Skip to main content

Παπαδάκης: «Το πρωτάθλημα της National League 1 είναι πολύ ανταγωνιστικό»

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά και την πορεία της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου στο πρωτάθλημα της National League 1, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Μύρων Παπαδάκης.

Αναλυτικά ο προπονητής της Αναγέννησης μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ (23/03): «Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Σίγουρα όποιο και να ήταν το παιχνίδι, σε αυτήν τη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα είναι πολύ κρίσιμο σημείο για την ομάδα μας, όπως και για όλες τις ομάδες. Όλες οι ομάδες “κυνηγούν” τις νίκες για διαφορετικούς λόγους. Πόσο μάλλον από την στιγμή που παίζουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με μια ομάδα που είμαστε από τον ίδιο τόπο και, όσο να ‘ναι, το να το ονομάσουμε “κρητικό ντέρμπι” έχει μια ιδιαιτερότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να το αντιμετωπίσουμε σαν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Νομίζω δεν έχουμε περιθώριο λάθους, παίζουμε στην έδρα μας. Έχουμε κάνει μια αρκετά καλή προετοιμασία για το παιχνίδι. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε νικητές. Και οι δύο ομάδες “καίγονται” για τη νίκη, ο ΟΦΗ για να παραμείνει σε τροχιά play-offs κι εμείς για να αποφύγουμε τα play-out».

Για τα σημεία που θα κρίνουν το παιχνίδι: «Είμαστε δύο ομάδες που γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά και οι παίκτες και οι προπονητές, έχουμε και μια άριστη σχέση. Και οι δύο ομάδες είναι πάρα πολύ καλές. Κάπου υπερτερούμε εμείς, κάπου υπερτερεί η ομάδα του ΟΦΗ. Αυτό, νομίζω, που θα κρίνει το παιχνίδι είναι η παραπάνω θέληση, η διάθεση που θα βγάλουμε για 40 λεπτά στο παιχνίδι, δηλαδή όποια ομάδα καταφέρει να κοντρολάρει και τα συναισθήματα του παιχνιδιού και να μπορέσει να επιβάλλει το ρυθμό της, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Και οι δύο ομάδες είμαστε ομάδες που θέλουμε το παιχνίδι στο ρυθμό μας ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για το αποτέλεσμα»

Για την πορεία της ομάδας: «Τα τελευταία χρόνια η πορεία της ομάδας είναι ανοδική. Έχει καταφέρει μια ομάδα από μια επαρχία να ανέβει δύο σερί κατηγορίες. Είναι κάτι σπουδαίο. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, μπορώ να πω πως και η ομάδα και η διοίκηση και εγώ σαν προπονητής είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία που έχουμε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Δεν το κρύβω ότι σίγουρα οι στόχοι που είχαμε βάλει εξ’ αρχής στο πρωτάθλημα ήταν να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Δυστυχώς για πολλούς παράγοντες δεν τα έχουμε καταφέρει, είτε με κάποια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, είτε με τις εμφανίσεις μας εκτός έδρας. Θεωρώ ότι δίκαια είμαστε εκεί που είμαστε. Το πρωτάθλημα της National League 1 είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, με πάρα πολύ καλές ομάδες, πάρα πολύ καλούς παίκτες και προπονητές. Μόνο που βρισκόμαστε σε αυτό το γκρουπ ομάδων νομίζω ότι είναι πολύ τιμητικό για την ομάδα μας και το κρητικό μπάσκετ».

Για το ότι δεν αγωνίζονται στη φυσική τους έδρα: «Σίγουρα ο κόσμος μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο 6ος παίκτης της ομάδας. Νομίζω ότι τα παιδιά, η ομάδα, στα παιχνίδια που παίζαμε στην έδρα μας παίρναμε πάρα πολλή ενέργεια και πάθος για το αποτέλεσμα. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Μας έχει λείψει πολύ αυτό το κομμάτι. Από ‘κει και πέρα, για να λέμε και τα θετικά νομίζω ότι παίζουμε σε ένα γήπεδο “στολίδι” για το ελληνικό μπάσκετ. Οι προδιαγραφές και οι παροχές που έχει αυτό το γήπεδο είναι μοναδικές. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει κάποια πράγματα και έχουμε κερδίσει κάποια. Σίγουρα, όμως, το ιδανικό θα ήταν να ήμασταν στην φυσική μας έδρα».