Skip to main content

Ρωμανίδης: «Με Γιαννάκη και Καμπούρη το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά του ΑΟ Βάρης»

Για την ενασχόληση του με τις ακαδημίες του ΑΟ Βάρης, αλλά και τις εκλεκτές παρουσίες στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Μιχάλης Ρωμανίδης.

Αναλυτικά ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1987 μίλησε:

Για το λόγο που ανέλαβε τις ακαδημίες του ΑΟ Βάρης: «Ανέλαβα τις ακαδημίες της Βάρης από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Γνώρισα ανθρώπους που είχαν μεγάλη διάθεση ν’ ασχοληθούν, ν’ αλλάξουν πράγματα και να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα και αυτό μου έδωσε τη χαρά και τη διάθεση για ν’ ασχοληθώ με την ομάδα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και ευελπιστώ ότι σιγά σιγά θα μπορέσουμε να φτιάξουμε και να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τις ακαδημίες».

Για την «πρώτη ύλη» στις ακαδημίες του ΑΟ Βάρης: «Γενικά ως μπάσκετ έχουμε μείνει λίγο πίσω στ’ αναπτυξιακά προγράμματα και χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα στις ακαδημίες και γενικότερα στο μπάσκετ. Υπάρχουν παντού παιδιά που έχουν τις δυνατότητες να εξελιχθούν και φυσικά στη Βάρη μ’ αυτά που έχω δει. Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πολλή δουλειά, που είναι το βασικό και σίγουρα προγραμματισμός σχετικά με το πώς πρέπει να δουλεύουμε και το τι πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά».

Για το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου: «Είναι μια εκδήλωση που γίνεται για 1η φορά στο κλειστό γυμναστήριο της Μηλαδέζας. Έχουμε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS και φιλοξενούμε παιδιά στις ακαδημίες όλων των αθλημάτων του ΑΟ Βάρης σε προγράμματα και φυσικά και στο μπάσκετ. Έτσι σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε ένα Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μετά τη λήξη των σχολείων στις 18 Δεκεμβρίου, ώστε να μην έχουν τα παιδιά υποχρεώσεις, όπου θα μαζέψουμε τρόφιμα και άλλα χρήσιμα πράγματα που χρειάζονται τα Παιδικά Χωριά SOS. Συγχρόνως θα έχουμε τη χαρά να έχουμε και κάποιους παλιούς αθλητές φίλους μας, συναθλητές μας, όπου θα τούς βραβεύσουμε για την παρουσία και την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ. Εκτός απ’ τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Αργύρη Καμπούρη, θα είναι μαζί μας και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Το τουρνουά διοργανώνεται με ομάδες απ’ την ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, θα ‘ναι ακαδημίες και από την Ευρυάλη, τον Κεραυνό Βάρης, τη Βουλιαγμένη και την ομάδα του ΑΟ Βάρης και ανάμεσα στους αγώνες θα γίνουν και διαγωνισμοί σουτ και skills challenge. Είμαι σίγουρος ότι θα το αγκαλιάσει ο κόσμος και ευελπιστούμε να είναι κάτι που θα γίνεται και τα επόμενα χρόνια. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί».