Skip to main content

Αμύντας: Στα πορτοκαλί ο Ιωάννου

Συνεχίζεται η ενίσχυση του Αμύντα, ενόψει της νέας σεζόν και της συμμετοχής στην National League 1, με την ομάδα του Υμηττού να ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Ιωάννου.

Ο 23χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στον Εθνικό Πειραιά, έχοντας συνολικά 40 συμμετοχές με 10,2 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το Δημήτρη Ιωάννου. Ο 23χρονος forward με ύψος 203 εκατοστά, θα είναι μέλος του ανδρικού τμήματος, στο επερχόμενο πρωτάθλημα της National League 1.

Ο Δημήτρης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στη νέα του ομάδα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο, όπως ο Αμύντας. Εύχομαι να έχουμε μια σεζόν γεμάτη υγεία που είναι το πιο σημαντικό και από κει και πέρα μέσα από την καθημερινή δουλειά να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας στην National league 1.”

Who Is Who

Γεννήθηκε στις 24 Απριλίου, του 2001 και τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες του Περιστερίου, φτάνοντας έως το Παιδικό, όπου κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Εφηβικό της ΑΕΚ, όπου και κατεκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ και την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Συμμετείχε για πρώτη φορά σε τμήμα των ανδρών με την Ένωση Ιλίου, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, σε ηλικία 17 ετών, συνεχίζοντας τις δύο επόμενες σεζον στην ομάδα του Εύνικου στην Α’ ΕΣΚΑ πριν μεταπηδήσει στην Β’ Εθνική κατηγορία και την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς, το 2021, όπου αγωνίστηκε για δύο περιόδους και έως την περασμένη σεζον με συνολικά 40 συμμετοχές και 10,2 πόντους, 4,3 ριμπαουντ και 1,5 ασιστ, ανά αναμέτρηση.

Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών, με ειδίκευση στην Καλαθοσφαίριση και η μητέρα του είναι η Αλεξάνδρα, πατέρας του ο Αριστοτέλης, ενώ έχει δύο αδέλφια, την Έλενα και τον Άλκη.

Καλή συνέχεια Δημήτρη στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!