Skip to main content

Καραχάλιος: «Ο Ιωνικός θέλει να… σπάσει το ταβάνι του»

Ο Ιωνικός επιστρέφει στις Εθνικές Κατηγορίες, μετά τη… σκούπα απέναντι στην Δραπετσώνα, με τον Ματθαίο Καραχάλιο να μιλά στο EOK WEB Radio για την πορεία της ομάδας της Νίκαιας.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ιωνικού μίλησε:

Για την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες: «Η ομάδα μέχρι πέρυσι ήταν στην Α1. Μιλάμε για μια ομάδα ιστορική με μεγάλο brand name. Επομένως, όσο εύκολο μπορεί να ακούγεται, άλλο τόσο δύσκολο είναι, γιατί οι απαιτήσεις της ομάδας είναι πολύ μεγάλες. Το εύκολο πολλές φορές γίνεται δύσκολο, γιατί υπάρχει πάντα η πίεση και το άγχος του αποτελέσματος. Η ομάδα ξεκίνησε απ’ την Α’ ΕΣΚΑΝΑ, πέρασε τη δύσκολη στιγμή της απ’ όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, έκανε ένα restart και προσπάθησε να έχει στόχο την άμεση επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Το πέτυχε, είναι μια άκρως επιτυχημένη χρονιά και η ομάδα έχει πλάνο και όραμα να πάει ακόμη ψηλότερα. Ο Ιωνικός θέλει να σπάσει το “ταβάνι” του».

Για την προσπάθεια που έγινε τη φετινή σεζόν: «Η προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι είναι τεράστια. Βρέθηκε ένας άνθρωπος που είναι “άγουρος” στον χώρο και αγνός, ο κύριος Αντώνης Λεκάκης, ο οποίος με το που με πλησίασε και μου είπε το όραμά του σε σχέση με την ομάδα ένιωσα τόσο σίγουρος και τόσο ασφαλής. Με το πλάνο του με έπεισε και κατάλαβα ότι η ομάδα μπορεί να είναι στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, αλλά θα δουλέψει επαγγελματικά. Ήμασταν μια ομάδα επαγγελματική που λόγω συνθηκών συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Ο κύριος Λεκάκης ήταν εκεί να στηρίξει, να βγει μπροστά και να δημιουργήσει όλες τις συνθήκες έτσι ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Αγαπάει την ομάδα, αγαπάει την πόλη του, έδωσε σιγουριά και ασφάλεια σε παίκτες και προπονητές. Αυτό ήταν το δυσκολότερο κομμάτι».

Για τη φετινή σεζόν: «Ήταν μακρύς ο δρόμος, μεγάλο το πρωτάθλημα, αλλά μείναμε ενωμένοι. Είχαμε μόνο 2 ήττες συνολικά τη φετινή σεζόν και πραγματικά παιχνίδι με παιχνίδι “διψούσαν” και ήθελαν παραπάνω τα παιδιά. Πραγματικά δεν έχω κανένα παράπονο».

Για τον στόχο της National League 1: «Η ομάδα από φέτος ήταν σε αυτό το mood, συνεχίζεται να βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο, θέλει να πετύχει αυτόν τον στόχο. Όλα έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό και το επίπεδο των πρωταθλημάτων, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της ομάδας. Το πλάνο ήταν αυτό εξ αρχής, αυτό θέλουμε να στηρίξουμε, να είμαστε πάλι ανταγωνιστικοί, να δούμε τι κόσμο μπορούμε να προσελκύσουμε σε σχέση με την ομάδα. Χρειάζονται συμπαραστάτες, αλλά υπάρχει τάση και δείχνει η κατάσταση ότι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα με αυτό που είδαν χάρηκαν μαζί μας και θέλουν να βοηθήσουν».

Για το αν κατάφεραν να βγάλουν και νεαρά παιδιά μέσα απ’ την όλη διαδικασία: «Πιστεύω πως βγάλαμε νεαρά παιδιά και μας το έδωσε και η εικόνα της ομάδας αυτό, γιατί τα 25-26 παιχνίδια τα κερδίσαμε με 20 και πάνω πόντους. Ένα στοίχημα ήταν να ετοιμάσουμε τα νεαρά παιδιά, να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κερδίσουμε όσο μπορούμε κάποια ματς πιο εύκολα, έτσι ώστε να ετοιμάσουμε αυτά τα παιδιά για να στηρίξουν και την επόμενη μέρα, γιατί και αυτό είναι ένα στοίχημα. Το κερδίσαμε αυτό, μοιράσαμε πολύ καλά τον χρόνο συμμετοχής των παικτών, έπαιζαν όλοι σχεδόν το ίδιο πάνω-κάτω. Όλοι πήραν τις ευκαιρίες τους, όλοι διακρίθηκαν μέσα απ’ τη διαδικασία της ομάδας και αυτό φάνηκε και στο αποτέλεσμα».

Για τις ακαδημίες του Ιωνικού: «Οι ακαδημίες έχουν αρκετά παιδία που είναι σε καλό επίπεδο, υπάρχουν άνθρωποι που “τρέχουν” την ομάδα και έχουν ένα πλάνο που πάει καλά. Υπάρχει ποσότητα, που είναι σημαντικό, αλλά υπάρχει δυσκολία στο θέμα της ποιότητας, όπως στις περισσότερες ομάδες. Το θέμα είναι να μεγαλώσει η “δεξαμενή”, να μπορεί να γίνει μια καλή επιλογή παικτών, να πιστέψουν σε αυτά και να τους δώσουν το δικαίωμα στο όνειρο».