Skip to main content

Αποχή κριτών: Κανένα πρόβλημα σε Basket League, Elite League και Α1 γυναικών, έγιναν 70 παιχνίδια και αναβλήθηκαν μόλις 12

Η αποχή των κριτών εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή 12 αγώνων στις Εθνικές κατηγορίες το Σαββατοκύριακο, όμως η πλειοψηφία των αναμετρήσεων διεξήχθη κανονικά. Κι αυτό γιατί φρόντισε η ΕΟΚ να ενεργοποιήσει τους κατάλληλους κανονισμούς και να μην πάρει έκταση το πρόβλημα.

Είναι αλήθεια πως οι κριτές έχουν αποδείξει την αγάπη τους για το μπάσκετ και έχουν κάνει τις δικές του θυσίες εδώ και χρόνια. Γι αυτό και πρέπει να βρεθεί η λύση, η σωστή λύση, ούτως ώστε κανείς να μην αδικηθεί. Από την άλλη όμως δεν ήταν ωραίο αυτό που συνέβη και δυστυχώς δεν θα μείνει εδώ. Το μπάσκετ δεν μπορεί να απεργεί για κανένα λόγο, έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν αυτό. Η ΕΟΚ προφύλαξε το προϊόν και πλέον πρέπει να βοηθήσει τον κλάδο των κριτών να βρει το δρόμο του.

Αν δούμε, λοιπόν, τον απολογισμό, έγινε κανονικά η Basket League (5 ματς), η Elite League (8 ματς), η Α1 γυναικών (6 ματς), δηλαδή τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, έγιναν 16 αγώνες στη Β' Εθνική, 28 στη Γ' Εθνική και 12 στην Α2 γυναικών. Στο σύνολο 70 παιχνίδια εθνικών κατηγοριών και μόνο 12 δεν έγιναν λόγω της αποχής (υπήρξαν αναβολές λόγω κορονοϊού και κακών καιρικών συνθηκών) των κριτών. Δεν διεξήχθησαν 4 παιχνίδια Β' Εθνικής, 4 Γ' Εθνικής και 4 Α2 γυναικών. Δεν υπήρξε καμία μετακίνηση ομάδας σε άλλη πόλη που να συνδυάστηκε με αναβολή και συνολικά τα ματς που δεν έγιναν ήταν κυρίως μεταξύ συλλόγων της Αττικής.

Πλέον έρχεται και η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της διακοπής των εορτών και θα υπάρχει χρόνος να βρεθεί η χρυσή τομή, έστω κι αν οι κριτές δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν. Υπάρχει η συνάντηση της Τετάρτης που ευχής έργον είναι να βρεθεί η λύση κι αν δεν γίνει αυτό, θα προχωρήσει η Ομοσπονδία στο εναλλακτικό της πλάνο, ώστε να συνεχιστούν όλες οι διοργανώσεις κανονικά.