Skip to main content

ΕΣΚΑ - Δημιουργείται πρόγραμμα μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμου

Εγένετο το... «Μπάσκετ για όλους» καθώς η ΕΣΚΑ ξεκινά πρόγραμμα με 3ετές πλάνο για παιδιά που βρίσκνται στο φάσμα του αυτισμού. 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Ένωσης:

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης η πρώτη συνάντηση των συλλόγων που δήλωσαν πρόθεση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία τμημάτων Μπάσκετ για Παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού και θα παρέχεται άνευ συνδρομής στους συμμετέχοντες αθλητές!

Παρουσία του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΚΑ κκ. Γιάννη Αλεξόπουλου και Άγγελου Τάσκου, ο Ά Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑ κ. Φώτης Τσώνης,  συνεπικουρούμενος από την Ψυχολόγο κ. Φάννυ Ροϊδου και την κ. Άρτεμις Παναγή ( project coordinator), παρουσίασαν αναλυτικά τους άξονες στους οποίους βασίζεται το πρόγραμμα, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑ, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν:

1) στους στόχους του προγράμματος,
2) στις ελάχιστες απαιτήσεις ώστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει με επάρκεια,
3) στις εγκαταστάσεις και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό,
4) στις δράσεις που θα αναληφθούν κατά την διάρκεια του προγράμματος, καθώς και
5) στις τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να  λειτουργήσει ομαλά το πρόγραμμα.

Έμφαση δόθηκε στην δέσμευση που θα αναλάβουν τα συμμετέχοντα σωματεία, ώστε το πρόγραμμα να διαρκέσει τουλάχιστον 3 έτη.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος είναι σταδιακά να ενταχθούν και άλλα σωματεία, διευρύνοντας το αποτύπωμα της κοινωνικής δράσης.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ερωτήσεις. Το επόμενο βήμα αφορά την οριστική υποβολή αιτήματος συμμετοχής στο πρόγραμμα και η έναρξη προετοιμασίας για την δημιουργία των τμημάτων.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΚΑ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα έντεκα (11) σωματεία μας που δήλωσαν πρόθεση συμμετοχής!

ΠΟ ΑΓ.ΘΩΜΑ
ΕΞΕΛΙΞΙΣ - ΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛ/ΣΗΣ
ΑΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ
ΑΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Κ.Α.Π/ ΓΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