σμε το υπουργείο ψηφιακές δεν στανατησε σε αυτά. Είχαμε τις εκλογές. Οι εκλογές των ομοσπονδιών και σωματείων έγιναν με την υποστήριξη με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησηςμε απόλυτα διαφάνεια και τάξη το οποίο ήταν αυτονόητο για άλλες χώρες, για άλλες χώρους αλλά για τον αθλητισμό φαίνονταν αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο. Το κάναμε και όλοι χαίρονται αυτή τη τάξη, τον εκσυγχρονισμό που φέρνει στον αθλητισμό ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Και καταλήγουμε στη σημερινή υπογραφή ενός μνημονίου το οποίο σας ανέφερε ο κ, Λιόλιος τι νέα δεδομένα δημιουργούν για την ΕΟΚ για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επένδυσε από την πρώτη στιγμή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους αθλητές και χαίρομαι που η αθλητική οικογένεια αγκάλιασε και στήριξε αυτή τη προσπάθεια και απολαμβάνει τα οφέλη της. Ένα ακόμα όφελος που θα προκύψει. Θα έχουμε σε σύντομο διάστημα και την ψηφιακή κάρτα αθλητή. Ένα καταπληκτικό εργαλείο για όλους τους αθλούμενος και ερασιτέχνες αθλητές που θα τροφοδοτήσει με χρήσιμα στοιχεία όλα τα ερευνητικά κέντρα με σταττιστικά στοιχεία που δεν υπήρχαν. Με αυτή την εφαρμογή και υποδομή, ευχαριστώ εκ μέρους της αθλητικής οικογένειας τους κ.κ. Πιερρακάκη και Λιβάνιο, πάμε ένα βήμα πιο μπροστά όλους τους αθλούμενους και ερασιτέχνες αθλητές. Είμαι ευτυχής διότι η συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποδίδει, η συνεργασία με τις διοικήσεις ομοσπονδιών και ιδιαιτέρως με την ΕΟΚ αποδίδει τα μέγιστα και τελικά ποιοι είναι ωφελημένοι, οι ίδιοι οι αθλούμενοι, οι αθλητικοί παράγοντες και όλη η αθλητική οικογένεια που μεγαλώνει και στηρίζετε πάνω σε στέρεες βάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για ότι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για τον αθλητισμό, ως ηγεσία στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης».
Δημήτρης Παπαστεργίου (πρόεδρος ΚΕΔΕ): “Η Ελλάδα νομίζω ότι πλέον αλλάζει. Ψηφιοποιείται χάρη στη δουλειά που γίνεται στο υπουργείο και δεν είναι μόνο μια τρέλα προσωπική των κ.κ. Πιερρακάη, Λιβάνιου και του πρωθυπουργού. Η Ελλάδα μπορεί πλέον να αρχίσει να λογοδοτεί γιατί έχουμε πλέον στοιχεία, όταν έχεις ψηφιοποιήσει κάτι μπορείς να το μετρήσεις. Ο «Πέλοπας» δεν ξεκίνησε μόνο από το παράδοξο ότι δεν ξέραμε αλλά και από το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πήγαινε και ζητούμε μια παράταση για αδειοδότηση χωρίς στοιχεία. Πρέπει να λογοδοτούμε. Έγινε ο «Πέλοπας» προκειμένου κάθε δήμος να περάσει με κόστος ασήμαντο για να μπορέσουμε να ζητήσουμε παρατάσεις για να προχωράμε αδειοδοτήσεις στα παλιά γήπεδα. Η ψηφιοποίηση φεύγει από τον σκληρό πυρήνα του κράτους που δεν είναι μόνο η εφορία, ο ΕΦΚΑ αλλά στη ψηφιοποίηση όλης της χώρας μας και ο αθλητισμός είναι η ζωή μας. Με το τεράστιο ενδιαφέρον του υπουργείου αθλητισμού προχωράμε σε αλλαγές. Και στον Βαγγέλη Λιόλιο λάμπει το πρόσωπό του όποτε συζητάμε πως θα ανεβάσουμε το μπάσκετ, πως θα φέρουμε τα παιδιά που δεν έχουν ζήσει το ‘87 να ξαμπούνε στα γήπεδα. Στην παρούσα συγκυρία δεν θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε. Θέλουμε να κάνουμε τη φλόγα ξανά φωτιά. Να είμαστε Δίπλα σας στις πολύ μεγάλες επιτυχίες που πρέπει να γράψουμε ξανά».
