Skip to main content

Δάγλας: «Πολύ κρίσιμο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, η φιλοσοφία του Παγκρατίου με εκφράζει»

Ο προπονητής του Παγκρατίου (National League 1, 1ος όμιλος), Αλέκος Δάγλας, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Αναλυτικά είπε:

Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ (24/02): «Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ κρίσιμο. Βασικός μας στόχος αυτήν τη στιγμή είναι να αποφύγουμε την τελευταία θέση της κατηγορίας, γιατί έτσι και αλλιώς θα πάμε στα play-out. Παίζουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει κάνει φέτος μια πάρα πολύ καλή πορεία. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για τον λόγο που πήγε στο Παγκράτι: «Εγώ νομίζω ότι ο προπονητής είναι σαν τον… ηθοποιό. Εγώ ξεκίνησα φέτος στη Βούλα σε μια ομάδα που είχε πρωταγωνιστικούς στόχους στην κατηγορία. Άρα από πρωταγωνιστής παίρνω έναν άλλο ρόλο τού να πάω να σώσω μια ομάδα. Είμαστε μια γενιά προπονητών που είμαστε πολύ σκληροί άνθρωποι, εγώ ζω συνέχεια σε μια πίεση από μικρός μπαίνοντας σε αυτήν τη δουλειά. Κάθε δουλειά τη θεωρώ πρόκληση και αυτήν τη δεδομένη χρονική στιγμή έτυχε να πάρω μια ομάδα που ο στόχος είναι να σωθεί. Έπαιξε και πολύ μεγάλο ρόλο η παρουσία των παλιών παραγόντων του Παγκρατίου. Θα παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στις κατηγορίες. Έχει μια φιλοσοφία που με εκφράζει απόλυτα ως άνθρωπο και ως προπονητή».

Για το Παγκράτι: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή, εγώ είχα περάσει πριν χρόνια από το Παγκράτι με επιτυχίες και πολύ σημαντικές χρονιές. Καλέστηκα τώρα να κάνω ένα δύσκολο εγχείρημα, να σώσουμε την ομάδα. Η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι με μια λογική και φιλοσοφία που εγώ συμφωνώ απόλυτα, πολλά νέα παιδιά, να δώσει βήμα και να παίξει όπως πρέπει να είναι το 90% των ομάδων στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τη National League 1. Είχε μια ατυχία με τον Γιώργο Αγγέλου, έναν πολύ σημαντικό παίκτη που έχασε. Ήρθαν κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα και καλέστηκα να βοηθήσω και εγώ μαζί με κάποιες μεταγραφές που κάναμε τα Χριστούγεννα. Να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα και να μείνει στην κατηγορία. Έχουμε σημειώσει μια αρκετά καλή πρόοδο στα τελευταία παιχνίδια, παίζουμε καλύτερα και λόγω της ενίσχυσης της ομάδας, αλλά κυρίως λόγω του ότι τα νέα παιδιά έχουν ανταποκριθεί καλύτερα στην κατηγορία. Αυτό το “πάντρεμα” αρχίζει να φαίνεται στο παρκέ. Δείχνει ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και ανταγωνιστική πια».