Skip to main content

Χολαργός: «Η Λυκόβρυση είναι μόνιμο θέμα στα πειθαρχικά συμβούλια»

Ανακοίνωση για τα επεισόδια στο γήπεδο του Χολαργού εξέδωσε η τοπική ομάδα, με τους μπλε να εξαπολύουν μομφή για τη συμπεριφορά παραγόντων της Λυκόβρυσης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες το βράδυ (03/04/2023) στο γήπεδό μας και κατά την διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο την ομάδα του ΚΑΟ Λυκόβρυσης, αγώνα για τα play off της ανόδου, γίναμε μάρτυρες μιας κατάστασης που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και τις αξίες που πρεσβεύει.

Οργανωμένοι νεαροί οπαδοί της αντιπάλου ομάδας εισήλθαν κατά την διάρκεια του αγώνα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, κάθισαν σε κλειστή (κλειδωμένη) κερκίδα πίσω από το καλάθι που έκανε επίθεση η ομάδα μας και με απίστευτα επιθετικού τύπου υβριστικά συνθήματα (γενετήσιας κατηγορίας κλπ), χωρίς καμία πρόκληση, επιτίθεντο λεκτικά κατά των φιλάθλων μας (γονιών, γυναικών, παιδιών κλπ) που αποσβολωμένοι και φυσικά ανήμποροι να αντιδράσουν απλώς παρακολουθούσαν.

Η παθητική στάση των παραγόντων της ομάδας της Λυκόβρυσης προς τους οπαδούς τους μετατράπηκε σε οργισμένη επιθετικότητα (χωρίς όριο και λογική) από μεριά τους, όταν φίλαθλοί μας παρατήρησαν λεκτικά τους νεαρούς άναρχους οπαδούς και τους ζήτησαν να σταματήσουν να βρίζουν για να προστατεύσουν κυρίως τα παιδιά των ακαδημιών που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Επιχειρήματα όπως «είναι μικρά παιδιά» στην σημερινή εποχή ακούγονται τουλάχιστον αβάσιμα αφού κανείς δε γνωρίζει το όριο και το είδος της επιθετικότητας που θα εκφράσει ένα οργανωμένος όχλος – δυστυχώς το πρόσφατο παρελθόν το αποδεικνύει – και όπως φάνηκε οι οπαδοί αυτοί προσήλθαν στο γήπεδο με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια, γι’ αυτό άλλωστε και η κροτίδα που έριξαν στην πλευρά των φιλάθλων μας.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον οι άνθρωποι της Λυκόβρυσης, τόσο οι νεαροί, όσο και οι διοικητικοί παράγοντες δεν προστάτευσαν το άθλημα, δεν σεβάστηκαν την φιλοξενία μας (δεν τους υποχρεώσαμε να πάνε στην κερκίδα των φιλοξενούμενων).

Είναι απορίας άξιο και γεννά πολλά ερωτηματικά γιατί δεν ενημέρωσαν οι διοικούντες της ομάδας της Λυκόβρυσης για την έλευση των οργανωμένων οπαδών τους. Γιατί τους κάλεσαν να έρθουν να κάτσουν στην κλειστή και κλειδωμένη κερκίδα που βρίσκεται δίπλα στον πάγκο της ομάδας μας, αφού γνωρίζουν ότι δημιουργούν προβλήματα; Γιατί η Α’ διαιτητής του αγώνα δεν ζήτησε την απομάκρυνση τους και εκκένωση της συγκεκριμένης κερκίδας μετά τα υβριστικά συνθήματα; Ποιον θα συνέφερε μια αναταραχή; ποιον θα συνέφερε μια διακοπή λόγω επεισοδίων;

Σίγουρα όχι την ομάδα μας που είναι πρώτη στη βαθμολογία και αήττητη. Το σίγουρο είναι και γνωστό σε όλους πως η ομάδα της Λυκόβρυσης είναι μόνιμο θέμα στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΣΚΑ και έχει ήδη τιμωρηθεί για παρόμοιες καταστάσεις από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Εμείς ως Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Χολαργού, ένας Σύλλογος που πρώτο του μέλημα είναι η αθλητική παιδεία, η ευγενής άμιλλα και η κοινωνική προσφορά, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Όχι μόνο δεν έχουμε προκαλέσει ποτέ επεισόδια αλλά είμαστε αυτοί που συμβάλουν και συνεργάζονται για την αποφυγή οποιασδήποτε παρεκτροπής εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Η πορεία μας στο Ελληνικό μπάσκετ τόσο στις τοπικές Ενώσεις όσο και πάρα πολλά χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες μέχρι την κορυφή, η συνεργασία μας με όλες τις διοικήσεις φιλοξενούμενων ομάδων που έχουν οργανωμένους οπαδούς αλλά και τα εύσημα της Ελληνικής Αστυνομίας διαχρονικά για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων καταστάσεων αποδεικνύει την εστίαση μας στην ανάπτυξη του αθλήματος και της ευγενούς άμιλλας.

Το ΔΣ του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Χολαργού»