Skip to main content

Κουζέλογλου: «Να οδηγήσω την Μπούργος στην ACB, όνειρο να είμαι με την Εθνική σε Παγκόσμιο ή Eurobasket»

Την επιθυμία του να οδηγήσει την Μπούργος και πάλι στα σαλόνια της ACB, αλλά και το όνειρο του για την Εθνική Ανδρών, εξέφρασε με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio ο Γιάννης Κουζέλογλου.

Αναλυτικά ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε:

Για το πώς βρέθηκε στη Μπούργος: «Ήταν μια γρήγορη διαδικασία η Μπούργος, ήμουν στο Λαύριο, πήρα κάποιες αποφάσεις και βρέθηκα εδώ. Δεν είχα αφήσει στην άκρη το εξωτερικό, σίγουρα κοιτούσα την αγορά. Προέκυψε αυτό και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Για το λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση: «Είχα μιλήσει με τον προπονητή, μου είχε μιλήσει για τους στόχους της ομάδας, οι οποίοι μου άρεσαν, γιατί κι εγώ αυτό θέλω. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα η επάνοδος στην 1η κατηγορία. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα είναι το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μετά τα παιχνίδια στα play-off. Είναι μια απόφαση που τη συζήτησα με την οικογένειά μου. Την πήρα γιατί ήξερα ότι η Μπούργος έχει το στόχο της ανόδου κι εγώ αυτό σκέφτομαι, γιατί εκεί θέλω να παίξω, οπότε και αποφάσισα να έρθω».

Για τη Μπούργος: «Όλα είναι πολύ επαγγελματικά εδώ, σ’ όλα τα πράγματα. Ο στόχος είναι η ομάδα ν’ ανέβει. Έχουμε κάποια παιχνίδια πριν τα play-off και ο στόχος μας είναι να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πάρουμε περισσότερες νίκες στην κανονική περίοδο, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι για τα play-off. Η κατάσταση στη Μπούργος έχει μπει σε μια σειρά, τα γήπεδα είναι γεμάτα σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, οπότε ο στόχος είναι η άνοδος».

Για το πώς τον υποδέχτηκαν: «Γενικά οι άνθρωποι εδώ σίγουρα προσπαθούν να σε βοηθούν, να σε κάνουν να νιώσεις άνετα σαν στο σπίτι σου, να σου δείξουν το μέρος. Έχουμε κάποια κοινά πράγματα και σίγουρα με βοήθησαν πολύ στο να προσαρμοστώ».

Για το ισπανικό μπάσκετ: «Είναι πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Ισπανία, δεν έχω ζήσει την ACB, μόνο έχω δει κάποια ματς. Σίγουρα είναι ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα, είναι πιο γρήγορο το μπάσκετ, με πιο γρήγορες αποφάσεις, με πιο πολλούς αιφνιδιασμούς και είναι κάτι που μ’ αρέσει. Η LEB Oro είναι μια πολύ ανταγωνιστική λίγκα, πρέπει να ‘σαι σοβαρός σε κάθε παιχνίδι για να διεκδικήσεις τη νίκη, δεν πρέπει να υποτιμήσεις κανέναν και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Τα play-off είναι στα 3 παιχνίδια και ύστερα θα διεξαχθεί Final-4. Σε ένα παιχνίδι δεν ξέρεις τι θα γίνει και γι’ αυτό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος συνέχεια».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος στηρίζει, είναι σε κάθε παιχνίδι εκεί, κάθε παιχνίδι σχεδόν είναι sold out. Το τελευταίο μας εντός έδρας παιχνίδι είχε 9-10 χιλιάδες κόσμο. Ο κόσμος δίνει μεγάλη στήριξη στην ομάδα και αυτό μάς βοηθάει πάρα πολύ».

Για τον προπονητή της ομάδας, Κούρο Σεγκούρα: «Έχω μια πολύ καλή συνεργασία με τον κόουτς, με βοήθησε να προσαρμοστώ αμέσως, μου μίλησε, μου ανέφερε τους στόχους της ομάδας και μου τόνισε ότι μόνο με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Δε μιλάει για το μέλλον, παρά μόνο για κάθε μέρα ξεχωριστά. Με την έλευσή του ήρθαν και κάποιοι καινούργιου παίκτες, οπότε ήταν μια καινούργια κατάσταση στην ομάδα και έπρεπε να δουλέψουμε απ’ την αρχή. Αυτό που κοιτάμε είναι περισσότερο το να μπορούμε να βελτιωθούμε μέσα από κάθε προπόνηση».

Για το πέρασμά του απ’ την Παρτίζαν: «Είχαμε γενικά ένα πολύ καλό ρόστερ, με πολύ καλούς παίκτες. Είχαμε τον Μιλοσάβλιεβιτς, τον Σάσα Πάβλοβιτς, τον Μάτσβαν, παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Ήταν μια τεράστια εμπειρία για ‘μένα, έμαθα πολλά πράγματα από εκείνο μου το πέρασμα».

Για το τι κρατάει απ’ το πέρασμά του απ’ την Παρτίζαν: «Κρατάω πάρα πολλά πράγματα. Διδάχθηκα πάρα πολλά απ’ τις προπονήσεις, απ’ τους τότε συμπαίκτες μου. Η εμπειρία είναι τρομερή και με έκανε να καταλάβω ότι μόνο με «σκληρή» δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Με βοήθησε πάρα πολύ για τη συνέχεια».

Για το πώς βρέθηκε στη Γαλλία και την Ορτέζ: «Ήμουν στον Άρη τότε, είχε απομείνει μόνο ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα και είχαμε κερδίσει την παραμονή μας που ήταν ο βασικός στόχος. Αφού τελείωσε το πρωτάθλημα, πήρα την απόφαση να συνεχίσω στην Ορτέζ, όπου εκεί είχαν σταματήσει λόγω covid. Είχα την τύχη ν’ αγωνιστώ 14 παιχνίδια. Σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία, γιατί πρόκειται για ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, με πολύ καλούς αθλητές και ένα τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού».

Για τα όνειρά του: «Όπως όλοι οι παίκτες έχουν όνειρα, έτσι κι εγώ. Σίγουρα το όνειρό είναι να είμαι στην Εθνική, είτε σε Παγκόσμιο, είτε σε Ευρωμπάσκετ, όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά. Όνειρό μου είναι επίσης να παίξω όσο γίνεται στο υψηλότερο επίπεδο. Δε μπορώ να κοιτάζω μακριά, μόνο το τώρα. Θέλω να γίνομαι καλύτερος, να βελτιώνομαι, να έχω υγεία, που είναι και το βασικότερο και να γίνομαι καλύτερος ώστε να φτάσω στο ψηλότερο επίπεδο».