Skip to main content

Παπαντωνίου: «Να ξαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει να βρίσκεται»

Ο Νώντας Παπαντωνίου μίλησε για την έναρξη της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, αλλά και για το τι σημαίνει για τον ίδιο, η δεύτερη θητεία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Νώντας Παπαντωνίου στους εκπροσώπους του Τύπου:

Για τις σκέψεις για τη νέα σεζόν:

Το πιο σημαντικό για μένα είναι το μεγάλο κίνητρο. Η φετινή χρονιά είναι μεταβατική για την ομάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δεν παίζει Ευρώπη και αυτό έγινε κατ’ επιλογή της για να κάνει μια καινούρια αρχή και να βρει σταθερότητα στο αγωνιστικό και το διοικητικό κομμάτι. Εμένα αυτό μου έδωσε το επιπλέον κίνητρο να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα, ιστορία και κόσμο.

Για τη νέα σεζόν και αυτά που θέλει να ζήσει με τον ΠΑΟΚ:

Η ομάδα έδειξε από νωρίς ότι έχει εξαιρετικό προγραμματισμό, ο στόχος θα ξεκαθαρίσει όταν βρεθούμε όλοι μαζί, φέτος είναι μια δύσκολη χρόνια που δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον κορονοϊό. Εμείς θα πηγαίνουμε βήμα βήμα, ώστε να δέσουμε σαν ομάδα και να δείξουμε καλό πρόσωπο.

Για την παρουσία του στην περιφέρεια, ως ο μόνος Έλληνας εκεί:

Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες γκαρντ στην ηλικία μου, οπότε έχω συνηθίσει να επιβιώνω ανάμεσα στους ξένους. Έτσι έγινε και πέρυσι στη Λάρισα. Φέτος έχω δίπλα μου τον Βαγγέλη που είναι η σημαία της ομάδας, και τον Δημήτρη Κακλαμανακη που έχει δείξει τις ικανότητες του. Το ίδιο και οι ξένοι, όπως ο Jermaine Love και ο Malcolm Griffin που είναι έμπειροι παίκτες.

Για το πως βλέπει ο ίδιος τη διαφορετική, δεύτερη θητεία του που ξεκινάει στον ΠΑΟΚ:

Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη θητεία μου. Τότε είχα έρθει για να καλύψω το κενό του τραυματία Phil Goss. Προσπαθώ να δείξω εκτός από την άμυνα και το επιθετικό μου ταλέντο, φέτος θα προσπαθήσω να συνδυάσω και τα δύο.

Για τη σημασία που έχει για τον ίδιο η υπογραφή ενός διετούς συμβολαίου:

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, έρχομαι από δύο πολύ καλές χρονιές έχοντας ταυτότητα, και θέλω να κάτσω πολλά χρόνια εδώ. Το ιδανικό είναι να βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ και επιστρέφοντας στην Ευρώπη να ξαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει και εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Μακάρι να καταφέρουμε να ψαλιδίσουμε τη διαφορά με τις άλλες ομάδες και να φέρουμε χαρές στον κόσμο μας, αλλά και σε εμάς.

Για τις νέες συνθήκες λόγω της πανδημίας:

Έχουμε πάρει μια κατεύθυνση ως ομάδα. Είναι ιδιαίτερη χρόνια και πρέπει να θυσιάσουμε κάποια πράματα για την ομάδα. Προσωπικά, μπαίνοντας στο γήπεδο δεν το σκέφτομαι, αλλά πρέπει να είμαστε έξω από αυτό υπεύθυνοι για αυτό. Όλα είναι θέμα συνήθειας. Όλους μας ανησυχεί, ειδικά μετά τα περσινά γεγονότα που σταμάτησε το πρωτάθλημα, πρέπει όμως να μην το έχουμε έντονα στο μυαλό μας γιατί θα μας επηρεάσει αρνητικά. Δεν αγχώνομαι, ειδικά από την στιγμή που τα τεστ ήταν αρνητικά, περιμένουμε και τους τελευταίους παίκτες ώστε να ξεκινήσουμε πλήρεις την προετοιμασία μας.