Στον επίλογο της συνέντευξης Τύπου, ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε: «Ευχαριστώ για την παρουσία, τα λόγια, την αγάπη μας. Σήμερα αφήνουμε το στίγμα μας για τα επόμενα χρόνια, στην επόμενη γενιά, είναι η παρακαταθήκη μας. Είναι ένα τεράστιο έργο το οποίο τα επόμενα χρόνια θα δείξει τη σημαντικότητά του. Όντως η Ελλάδα αλλάζει και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι υπεύθυνο για αυτό το μεγάλο έργο. Με εσάς μπροστάρη με το υπουργείο να βγαίνει μπροστά αλλάζει η Ελλάδα. Να μπούμε στην επόμενη ημέρα. Πάρα πολλές χώρες το έχουν κάνει εμείς ήμασταν πίσω. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι πρόεδρος της ΕΟΚ, που είμαστε σε αυτή τη χώρα και ξέρω πόσα πράγματα μπορεί να κάνει. Χαρούμενος ανάμεσά σας που έχετε το όραμα και με αυτό να προχωράμε μπροστά. Άκουσα τον κ. Πιερρακάκη για ένα μικρό έργο. Είναι τεράστιο για εμάς! Από αύριο όπως πάρα πολύ καλά είπε ο Θοδωρής και είπατε κ .Πιερακάκη, ανοίγει για τα Σωματεία το μητρώο μας. Είναι κάτι που είχαμε δεσμευτεί, συνεργαστήκαμε, πιέσαμε, για το οποίο λάμπει το πρόσωπό μας γιατί γίνεται πράξη, γιατί βλέπουμε τα θετικά του αθλητισμού και όχι τη μιζέρια και τι μας χωρίζει. Αυτόν κοιτάζουμε και είναι το όραμά μας. Ένα μητρώο όπου θα γραφτούν αρχικά τα σωματεία. Όπου θα γίνουν οι μεταγραφές και μέχρι να αρχίσουν οι αγώνες να έρθουν οι αθλητές και στη συνέχεια το ψηφιακό φύλλο αγώνος. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσουμε όλοι μας χρόνο, χρήματα που ξοδεύονταν αλόγιστα και το σημαντικότερο διαφάνεια. Θα ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη διαφάνεια. Αυτό το ηλεκτρονικό μητρώο το πετυχαίνει. Σήμερα αυτό που υπογράφουμε και στο οποίο θα μου επιτρέψετε, Θοδωρή δώσε μου λίγο το στυλό που σου έδωσα πριν, σήμερα είναι μαζί μας και η ΦΙΜΠΑ για αυτό υπογράφουμε με αυτό το στυλό. Και μαζί μας είναι πίσω μας τα δύο τρόπαια που έχουμε, που είναι η περηφάνια, η παρακαταθήκη που μας άφησαν και πρέπει να συνεχίσουμε. Είμαστε περήφανοι για όλη αυτή τη πορεία της εθνικής Ανδρών, των Γυναικών, που ξεκινάει από τη μια πλευρά του τοίχου και φτάνει στην άλλη. Όραμά μας είναι και ο απέναντι τοίχος να συνεχίσει γιατί δεν φτάνει ο τοίχος αυτός πια και να μεγαλώσουμε. Σήμερα αυτό το οποίο πετυχαίνουμε υπογράφοντας με τη ΦΙΜΠΑ μαζί και αυτό το ντεκόρ είναι η παρακαταθήκη μας στην επόμενη γενιά. Είναι ένα τεράστιο για εμάς έργο στο οποίο θα μπουν κάμερες, που θα μπουν χωρίς κόστος των ομάδων, να δέχονται όλοι οι αγώνες σε μια πλατφόρμα που θα εγκαινιάσει η Ομοσπονδία. Θα μεγαλώσουμε τη διείσδυση του αθλήματος σε κάθε σπίτι. Θα μπορούν οι αθλητές, οι ομάδες τα παιδιά μας αργότερα, οι έφηβοι, οι παίδες, κορασίδες, νεάνιδες, να μπούνε μέσα στα σπίτια τους να τους δουν όλοι, να φτιάξουν τη δικιά τους κοινωνία. Ο αθλητισμό πέρα από νίκη-ήττα είναιι ένα κοινωνικό γεγονός που αγγίζει όλους. Μας είχε αγγίξει ως παιδιά παίζοντας και τώρα να υπηρετούμε από άλλη θέση ο καθένας στην ελληνική κοινωνία. Αυτό μας πρόσφερε ο αθλητισμός τις αρχές και αξίες που έχουμε μέσα μας. Και αυτό είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε ως σπόρος που μπήκε μέσα μας και αυτό τον σπόρο εμείς λιγάκι τον δίνουμε στα επόμενα παιδιά να ανθίσει και να πάει παρακάτω. Είναι συγκινητική στιγμή. Σε όλους αυτούς τους μήνες που είμαι πρόεδρος της ΕΟΚ είχα πολλές χαρούμενες και δύσκολες στιγμές, αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι η πιο σημαντική στιγμή για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Προτροπή δικιά μου πέρα από το γαλάζιο που εκφράζει της εθνικής ομάδας το μπλε στυλό, να υπογράψουμε με το στυλό της ΦΙΜΠΑ που είναι το σπίτι του μπάσκετ που σε αυτό ανήκουμε και θα ήθελα αυτό το έργο και η υπογραφή του να γίνει το τζάμπολ για να προχωρήσουμε και σε άλλα έργα που να μπορέσουν να αγγίξουν όλη την κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους αθλητές, τα παιδιά μας στα οποία σε αυτά προσβλέπουμε και ελπίζουμε και με αυτά συγκινούμαστε».