Skip to main content

Αμύντας: Ανανέωσε ο Κορκόντζελος

Την φανέλα του Αμύντα θα φορά και την νέα σεζόν ο Κωνσταντίνος Κορκόντζελος, με την ομάδα του Υμηττού να ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον 21χρονο γκαρντ.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Κορκόντζελο. Ο 21χρονος point guard με ύψος 193 εκατοστά, θα είναι μέλος του ανδρικού τμήματος, στο επερχόμενο πρωταθλήματος της National League 1.

Ο Κωνσταντίνος μας δήλωσε στο amyntas.gr μιλώντας κυρίως στο ότι θα συνεχίσει να φοράει την πορτοκαλί φανέλλα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα στον Αμύντα! Από την πρώτη στιγμή η απόφαση μου ήταν εύκολη. Θα κάνω τα πάντα έτσι ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της . Ο Αμύντας είναι μια ομάδα με εξαιρετικό κλίμα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω εδώ. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε πολλά!!”

Who Is Who

Γεννημένος στις 23 Απριλίου του 2004, τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες του Πανιωνίου και στη συνέχεια αγωνίστηκε στα αγωνιστικά τμήματα των υποδομών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ανδρική ομάδα, σε ηλικία 18 ετών, στη Β’ Εθνική κατηγορία (2021-22), υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή μας, Κώστα Σορώτου.

Τη σεζον 2021-22 ήταν μέλος του Ιωνικού Νίκαιας, στη Basket League, ενώ, ως μέλος της Εθνικής Εφήβων, υπήρξε πρώτος σκόρερ στο Ευρωμπάσκετ (Under 18) με μέσο όρο 12.3 πόντoυς, τρίτος στα ριμπαουντ με 5, πρώτος στις ασσιστ με 4,4 και δεύτερος στα κλεψίματα με 1,4, ανά αναμέτρηση, ενώ την τρέχουσα χρονιά είναι μέλος της προεθνικής Νέων (under 20).

Την περασμένη περίοδο, ήταν μέλος της ομάδας του Πανερυθραϊκού, στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν, στον Α΄γύρο, πριν κατέβει στον Υμηττό, έχοντας 11 συμμετοχές με μέσο όρο 2,5 πόντους σε 8,5′ και συνολικά 13 ριμπαουντ, 11 ασιστ, ενώ με την τωρινή του ομάδα, στο Β’ γύρο είχε 12 συμμετοχές με μέσο όρο 2,1 πόντους σε 10,5″ και συνολικά 14 ριμπαουντ και 14 ασιστ.

Είναι φοιτητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και του αρέσει ιδιαίτερα η θάλασσα και το ψάρεμα.

Η μητέρα του είναι η Μερόπη και ο πατέρας του ο Γιάννης, ενώ έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια τον Παντελή και την Φωτεινή και μεγάλη του αγάπη είναι ο σκύλος του, ο Μαιλο.

Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!